Vietnam

15-daagse Rondreis - Hanoi - Vietnam

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Hotel
Hotel
Vliegreis
Vliegreis
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 4.299,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 01-05-2020

Er is geen informatie over de groepsamenstelling op deze vertrekdatum beschikbaar.

01-05-2020 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

MundoRado Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Hoogtepunt van deze reis

 • Bezoek aan wereldsteden Hanoi en Ho Chi Minh

 • 2-daagse Halong Bay cruise

 • Bezoek aan de Cu Chi tunnels en een oorlogsmuseum

Vietnam

De veelbewogen en rijke geschiedenis van Vietnam zorgt er voor dat dit land een ontzettend interessant land is om te bezoeken. Prachtige heuvellandschappen, tempels, bergdorpjes, pagodes en heerlijke palmenstranden maar ook miljoenensteden als Hanoi en Ho Chi Minh City: in Vietnam kunt u zóveel zien en ontdekken. Laat u verrassen tijdens deze 15-daagse rondreis!

Verblijf

Accommodaties tijdens de rondreis

We verblijven deze reis in 5 verschillende hotels*, variërend van 3-sterren hotels tot 5-sterren hotels.

 • In Hanoi verblijven we 2 nachten in het Skylark Hotel (3 sterren)
 • In Ninh Binh verblijven we 1 nacht in het Loan Hotel (3 sterren)
 • In Halong verblijven we 1 nacht in het Jasmine Hotel (5 sterren)
 • In Hoi An verblijven we 4 nachten in het Atlas Hotel (4 sterren)
 • In Ho Chi Minh City verblijven we 4 nachten in het Liberty Green View Hotel (3 sterren)

Tijdens deze reis maken we een cruise door Halong Bay en verblijven we 1 nacht in een luxe hut aan boord van een traditionele boot.

Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis dient u er rekening mee te houden dat de hotels niet (altijd) aangepast zijn aan mensen met een lichamelijke beperking.

*De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Activiteiten

Programma van dag-tot-dag

Dag 1: vertrek vanaf Amsterdam – vandaag vliegen we in ongeveer 14 uur (met overstap) naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Hanoi heeft 6,5 miljoen inwoners en is de tweede grootste stad van Vietnam, na Ho Chi Minh City. De naam Hanoi is gegeven door een keizer en betekent ‘’Binnen de Rivier’’. De stad heeft deze naam gekregen omdat de stad tussen 2 rivieren in ligt: de Rode Rivier en Nhuệ, een aftakking van de Rode Rivier.

Maaltijden inclusief: maaltijden tijdens de vlucht

Dag 2: aankomst in Hanoi – welkom in Vietnam! Bij aankomt op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids en transfer en worden we naar ons eerste overnachtingsadres gebracht. In de na middag maken wij een tour door de stad per cyclo! Een gids brengt ons door de historische wijk van Hanoi, gelegen rond het Hoan Kiem-meer. We genieten van deze rustige maar levendige omgeving en steken de traditionele, knalrode brug over om de Ngoc Son-tempel in het midden van het meer te bezoeken. De tour gaat verder naar het noorden waar we de beroemde wijk ‘36 oude straten en gilden’ vinden. Dit is het historisch hart van de stad. Elke straat, genaamd ‘Hang’, is gespecialiseerd in een activiteit: Hang van zilversmeden, Hang van kokostapijten, Hang van snoep, Hang van metaalbewerkers enzovoorts. Bij terugkomst in ons hotel staat er een heerlijk Vietnamees diner op ons te wachten.

Maaltijden inclusief: diner
Accommodatie: 3* Skylark Hotel

Dag 3: Hanoi ontdekken – na het ontbijt bezoeken we het Volkenkunde Museum van Hanoi om meer te weten te komen over de gewoonten en voorouderlijke tradities van de 54 ethnieken die het land vormen. De middag wijden we aan de meest beroemde man van de natie: Ho Chi Minh. Een indrukwekkend mausoleum herbergt zijn lichaam. Vlakbij dit mausoleum vinden we het voormalige huis van Ho Chi Minh waar veel van zijn persoonlijke bezittingen te bezichtigen zijn. Na het bezoek aan het mausoleum en een lunch, bezoeken we de ‘One Pillar Pagode’. Deze pagode is gebouwd in 1049 in opdracht van keizer Ly Thai Tong. Deze pagode is gebouwd op 1 paal en staat in een vijver. De Vietnamezen beschouwen deze pagode als een van de meest tot de verbeelding sprekende tempels van Vietnam.
Vanavond genieten we met elkaar van een diner in ons hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 3* Skylark Hotel

Dag 4: Hanoi – Ninh Binh: na het ontbijt vertrekken we voor een rit van 2 uur naar de ‘droge Halong Bay’. Hier vinden we een van de meest spectaculaire landschappen van Vietnam: een verbluffend landschap van karst bergen. Voordat we doorrijden naar ons overnachtingsadres genieten we van dit landschap en bezoeken we tempels en historische gebouwen in deze omgeving.
Bij aankomst op ons tweede overnachtingsadres staat er een lunch voor ons klaar en hebben we rustig de tijd om ons te settelen. In de namiddag bezoeken we een verloren tempel in het platteland en weelderige rijstvelden. S ’Avonds staat er weer een heerlijk diner voor ons klaar in het hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 3* Loan Hotel

Dag 5: Ninh Binh – Halong Bay Cruise: vandaag vertrekken we naar een van de meest beroemde landschappen van Azië: Halong Bay! Als onderdeel van het UNESCO-Erfgoed tellen we hier meer dan 1600 kartsgebergten die in de loop van de eeuwen door de zee zijn uitgehouwen. Aan het einde van de ochtend beginnen we aan een cruise van 2 dagen in een traditionele boot. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Vanaf het deck hebben we voldoende tijd om het unieke landschap te bekijken. We verblijven tijdens deze cruise in een luxe hut en onze maaltijden worden geserveerd in het restaurant aan boord.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: verblijf aan boord

Dag 6: Halong – Hanoi – Danang – Hoi An: wat een fantastische manier om te ontwaken! Geniet deze ochtend van een ontbijt en brunch al varende door de karstgebergten. Na ontscheping rijden we terug naar Hanoi voor onze binnenlandse vlucht naar Da Nang. De vlucht naar Da Nang, in centraal Vietnam, duurt ongeveer 1,5 uur. Bij aankomst worden we weer opgewacht voor de transfer naar ons derde overnachtingsadres.
Dit derde hotel bevindt zich midden in de oude binnenstad van Hoi An. Dit oude gedeelte van de stad is zeer geliefd onder de lokale bevolking. De oude binnenstad voelt aan als een klein dorp en het verkeer is rustig in vergelijking met andere steden in Vietnam. Vanavond dineren we in het hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 4* Atlas Hotel

Dag 7: Hoi An – Hoi An is de gedroomde plek om rond te dwalen en te winkelen. De oude binnenstad van Hoi An staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft veel straten waar geen gemotoriseerde voertuigen mogen komen. We dwalen door de kleine straatjes met huizen geschilderd in warme kleuren en hangende lantaarns voor de deuren en steken de populaire Japanse Brug uit de 16e eeuw over. We lunchen in een restaurant in de oude binnenstad.
Vanmiddag wordt onze creativiteit getest en gaan we een eigen lantaarn maken! Échte lantaarn-makers laten ons vandaag zien hij zij hun wereldberoemde lantaarns maken. De workshop vindt plaats in een voormalig tempel hof.
Vanavond wordt er een diner geserveerd in het hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: : 4* Atlas Hotel

Dag 8: Hoi An – vandaag ontdekken we het nabij Hoi An gelegen dorpje Tra Que. Tra Que ligt langs een klein kanaal en is nog een zeer authentiek Vietnamees dorp. Een gids laat ons kennismaken met de geschiedenis van het dorp en de landbouwactiviteiten van deze regio. Al het landbouwwerk wordt hier nog handmatig gedaan. De werklieden gebruiken nog steeds de technieken van hun voorouders. Na de kennismaking met het landbouwwerk van Tra Que wonen we een kookdemonstratie bij. Inwoners van Tra Que laten ons lokale specialiteiten proeven, hierbij kunt u denken aan: ‘’Tam Huu’’ broodjes en ‘’Ban Xeo’’ pannenkoeken. We keren terug naar ons hotel en kunnen de middag zelf naar wens indelen. Vanavond dineren we in de oude binnenstad van Hoi An.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 4* Atlas Hotel

Dag 9: Hoi An – na het ontbijt vertrekt er een busje richting de zee voor een dag op het strand! Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om te ontspannen in het hotel of de oude binnenstad van Hoi An verder te ontdekken. Vandaag kunt u zelf invulling geven aan de lunch en het diner.

Maaltijden inclusief: ontbijt
Accommodatie: 4* Atlas Hotel

Dag 10: Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh: na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Da Nang voor onze vlucht naar Ho Chi Minh. Deze vlucht duurt ongeveer 1,5 uur. Op de luchthaven van Ho Chi Minh worden we opgewacht door onze gids en naar ons 5e overnachtingshotel gebracht. Vanmiddag is er tijd om even te rusten en ons klaar te maken voor het diner in de stad.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 3* Liberty Green View Hotel

Dag 11: Ho Chi Minh – vandaag bezoeken we een aantal architectonische hoogtepunten van de stad:
- de Kathedraal Notre Dame, gebouwd met roze Franse bakstenen,
- het centrale postkantoor, ontworpen door de beroemde Franse architect Gustave Eiffel
- en het Onafhankelijkheidspaleis
We lunchen in een prachtige, koloniale villa. Na de lunch loodst onze gids ons door het doolhof van typisch Vietnamese straten en zien we hoe eenvoudig men hier leeft. Vanavond dineren we in een lokaal restaurant.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 3* Liberty Green View Hotel

Dag 12: Ho Chi Minh – Mekong Delta – Ho Chi Minh: vandaag bezoeken we de machtige Mekong Delta, bekend als de meest gastvrije en welvarende regio van Vietnam. Hier vinden we eindeloze rijstvelden, veel kleine grachten met traditionele veerboten en weelderige boomgaarden. We verblijven hier een dag en maken kennis met dit kleurrijke landschap en de vriendelijke lokale inwoners.
We bezoeken vandaag ook de dynamische markt van de stad Cai Be. Op deze markt wordt voornamelijk vis verkocht vanuit de regionale viskwekerij en bomen van boomgaarden uit de Mekong-regio.
Na een lunch aan de machtige rivier nemen we een lokale veerboot voor een trip naar een van de vele eilanden in de regio. Op dit eiland zien we het authentieke, landelijke leven in de Mekong Delta.
Aan het eind van de middag keren we terug naar de drukte van de stad Ho Chi Minh.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 3* Liberty Green View Hotel

Dag 13: Ho Chi Minh – Cu Chi – Ho Chi Minh: vandaag is gewijd aan het conflict tussen de VS en Vietnam. In Vietnam noemt men dit conflict de ‘Amerikaanse oorlog’ in plaats van de ‘Vietnam oorlog’ zoals die in westerse landen wordt genoemd. We bezoeken deze ochtend het netwerk van ongelooflijke tunnels van Cu Chi. Tijdens de Amerikaanse oorlog werden deze tunnels over een gebied van ongeveer 250 KM uitgestrekt. Deze tunnels speelden een immense rol bij het helpen winnen van de Vietnamese troepen tegen de Amerikaanse opstandelingen.
Na dit bezoek rijden we terug naar de stad voor een bezoek aan het interessante oorlogsmuseum van Ho Chi Minh. Hier zien we gebruikte militaire attributen en een tentoonstelling van foto’s en krantenartikelen uit deze tijd.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 3* Liberty Green View Hotel

Dag 14: Ho Chi Minh – na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Tao Dan Park, gelegen in het hart van de stad. Inwoners van Ho Chi Minh gebruiken dit park om te trainen. We dwalen heerlijk rond en zien hoe de inwoners de traditionele Chinese krijgskunst ‘’Tai Chi’’ beoefenen. Na dit ochtend bezoek rijden we naar de Chinese wijk van de stad, hier bezoeken we een pagode waar eeuwig wierook brandt. We lunchen op de terugweg naar het hotel. Vanmiddag hebben we de tijd om te rusten voordat we beginnen aan onze reis naar huis. Aan het begin van de avond worden we naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Maaltijden inclusief: ontbijt en lunch en maaltijden tijdens de vlucht
Accommodatie: nacht in het vliegtuig

Dag 15: aankomst in Amsterdam

Reissom

Vertrekdatum: 01-05-2020

 • Vietnam: 4.299,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Wereld: 53,55

 Inbegrepen bij de reissom

 • Genoemde internationale en binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 12 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Alle maaltijden beschreven in het programma
 • Engelssprekende reisleider/gids en lokale helpers
 • Excursies en entreegelden volgens programma

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Reserveringskosten €20
 • Calamiteitenfonds €2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum kosten (u bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van uw visum)

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 30% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal reizigers: 10
 • Max. aantal begeleiders: 1

Opstapplaatsen

 • Schiphol

Bijzonderheden

 • Geldigheid paspoort: U hebt een geldig paspoort nodig, welke nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Vietnam. Het paspoort dient daarnaast 2 lege visumpagina's te bevatten.
 • Visum: Bij het inreizen van Vietnam is een visum verplicht. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van uw visum.
 • Vaccinaties: Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden. Maak voor een passend advies een afspraak met de GGD of uw huisarts.

Mindervalide aanpassingen

Deze rondreis door Vietnam is een Avontuurlijke reis. Dit vraagt een flexibele en avontuurlijke instelling van onze reizigers. Indien u rolstoel gebonden bent, kan dit betekenen dat u af en toe ergens in - en uit getild moet worden. Wat bieden wij:

 • De mogelijkheid om uw handbewogen hulpmiddel mee te nemen op reis
 • De garantie dat kamers zich bevinden op de begane grond of dat er een lift in de accommodatie aanwezig is
 • Minimale deurbreedte van uw kamer en badkamer zijn 67 centimeter
 • Er zijn lokale helpers aanwezig die u waar nodig over letterlijke en figuurlijke drempels heen helpen

Hulpmiddelen & extra's

Tijdens deze reis is het helaas niet mogelijk om ter plaatse hulpmiddelen te huren.

Foto's

 • Vietnam header
 • Vietnam lampionnen
 • Vietnam reizigers
 • Vietnam markt

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 01-05-2020 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Vietnam headerVietnam lampionnen

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen