Zuid-Afrika

15-daagse Rondreis - Kaapstad - Zuid-Afrika

Niveau Toegankelijk
Niveau Toegankelijk
Vliegreis
Vliegreis

Deze reis was zo’n succes, volgend seizoen gaan wij weer! Gaat u mee?

Wilt u graag op de hoogte blijven van de nieuwe vertrekdata van deze reis? Vul dan uw gegevens in, dan informeren wij u zodra deze reis weer te boeken is.

Velden met een * zijn verplicht

Omschrijving

Hoogtepunt van deze reis

 • Uitzicht vanaf de Tafelberg over Kaapstad!

 • Indrukwekkend Robbeneiland en Soweto Township

 • Op zoek naar de Big Five in het Kruger Nationaal Park

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land van uitersten: U beleeft hier het echte Afrika, maar ook zijn er veel herinneringen terug te vinden van het Britse en Nederlandse koloniale verleden.

We beginnen deze reis in Kaapstad, een swingende wereldstad aan de voet van de beroemde Tafelberg. Met een binnenlandse vlucht vliegen we vervolgens door naar het noorden en bezoeken we het Kruger wildpark. Hier verblijven we maar liefst zeven nachten! Ook de donkere bladzijden van de Zuid-Afrikaanse apartheid komen tijdens deze reis aan bod. U kunt een land immers niet ervaren zonder de geschiedenis ervan te kennen. Alle onderdelen van deze bijzondere rondreis zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. Al vele (mindervalide) reizigers vóór u bezochten deze bestemming en sloten Zuid-Afrika voor altijd in hun hart.

Verblijf

Kaapstad

Tijdens ons programma in en rond Kaapstad verblijven we op basis van logies en ontbijt in het Epic Guesthouse in Noordhoek, op 30 kilometer buiten de stad. Het Guest House beschikt over een gezellige lounge met open haard, tv en kleine bibliotheek. Wifi is gratis beschikbaar voor gasten. Rond het zwembad is een groot terras en er staan comfortabele ligbedden en parasols. Het Epic Guest House heeft vier perfect aangepaste kamers, waarvan twee ruime familiekamers. Iedere kamer heeft een ruime, toegankelijke badkamer met drempelloze douche en toilet. Afhankelijk van de groepsgrootte kan het zijn dat u overnacht in het naastgelegen guesthouse of in het sfeervolle Noordhoek Hotel op 5 minuten rijden van het Epic Guest House. Het ontbijt wordt in dat geval genuttigd in de accommodatie waar u ook slaapt.

Kruger Nationaal Park

In het Kruger Nationaal Park en het Tshukudu Private Game Reservaat verblijven we in avontuurlijke tentenkampen en bungalows. Ook hier zijn slaapplaatsen met mindervalide aanpassingen aanwezig. Alle maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen. ‘s Avonds wordt er met elkaar gegeten rondom een groot kampvuur.


 

Activiteiten

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 - Amsterdam – Kaapstad: We vliegen rechtstreeks met KLM in ca. 11 uur naar Kaapstad. We worden opgewacht door onze Zuid-Afrikaanse reisleider Alfie, die tijdens de hele reis als (Engelstalige) gids zal fungeren. Transfer naar het aangepaste Epic Guesthouse en/of het Noordhoek Hotel in het rustige dorpje Noordhoek, op zo’n 45 minuten rijden.

Dag 2 - Kaapstad: Na het ontbijt vertrekken we naar Kaapstad voor een kennismakingstoer door de stad. Hierna gaan we met een kabelbaan naar de top van de Tafelberg, waar we bij helder weer een sensationeel uitzicht over de stad en kustlijn hebben. Het Victoria en Alfred Waterfront is het gezelligste en meest toeristische gedeelte van Kaapstad. Hier vindt u talloze sfeervolle restaurants. Keuze genoeg om deze dag af te sluiten met een goede maaltijd.

Dag 3 - Kaap de Goede Hoop: Vandaag brengen we een bezoek aan de meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent; Kaap de Goede Hoop. Onderweg passeren we Boulders Beach, waar u beslist verliefd wordt op de honderden pinguïns die hier leven. We rijden deze dag over prachtige kustwegen.

Dag 4 - Stellenbosch: De Kaap staat bekend om haar heerlijke wijnen en het spreekt voor zich dat een excursie naar de prachtige wijnstreken in dit gebied niet mag ontbreken in ons programma. Tijdens deze excursie genieten we van de prachtige landschappen en maken we een stop in het beroemde plaatsje Stellenbosch. Dit historische dorpje is de op één na oudste plaats in Zuid-Afrika en ademt nog steeds een Hollandse sfeer. Ook bezoeken we bekende wijnboerderijen voor een wijnproeverij. De Zuid-Afrikaanse wijnen zijn heerlijk!

Dag 5 - Kaapstad: Vandaag rijden we naar het Victoria en Alfred Waterfront, het gezellige, toeristische centrum van Kaapstad. Dit is gelijk een goede mogelijkheid om te shoppen, wie het leuk vindt kan een bezoekje brengen aan het spectaculaire Ocean Aquarium (entreeticket niet inbegrepen). Vanmiddag varen we naar het beruchte Robben Island, dertien kilometer voor de kust van Kaapstad. Dit is de plek waar Nelson Mandela het grootste deel van zijn 27 jaar gevangenschap doorbracht. De gevangenis is tegenwoordig een nationaal museum. Hier worden we rondgeleid door een ex-politieke gevangene die ons uit eerste hand indrukwekkende verhalen kan vertellen over dit beruchte oord.

Dag 6 - Kaapstad – Johannesburg: In de ochtend vliegen we in twee uur van Kaapstad naar Johannesburg voor het tweede deel van deze bijzondere rondreis. Na aankomst bezoeken we het beroemde (en beruchte) Soweto Township. We maken een tour door het township en bezoeken het Hector Pieterson Museum Ook bezoeken we de drukste taxistandplaats van de stad, Nelson Mandela’s voormalige woonhuis en de Regina Mundi kerk.

Dag 7 & 8 - Johannesburg – Krugerpark: Na een vroeg ontbijt vertrekken we al vóór zonsopkomst voor een lange rit naar het eerste wildpark. Vanuit Johannesburg rijden we via de mooie hooglanden naar ons tenten-/bungalowkamp in het Kruger National Park, ons eerste onderkomen tussen de dieren!

Dag 9 & 10 - Tshukudu: Het tweede deel van onze safari rijden we naar het Tshukudu Private Game Reservaat. Dit reservaat staat bekend om het herplaatsen van dieren in het wild en het fokprogramma van leeuwen en cheeta’s. Hier is het mogelijk om oog in oog te staan met een cheeta of een stukje mee te wandelen met leeuwenwelpjes. Na dit bezoek aan het Tshukudu Private Game Reservaat rijden we terug naar het Krugerpark voor het laatste deel van onze safari.

Dag 11, 12 & 13 - Krugerpark: We verkennen drie dagen lang het Kruger National Park. Tijdens de safari’s rijden we met een rolstoelvriendelijke truck door het park. Hopelijk zien we onderweg olifanten, giraffes, leeuwen en springbokken. Met een beetje geluk spotten we zelfs de volledige Big Five! U gaat vroeg in de ochtend en aan het begin van de middag op game-drive, op zoek naar wilde dieren. In de tussenliggende uren geniet u rond de accommodatie van de mooie natuur en al haar geluiden.

Dag 14 - Krugerpark – Johannesburg – Amsterdam: Op onze laatste dag rijden we terug naar Johannesburg. Van hieruit hebben we een rechtstreekse nachtvlucht terug naar Nederland.

Dag 15 - Amsterdam: Aankomst in Amsterdam.


 

Foto's

 • Zuid-Afrika - Groepsfoto op steiger
 • Foto 5 Zuid-Afrika Toegankelijk
 • foto 4 Zuid-Afrika Toegankelijk
 • Foto 2 Zuid-Afrika Toegankelijk
 • 9.0

  Klantwaardering

  Ruud waardeert deze reis met een 9.0

  "Heel erg genoten veel gezien alles was strak geregeld en prima verzorgd."

 • 8.0

  Klantwaardering

  Jan waardeert deze reis met een 8.0

  "We hebben een fascinerende reis meegemaakt naar Zuid Afrika , met hele fijne mede reizigers die begrip hadden voor elkaars beperkingen. De reis was goed georganiseerd en de begeleiding was perfect. "

Terug naar zoekresultaten

Zuid-Afrika - Groepsfoto op steigerFoto 5 Zuid-Afrika Toegankelijk

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen