Veelgestelde vragen - Algemeen

Waarom MundoRado Reizen
Op reguliere groepsreizen is men niet 'blij' met mensen die een lichamelijke beperking hebben en daardoor om extra organisatie en aandacht vragen. Het meenemen van een rolstoel of rollator is vaak niet mogelijk. Daarnaast ligt het reistempo veelal te hoog. Bij MundoRado Reizen vinden wij hiervoor wel oplossingen.
 
Wat zijn de verschillen met andere reisorganisaties voor mensen met een beperking?
1. We bieden verschillende categorieën reizen aan: Avontuurlijke Vakanties en Toegankelijke Vakanties voor reizigers reizigers met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel die in mindere mate zorg nodig hebben. Heeft u veel zorg en verpleging nodig, dan kunt u kiezen voor een Zorg Vakantie.
2. We houden niet van betutteling; onze begeleiders helpen alleen waar nodig.
3. Er gaan minder vrijwilligers mee dan bij de meeste organisatie voor mensen met een beperking, waardoor de prijs zo laag mogelijk proberen te houden.
4. Er is veel vrijheid; trek er gerust ook lekker zelf op uit!
 
Wat zijn de voordelen boven reizen met een reguliere organisatie?
1. Vanuit Nederland gaan er een aantal begeleiders mee die er voor zorgen dat de reis optimaal verloopt; De accommodaties zijn rolstoeltoegankelijk en we beschikken over (een aantal) aangepaste kamers;
2. Tijdens excursies proberen we (loop)afstanden zoveel als mogelijk te beperken;
3. Zeker op de strandvakanties hebben we geen overvol, maar juist een ontspannen programma;
4. We vliegen zoveel mogelijk rechtstreeks naar onze bestemmingen
 
Ik ga liever niet met een groepsreis mee. Kan dat?
Ja, we bieden alle bestemmingen ook aan onder de naam Individuele Reizen. U kunt dan zelf de reisperiode, de lengte van de reis, de benodigde hulp en bestemming bepalen. De vakantie wordt afgestemd op uw wensen. Onder 'Reizen op maat' vindt u meer informatie.