Wie is MundoRado Reizen?

MundoRado Reizen is specialist in aangepaste vakanties en organiseert begeleide groepsreizen voor reislustige mensen (vanaf 18 jaar) met een lichamelijke beperking, een mobiliteitsbeperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Valide partners zijn uiteraard ook van harte welkom!
 

Speciaal voor de leeftijdscategorie 18-35 jaar bieden wij Jongerenreizen aan; het is immers leuk om met leeftijdsgenoten op vakantie te gaan! Dit geldt natuurlijk ook voor ouderen. Speciaal voor ouderen (55+) die zorg nodig hebben of het rustig aan willen doen, hebben wij vakanties samengesteld onder de noemer Ouderen Vakanties. 

Daarnaast zijn al onze vakanties ook op individuele basis te reserveren; wij stellen de vakantie samen op basis van uw individuele wensen, zowel mét als zonder begeleiding. Dit noemen wij “reizen op maat”.
 

Door onze jarenlange ervaring kennen we onze bestemmingen en weten wij wat u, als reiziger, belangrijk vindt. Mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers, is MundoRado Reizen in staat vakanties aan te bieden die op een professionele wijze georganiseerd worden en inspelen op de individuele behoeftes van alle reizigers. Omdat ieder mens andere behoeftes heeft, biedt MundoRado Reizen 3 categorieën reizen aan: Avontuurlijke Reizen, Toegankelijke Reizen en Zorgvakanties.

 

Avontuurlijke Vakanties

“De wereld ligt voor u open en alle bijzondere plekken op aarde zijn bereikbaar geworden. Met het vliegtuig bent u in enkele uren op de meest unieke plaatsen in Europa of ver daarbuiten”. Dit beeld wordt vaak geschetst, maar met een lichamelijke beperking ligt dat nog net even iets anders. Niet alle bestemmingen liggen “zomaar” binnen handbereik: In veel landen is reizen met een beperking niet eenvoudig en zijn zeker niet alle faciliteiten aangepast. Veel trappen en drempels vormen letterlijk een obstakel.

Weigert u zich daar bij neer te leggen en droomt u ervan om unieke landen te ontdekken, kennis te maken met bijzondere culturen en rond te dwalen in schitterende natuur? Schrikt u er niet van als het vervoer of hotel niet altijd 100% is aangepast ? Dan is een Avontuurlijke Vakantie u op het lijf geschreven.


Toegankelijke Vakanties

Vakantie staat voor ontspanning, plezier, bijzondere plekjes ontdekken of genieten van de indrukwekkende natuur. Tenminste, zo zou vakantie moeten zijn. In de praktijk is het nog wel eens anders. Ter plaatse lopen mensen met een beperking nogal eens tegen te smalle deuren aan, zijn er onverwachte drempels, niet toegankelijke zwembaden of slecht bereikbare restaurants. Wat een ontspannen vakantie had moeten worden, mondt uit in frustratie en ergernis. Wilt u de zekerheid dat alles 100% toegankelijk en aangepast is? Dan adviseren wij u een Toegankelijke Vakantie van MundoRado Reizen.

 

Zorgvakanties

Gaat u graag op vakantie, maar heeft u enige zorg en verpleging nodig? Dan lijkt het aantal mogelijkheden om op vakantie te gaan al gauw beperkt. Ontdek de mogelijkheden van een MundoRado Zorgvakantie! Tijdens deze vakanties kunt u hulp inhuren bij ADL en/of voor verpleegkundige handelingen. Er gaat meer vrijwillige begeleiding mee (1op1 en 1op2 begeleiding) om u overdag te ondersteunen en natuurlijk zorgen wij dat een verpleegkundige deel uit maakt van het team begeleiders. Uiteraard is op uw bestemming alles van a tot z afgestemd op uw behoeftes. De transfers, het hotel, het vervoer en alle excursies zijn rolstoeltoegankelijk.

MundoRado Reizen is onderdeel van Stichting Het Buitenhof - een unieke reisorganisatie voor mensen met een beperking.