Navigatie

Adressen

 • Bezoekadres
  Noothoven van Goorstraat 11e Gouda
 • Postadres
  Postbus 109, 2800 AC Gouda
 • Informatie & Reserveringen
 • 0182-587056
  (MundoRado Reizen)
 • info@mundorado.nl
 • Kamer van Koophandel
  41149019
 • BTW-nummerNL
  61.73.305.B01

Vakantie

Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Onder Navigatie staan nog veel meer categoriën met veelgestelde vragen.

We hanteren voor wat betreft de leeftijd geen onder- en bovengrens, behalve bij jongerenreizen en seniorenreizen. Bij jongerenreizen is de maximale leeftijd 35 jaar. Voor Seniorenreizen is de minimum leeftijd 65 jaar.
Dit varieert van gemiddeld 10 t/m 16 deelnemers. Op een enkele reis worden grotere of kleinere groepen gevormd.
Natuurlijk! Onze reizigers zijn voor valide reizigers interessant en toegankelijk. Wij willen deze integratie juist stimuleren. Bij iedere reis staat ook vermeld wat de korting valide reisgenoten is.
Voor avontuurlijke Reizen en Toegankelijke Vakanties geldt: de vrijwillige begeleiders gaan mee om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Zij zijn er dan ook voor het verrichten van hand- en spandiensten. Zo kunnen zij helpen bij hoge stoepen en moeilijk toegankelijke stukken en het sjouwen van koffers. Daarnaast zorgen zij voor de reistechnische uitvoering van de reis. Dit betekent dat zij u o.a. een excursieprogramma aanbieden op basis van de wensen van de groep. Tijdens Zorg Vakanties biedt de begeleiding zorg en verpleging en eventueel duwhulp.
Alleen tijdens onze Zorg Vakanties bieden wij 1 op 1 begeleiding en kunnen zij uw rolstoel continu duwen. Op de Avontuurlijke Reizen en Toegankelijke Vakanties bent u zelf in staat u voort te bewegen of u neemt iemand mee die u hierbij assisteert.
Dit is afhankelijk van het soort reis dat u boekt. Indien u een Avontuurlijke reis boekt is de begeleiding 1 begeleider op 8 reizigers. De begeleiding wordt aangevuld met lokale helpers. Indien u een Toegankelijke Vakantie boekt, is de begeleiding 1 op 5 à 6. Op onze zorgreizen is de begeleiding 1 op 2 of 1 op 1.
Wij raden u aan om op de plaats van bestemming zelf een scootmobiel of elektrische rolstoel te huren, in plaats van deze mee te nemen vanuit Nederland. Voor meer informatie neemt u contact op met MundoRado Reizen via info@mundorado.nl.
Het is wel verstandig! Alle losse onderdelen zoals het zitkussen en de voetsteunen neemt u mee als handbagage in het vliegtuig
De reizen zijn in principe goed toegankelijk of zo veel mogelijk toegankelijk gemaakt. Anders dan veel andere reisaanbieders voor mensen met een lichamelijke beperking gaat MundoRado Reizen vaak wel uit van het van het avontuur op haar vakanties, in plaats van de beperking en de zorg. Een aantal reizen in ons programma neemt u mee naar landen die dan ook wat minder goed zijn aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit vereist uiteraard de nodige flexibiliteit en creativiteit! Deze reis staan onder de reiscategorie Avontuurlijk. De reizen die vermeld staan onder Toegankelijke en Zorg Vakanties zijn allemaal 100% rolstoeltoegankelijk.
Reizen is altijd vermoeiend, maar wel leuk! Bij het tempo en de dagindeling houden wij uiteraard wel rekening met onze reizigers. U hoeft zich niet bezwaard te voelen als u uw eigen tempo aanhoudt!
Als u naar een land toegaat met een tijdsverschil met Nederland, dan kunnen de eerste dagen extra vermoeiend zijn. Ook vervoer per bus en excursies kan voor mensen met een lichamelijke beperking vermoeiend zijn. Als u twijfelt of u mee kunt op onze reizen, kom dan naar de informatiedagen en raadpleeg bovendien altijd uw huisarts.
In de zoek-en-boek module staat beschreven welke excursies inbegrepen zijn in de reissom. Wilt u extra excursies maken, dan kan dat altijd, maar die moeten dan nog ter plaatse betaald worden.
Ja, als we niet op doorreis zijn en u wilt een excursie overslaan, dan is dat uiteraard mogelijk.
Ja, per reis wordt aangegeven welke reisdocumenten u nodig heeft.
Ja.U ontvangt ruim van tevoren informatie over hoe u het visum aan kunt vragen.

© Buitenhof Algemene voorwaarden