Kreta

8-daagse Vliegreis - 1 op 1 begeleiding - Chania - Griekenland

Niveau Zorgvakantie
Niveau Zorgvakantie
Hotel
Hotel
Vliegreis
Vliegreis
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 3.389,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 24-05-2024

Deze groep bestaat voorlopig uit 3 personen (1 mannen en 2 vrouwen), met een leeftijd tussen de 63 en 65 jaar.

Vertrekdatum: 20-09-2024

Deze groep bestaat voorlopig uit 2 personen (2 mannen en 0 vrouwen), met een leeftijd tussen de 42 en 48 jaar.

Extra opties

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan bellen we u binnen 1 a 2 werkdag(en) terug.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

  • Excursie door de White Mountains en citytour Chania 

  • Geniet van de zon, de zee en het rolstoeltoegankelijke strand strand!

  • Ontspan in het comfortabele, volledig toegankelijke 4*hotel

Kreta

Op het eiland Kreta, het grootste en meest zuidelijk gelegen eiland van Griekenland, gaan natuur en cultuur er op voortreffelijke wijze hand in hand. De kuststrook tussen hoofdstad Heraklion en het westelijk gelegen Malia is toeristisch gezien het meest ontwikkeld. Daarbuiten kunt u nog kennis maken met het authentieke Griekse leven waar in kleine boerendorpjes de geiten op hun gemak tussen de eeuwenoude olijfbomen scharrelen.

Maleme

Wij verblijven in het rustige dorpje Maleme, gelegen in het noordwesten van het eiland. Direct gelegen aan het fijne kiezelstrand vind je diverse vriendelijk geprijsde restaurantjes en barretjes waar de verse vis erg goed samengaat met een heerlijk, helder Mythos-biertje.

Op 2 km van ons hotel ligt Maleme beach en op 15 km afstand van ons hotel ligt een groter en tevens rolstoelvriendelijk strand. Maleme ligt aan de doorgaande weg tussen Kissamos en Chania en is daardoor een prima uitvalsbasis om een deel van het eiland te ontdekken. Voor een groot aanbod aan restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden kunt u terecht in Chania of Platanias.

Verblijf

Eria Resort

Faciliteiten
Het luxe, kleinschalige Eria Resort biedt alles wat je van jouw vakantie mag verwachten. Het moderne vier-sterren hotel is volledig aangepast aan rolstoelgebruikers en mensen die minder goed ter been zijn. Dat betekent concreet: brede deuren, rolstoelhellingen, liften, handgrepen waar je ze nodig hebt, een aangepast zwembad en vanzelfsprekend volledig drempelloos. In de koele lounge van het hotel kun je een boekje lezen, een spelletje spelen of gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk. Ook staat er een tv met dvd-speler tot je beschikking.

De vlakke wandelpaden rondom het hotel zijn eenvoudig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Eén van de paden loopt dwars door de olijf- en sinaasappelboomgaarden tot het strand en de hemelsblauwe Kretenzer zee. Dit pad loopt enigszins af, zodat je op de terugweg wellicht wat menselijke dan wel elektrische hulp nodig hebt.

Het heerlijke zwembad in de tuin van het complex beschikt over een handige helling zodat je met de speciale zwembadrolstoel gemakkelijk in en uit het water komt. Rondom het zwembad staan ligstoelen en parasols tot je beschikking en aan de zwembadbar kun je een verfrissend drankje, verschillende desserts of kleine snacks bestellen. Voor een ontspannende massage, schoonheidsbehandeling of manicure/pedicure kun je terecht in de spa. Ook bevindt zich hier een luxe jacuzzi. De sportievelingen onder ons kunnen zich uitleven in de fitnessruimte, op het basketbalveld, de boccia-baan, het volleybalveld of aan de tafeltennistafel.

De restaurantmedewerkers van het Eria Resort verzorgen iedere morgen een uitgebreid ontbijtbuffet en iedere avond een uitgebreid dinerbuffet voor haar gasten. Alle typisch Griekse gerechten worden ter plaatse bereid met verse, lokale producten. Tafelen kan zowel binnen in het restaurant als buiten op het terras rondom het zwembad.

Kamers
De ruime suite, één- en tweepersoonskamers zijn van alle gemakken voorzien. De kamers hebben airconditioning, een balkon met zeezicht of zicht over de olijfgaarde, koffie- en thee faciliteiten, Wifi, radio, satelliet TV, een minibar en een kluisje. 

De suite-en 2-persoonskamers beschikken over twee losse bedden waarvan op verzoek een elektrisch hoog-laagbed geplaats kan worden.

De badkamer is drempelloos en voorzien van douchestoel en handgrepen. Ook het toilet heeft handgrepen aan beide zijden.

Activiteiten

Activiteitenprogramma

De volgende activiteiten zijn inclusief:

Excursie Chania: Chania is de op één na grootste stad van Kreta. In het oude centrum van deze multiculturele stad vinden we Venetiaanse, Turkse en Joodse wijken. Vooral de Venetiaanse haven van Chania is een bezoek meer dan waard. Naast het fort en een vuurtoren uit de 17e eeuw, wemelt het rondom de haven van gezellige straatjes met dito restaurantjes. De voormalige scheepswerven zijn tegenwoordig ingericht als tentoonstellingsruimten of het decor voor diverse culturele activiteiten. 

Rondrit door de White Mountains: Lefka Ori, oftewel de White Mountains (witte bergen) worden zo genoemd omdat de toppen tot ver in de lente wit zijn van de sneeuw. In de zomer reflecteert de zon op het kalksteen, waardoor de bergen wederom wit kleuren. In dit gebied vindt je maar liefst 50 kloven, waarvan de Samariakloof de bekendste is. Naast kloven staat dit gebied bekend om haar plateaus. Onderweg komen we vele lokale tavernas tegen waar we kunnen genieten van heerlijke traditionele gerechten en lokale specialiteiten (tegen betaling).

2 dagexcursies naar accessible beach Agii apostoli: Voor de liefhebbers van zon, zee en strand: we worden om 11.00 uur gebracht naar hét aangepaste strand van Kreta. Om 15.00 uur worden wij weer opgehaald. Vergeet de zonnebrandolie en niet!

Griekse avond: Een Griekse avond mag natuurlijk niet ontbreken. Een ware feestavond vol traditionele dans en live muziek!

NB: Het is niet altijd mogelijk de scootmobiel mee te nemen tijdens excursies.

Reissom

Vertrekdatum: 24-05-2024

  • Kreta - Eria Resort - Zorgreis 1 op 1: 3.389,00

Vertrekdatum: 20-09-2024

  • Kreta - Eria Resort - Zorgreis 1 op 1: 3.475,00

Inbegrepen bij de reissom*

  • Vlucht Amsterdam – Chania v.v.
  • Transfer vliegveld – hotel v.v.
  • Overnachtingen op basis van halfpension
  • Nederlandse begeleiding
  • Inbegrepen excursies 

Niet inbegrepen bij de reissom

  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reserveringskosten á € 20,00 per boeking
  • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • Consumentenbijdrage SGR á € 5,00 per persoon
  • Reis- en annuleringsverzekering

*Wanneer de reis op gegarandeerd vertrek of op aanvraag staat hebben wij al vluchten ingekocht. Het kan zijn dat er een extra toeslag voor de vluchten geldt als u mee wilt op de reis. Als dit van toepassing is dan zullen wij dat eerst met u overleggen alvorens de boeking definitief te maken.

Taxiservice 

Taxiservice van en naar het vliegveld is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen 

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.
 

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

  • Min. aantal reizigers: 4
  • Max. aantal reizigers: 6
  • Max. aantal begeleiders: 4

Opstapplaatsen

  • Schiphol

Vervoer

  • U vliegt met Transavia van Schiphol Airport naar Kreta. Momenteel zijn de vluchttijden nog niet bekend. Wanneer deze bekend zijn, worden ze hier gepubliceerd.

    Datum Luchthaven Vertrek Aankomst Vluchtnummer
    24/5/2024 Amsterdam 16.25 20.55  HV6873
    31/5/2024 Kreta/Heraklion 22.10 01.00  HV6878

Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Voorwaarden Transavia

Hulpmiddelen
Transavia heeft haar beleid met betrekking tot het meenemen van hulpmiddelen aangepast. De maatschappij is daarmee verbonden aan maximale afmetingen die worden bepaald door de grootte van het bagageluik.

Een hulpmiddel mag ingeklapt maximaal 121 cm (lengte) x 113 cm (breedte) x 85 cm (hoogte) zijn. Ook worden er strenge eisen gesteld aan het gewicht en de batterijspecificaties.

Wanneer uw boeking bij ons binnenkomt, ontvangt u van ons een formulier waarin u de specificaties van uw hulpmiddel kunt invullen. Deze ontvangen we graag zo snel mogelijk retour. Uw aanvraag wordt alleen door ons én Transavia in behandeling genomen als het formulier volledig ingevuld retour wordt gestuurd. Als er aanvullende vragen zijn vanuit de luchtvaartmaatschappij, dan nemen we contact met u op.

Medische bagage
Het is mogelijk om zonder meerprijs medische bagage mee te nemen. Ook hier bent u gebonden aan voorwaarden. Voor gevoelige apparatuur en zaken die u tijdens de vlucht nodig heeft geldt dat het aan de volgende voorwaarden moet voldoen:

Maximale afmetingen: 55x 35 x 25 cm. Maximaal gewicht: 10 kg

Als u de bagage tijdens de vlucht niet nodig heeft, dan wordt het ingecheckt als ruimbagage. In dit geval mag het maximaal 15 kg wegen.

Voor (bijna) alle medische bagage geldt dat u een Engelstalige medische verklaring dient te kunnen overhandigen. Deze mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Wanneer het een last-minute onverwachte medische situatie betreft, dan mag de verklaring niet ouder zijn dan 7 dagen.

Informatie over de medische bagage dient u bij boeking aan MundoRado Reizen door te geven zodat wij de bagage aan kunnen melden bij de luchtvaartmaatschappij.

Zie de voorwaarden van Transavia voor meer informatie.

N.B. MundoRado Reizen draagt geen verantwoording voor niet volledig ingevulde aanmeldingsformulieren.

1 op 1 begeleiding

 

Deze groepsreis is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH die afhankelijk zijn van zorg, verpleging of begeleiding.

1 op 1 begeleiding is geschikt voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

  • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
  • Afhankelijk zijn van duwhulp, maar wel in een bus- of vliegtuigstoel kunnen zitten;
  • Gedurende de dag afhankelijk zijn van begeleiding, zorg of verpleging Eventuele nachtzorg is op aanvraag en tegen betaling van een toeslag te boeken.
  •  

Mindervalide aanpassingen

  • Eria Resort is volledig aangepast aan mindervalide gasten
  • Aangepast zwembad met leuning en aflopende helling om het zwembad in te rijden. Zwembad rolstoelen aanwezig
  • Rolstoelvriendelijke excursies
  • Mogelijkheid tot het huren van diverse (elektrische) hulpmiddelen

Hulpmiddelen en extra's

Uw handbewogen hulpmiddel kan mee op reis.
Het meenemen van een elektrische rolstoel of scootmobiel is onder voorbehoud. Op het moment dat de reis definitief doorgaat wordt u hierover geïnformeerd. Voor 

Voor informatie over het huren van hulpmiddelen en/of extra opties zie: bereken uw prijs.

Bijzonderheden

  • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort/Europese identiteitskaart.
  • Indien de reis op aanvraag staat, kan het zijn dat er een extra toeslag betaald moet worden indien u mee wilt op deze reis. We zullen dit op voorhand met u overleggen.

Algemene informatie Kreta, Griekenland

Tijdsverschil
In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal
De officiële taal in Griekenland is Grieks. Tijdens deze reis kunnen we goed met Engels terecht. 
Natuurlijk kan de begeleiding je altijd helpen.

Munteenheid
In Griekenland wordt met de euro betaald.


Foto's

  • Kreta Toegankelijk Zwembad
  • Kreta Eria Resort Badkamer
  • Kreta excursie Chania
  • Kreta Agii Apostoli aangepast strand
  • Kreta Eria Resort zwembad
  • kreta eria resort

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

  • 24-05-2024 (Gegarandeerd vertrek)
  • 20-09-2024 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Kreta Toegankelijk ZwembadKreta Eria Resort Badkamer

De 9 zekerheden van MundoRado

  • Groep op eigen niveau
  • Locaties zelf bezocht
  • Persoonlijk advies
  • Zekerheid van zorg
  • 40 jaar ervaring
  • Avontuurlijk aanbod
  • Reizen op maat
  • Korting valide reisgenoot
  • Zeker van aanpassingen