Veelgestelde vragen - Vakantie

Wat is de groepsgrootte?
Dit varieert van gemiddeld 10 t/m 16 deelnemers. Op een enkele reis worden grotere of kleinere groepen gevormd.


Mogen valide reizigers ook mee?

Natuurlijk! Valide reizigers die zich samen met een mindervalide reiziger aanmelden op dezelfde begeleide groepsreis van MundoRado Reizen kunnen gebruikmaken van de korting valide reisgenoot. Bij iedere reis staat vermeld wat de korting valide reisgenoten is. Met het gebruiken van deze korting geeft de valide reisgenoot zijn/haar recht op voor assistentie of begeleiding door de vrijwillig begeleiders van MundoRado Reizen.  


Wat kan ik van de (vrijwillige) begeleiders verwachten?

Voor Avontuurlijke Vakanties en Toegankelijke Vakanties geldt: de vrijwillige begeleiders gaan mee om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Zij zijn er dan ook voor het verrichten van hand- en spandiensten. Zo kunnen zij helpen bij hoge stoepen en moeilijk toegankelijke stukken en het sjouwen van koffers. Daarnaast zorgen zij voor de reistechnische uitvoering van de reis. Dit betekent dat zij u o.a. een excursieprogramma aanbieden op basis van de wensen van de groep. Tijdens Zorgvakanties biedt de begeleiding zorg en verpleging en eventueel duwhulp.


Kan de begeleiding mijn rolstoel duwen?

Alleen tijdens onze Zorgvakanties bieden wij 1 op 1 begeleiding en kunnen zij uw rolstoel continu duwen. Op de Avontuurlijke Vakanties en Toegankelijke Vakanties bent u zelf in staat u voort te bewegen of u neemt iemand mee die u hierbij assisteert.


Hoeveel begeleiders gaan er mee?

Dit is afhankelijk van het soort reis dat u boekt. Indien u een Avontuurlijke Vakantie boekt is de begeleiding 1 begeleider op 8 reizigers. De begeleiding wordt aangevuld met lokale helpers. Indien u een Toegankelijke Vakantie boekt, is de begeleiding 1 op 5 à 6. Op onze Zorgvakanties is de begeleiding 1 op 2 of 1 op 1.


Kan ik mijn scootmobiel of electrische rolstoel meenemen op reis?

Wij raden u aan om op de plaats van bestemming zelf een scootmobiel of elektrische rolstoel te huren, in plaats van deze mee te nemen vanuit Nederland. Voor meer informatie neemt u contact op met MundoRado Reizen via info@mundorado.nl.


Moeten alle onderdelen gemerkt worden van het hulpmiddel dat ik meeneem op reis?

Het is wel verstandig! Alle losse onderdelen zoals het zitkussen en de voetsteunen neemt u mee als handbagage in het vliegtuig.


Zijn de reizen volledig rolstoeltoegankelijk?

De reizen zijn in principe goed toegankelijk of zo veel mogelijk toegankelijk gemaakt. Anders dan veel andere reisaanbieders voor mensen met een lichamelijke beperking gaat MundoRado Reizen vaak wel uit van het van het avontuur op haar vakanties, in plaats van de beperking en de zorg. Een aantal reizen in ons programma neemt u mee naar landen die dan ook wat minder goed zijn aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit vereist uiteraard de nodige flexibiliteit en creativiteit! Deze reis staan onder de reiscategorie Avontuurlijk. De reizen die vermeld staan onder Toegankelijke Vakanties en Zorgvakanties zijn allemaal 100% rolstoeltoegankelijk.


Zijn de excursies vermoeiend?

Bij het tempo en de dagindeling houden wij uiteraard rekening met onze reizigers. U hoeft zich niet bezwaard te voelen als u uw eigen tempo aanhoudt! Als u naar een land toegaat met een tijdsverschil met Nederland, dan kunnen de eerste dagen extra vermoeiend zijn. Ook vervoer per bus en excursies kan voor mensen met een lichamelijke beperking vermoeiend zijn. Als u twijfelt of u mee kunt op onze reizen, kom dan naar de informatiedagen en raadpleeg bovendien altijd uw huisarts.


Zijn de excursies inbegrepen in de reissom?

Per reis staat beschreven welke excursies inbegrepen zijn in de reissom. Wilt u extra excursies maken, dan kan dat altijd, maar die moeten dan nog ter plaatse betaald worden.


Kan ik thuisblijven bij het hotel?

Ja, als we niet op doorreis zijn en u wilt een excursie overslaan, dan is dat uiteraard mogelijk.


Moet ik een geldig paspoort of ID/bewijs hebben?

Ja, per reis wordt aangegeven welke reisdocumenten u nodig heeft.


Moet ik zelf voor een visum zorgen?

Ja, u ontvangt ruim van tevoren informatie over hoe u het visum aan kunt vragen.