Noordkaap Zeecruise - MS Nieuw Statendam

15-Daagse Zeecruise - MS Nieuw Statendam - Noorwegen

Niveau Toegankelijk
Niveau Toegankelijk
Zeecruise
Zeecruise

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • ''Service with a smile”
 • Entertainment en shows aan boord van het schip MS Nieuw Statendam
 • Via de Fjorden voorbij de poolcirkel!
 • Bezoek aan de sfeervolle en historische steden van Noorwegen

Zeecruise Noordkaap

Stelt u zich eens een plek boven de poolcirkel voor. Een plek waar de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee samenkomen! Een plek waar de zon gedurende 2,5 maand per jaar niet onder gaat. Dát is cruisen naar de Noordkaap aan boord van de MS Nieuw Statendam!

Voor wie Noorwegen wat beter wil leren kennen is deze cruise een aanrader, want u reist helemaal tot aan de Noordkaap en zult hier de middernachtzon ervaren. Na een zeedag, waarop u de Nieuw Statendam met al haar faciliteiten kunt ontdekken, is Eidfjord de eerste bestemming. Een klein dorpje met wandel- of excursiemogelijkheden. Vervolgens vaart u door het wonderschone Hardangerfjord. Meestal stelt de kapitein de boeg open tijdens deze bijzondere doorvaart, maar ook vanaf het zonnedek hebt u een geweldig uitzicht! De volgende bestemming van deze cruise is Bergen, een Hanzestad met sprekende pakhuizen. Ook de tandradbaan is populair, u gaat ermee naar een uitkijkpunt boven de stad en omliggende heuvels. Molde is onze volgende haven en is gelegen tegen een beschutte helling aan het Romsdalsfjord. Molde is bekend om de vele rozentuinen die er te vinden zijn en de panoramische uitzichten over de met sneeuw beklede bergtoppen aan de zuidelijke kant van het fjord. Trondheim vervolgens is een historische stad aan de monding van de Nidelva-rivier. Naast historische gebouwen en vele musea is de Nidaroskathedraal een bezichtiging waard. Een dag op zee zal hierna welkom zijn na het programma van de eerste dagen, alle tijd om het schip te verkennen en te genieten van de vele faciliteiten. Want het hoogte punt van deze cruise komt er aan: Honnigsvag, de haven die het dichtst bij de Noordkaap ligt. Per bus gaat u naar de Kaap, waar u het gevoel heeft het einde van de wereld bereikt te hebben. Bij goed weer zal de kapitein ook bij het vertrek nog rond de Noordkaap varen, zodat u beide perspectieven ziet. Na een dag op zee arriveert de Nieuw Statendam in Skjolden, gelegen tussen verschillende natuurparken aan het Lustrafjord. Via het Sognefjord, bekend als één van de mooiste fjorden van Noorwegen, bereikt u vervolgens Stavanger, waarvan de witte houten huisjes heel schilderachtig op de heuvel rondom de gezellige haven liggen. Kristiansand is onze volgende bestemming aan de Zuidkust van Noorwegen. Dit stadje biedt Noorse architectuur, mooie musea en een fantastische natuur langs de nabije kust. Na een heerlijke dag genieten van de vele faciliteiten en activiteiten op de Nieuw Statendam bereikt u Amsterdam.
 

Verblijf

MS Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is het allernieuwste schip van Holland America welke vanaf december 2018 in de vaart is gegaan. Het is een zusterschip van de Koningsdam en het tweede schip in deze Pinnacle-klasse. Er varen ruim 2.600 gasten mee op dit schip, dat voorzien is van verschillende (specialiteiten)restaurants, gezellige bars en lounges. U zult zich aan boord dan ook geen moment vervelen, want het dagprogramma vermeldt alle activiteiten, van workshops tot theatervoorstellingen en live muziek. Vanzelfsprekend zijn de hutten van alle comfort voorzien en beschikt het schip over een ruim dek, vanwaar u vanaf uw loungestoel kunt uitkijken over de kustlijn of oceaan.

MS Nieuw Statendam - Specificaties

*Schip: MS Nieuw Statendam *****
* Rederij: Holland America Line
* Lengte: 297 meter
* Breedte: 35 meter
* Bouwjaar: 2018
* Aantal dekken: 12
* Passagierscapaciteit: 2700
* Bemanningsleden: 1025
* Voertaal: Engels (nationaliteit officieren is voornamelijk Nederlands)

MS Nieuw Statendam - Hutten

Alle rolstoeltoegankelijke hutten zijn voorzien van 2 luxueuze bedden, een flatscreen tv, dvd-speler, telefoon, radio met meerdere muziekzenders en een aangepaste badkamer met douche, toilet, diverse toiletartikelen en föhn. De douche is voorzien van een douchezitje aan de muur. Het toilet heeft aan beide zijden een beugel. De 2 bedden kunnen worden samengevoegd tot een queensize bed. Hutten zijn beschikbaar in verschillende prijs en comfort categorieën.

MS Nieuw Statendam - Verzorging

Het verblijf tijdens deze vakantie is op basis van volpension verzorging. Alle maaltijden aan boord zijn dus inbegrepen!

Activiteiten

Vaarschema

9 juni: Amsterdam, inscheping
10 juni: Dag op zee
11 juni: Eidfjord
12 juni: Bergen
13 juni: Molde
14 juni: Trondheim
15 juni: Dag op zee
16 juni: Honningsvag
17 en 18 juni: Dagen op zee
19 juni: Skjolden
20 juni: Stavanger
21 juni: Kristiansand
22 juni: Dag op zee
23 juni: Amsterdam, ontscheping

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 - Amsterdam: inscheping

Dag 2 - Dag op zee: geniet van de vele faciliteiten aan boord van het schip. Hang rond bij het zwembad met een goed boek of sta versteld van het eindeloze uitzicht over de blauwe oceaan.


Dag 3 - Eidfjord: Onze eerste bestemming, Eidfjord, is een kleine plaats met 900 inwoners aan het einde van de schitterende Hardangerfjord. Dit compacte plaatsje heeft zelf niet veel om lijf, maar de omgeving biedt mooie excursiemogelijkheden. Zoals de Voringfosse waterval en de Sysen dam en Sima waterkrachtcentrale. 

Dag 4 - Bergen: we komen aan in de voormalige Hanzestad Bergen, waar een rolstoelvriendelijke buspendel voor ons klaar staat. Dit is met 275.000 inwoners de op één na grootste stad van Noorwegen. De prachtig gekleurde pakhuizen van de wijk Bryggen herbergen tegenwoordig talloze leuke winkeltjes, restaurants en musea. Met de rolstoelvriendelijke tandradbaan Fløibanen (exclusief), kunnen we naar de top van de berg voor een geweldig uitzicht over Bergen.

Dag 5 - Molde: Molde is onze volgende haven en is gelegen tegen een beschutte helling aan het Romsdalsfjord. Molde is bekend om de vele rozentuinen die er te vinden zijn en de panoramische uitzichten over de met sneeuw beklede bergtoppen aan de zuidelijke kant van het fjord.

Dag 6 - Trondheim: in de vroege ochtend varen we Trondheim binnen. Hier hebben we gedurende de dag de tijd om deze plaats op eigen gelegenheid te verkennen. Bij het in- en ontschepen wisselt het waterniveau; de plank waar we overheen lopen/rijden kan dus soms wat steil zijn. De wandeling naar het centrum duurt ongeveer 20-25 minuten. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een taxi te nemen die bij de terminal staan. Bakklandet (het oude centrum) is zeker een bezoek waard, evenals de indrukwekkende Domkerk van Nidaros.

Dag 7 - Dag op zee

Dag 8 - Honningsvag: via de fjordenkust varen we voorbij de poolcirkel tot aan het plaatsje Honnigsvag. Vanuit hier rijden we met een aangepast bus naar de Noordkaap. We zijn hier op het meest noordelijke punt van het vaste land van Europa. Het gevoel om ‘aan het einde van de wereld’ te zijn is overweldigend! We hebben ruim 2 uur de tijd om hier rond te kijken. We kijken rond in het bezoekerscentrum en er worden presentaties gegeven over Lapland en de Noordkaap gedurende de vier jaargetijden. Ook is er een souvenirwinkel en postkantoor: een ansichtkaart versturen vanaf dit punt naar de familie of vrienden in Nederland is natuurlijk wel erg bijzonder!
Op de terugweg naar het schip maken we een stop en bezoeken we een Lap tent. Hier zien we hoe de mensen in deze regio in vroegere tijden leefden.

Dag 9 en 10 - Dagen op zee

Dag 11 - Skjolden: na een dag op zee arriveert de Nieuw Statendam in Skjolden, gelegen tussen verschillende natuurparken aan het Lustrafjord, welke bekend staat als één van de mooiste fjorden van Noorwegen!

Dag 12 - Stavanger: in Stavanger hebben we de mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid te verkennen óf om een leuke optionele excursie te maken. Nog voor vertrek van uw reis benaderen wij u hierover .
Kiest u voor de optionele excursie, dan stapt u in Stavanger aan boord van een kleinere boot. We varen diep het Lysefjord in tot aan de voet van de Preikestolen (Preekstoel). Dit platte bergplateau is een belangrijke toeristische attractie en torent maar liefst 604 meter boven het Lysefjord uit.


Dag 13 - 
Kristiansand: Kristiansand is een grote stad met ruim 80.000 inwoners. Het ligt aan de zuidkust van Noorwegen bij de monding van de rivier de Otra. We verkennen deze stad op eigen gelegenheid. De stad is ondanks enkele watertjes en bruggen zo goed als vlak en goed rolstoeltoegankelijk. We kunnen hier dan ook heerlijk wandelen of winkelen.

Dag 14 - Dag op zee

Dag 15 - Amsterdam: ontscheping

Reissom

Inbegrepen bij de reissom

 • 14 overnachtingen op basis van volpension
 • 24/7 koffie, thee, water en snacks
 • 24/7 roomservice
 • Entertainment aan boord
 • Dagelijks entertainment aan boord

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Optionele excursies
 • Overige consumpties
 • Maaltijden buiten het schip
 • Fooien tijdens de cruise (US$14.50/US$16.00 p.p.p.d.). Deze worden tijdens de cruise automatisch op de boordrekening bijgeschreven.
 • Reserveringskosten à € 20,00
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 30% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom.

Reisinfo

Bijzonderheden

 • Grensdocumenten: U dient voor deze reis in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

 • Tenderbestemming: Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet wordt er in principe direct aan wal aangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat een haven als tenderbestemming wordt aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte/geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan.

Mindervalide aanpassingen

 • Uw handbewogen hulpmiddel kan vanzelfsprekend mee op reis.

 • Mindervaliden hutten in verschillende categorieën beschikbaar op aanvraag.

 • Rolstoelvriendelijk excursieprogramma

Hutmogelijkheden & extra's

Tijdens deze reis is het helaas niet mogelijk om ter plaatse hulpmiddelen te huren. Voor meer informatie over de 1-persoonshuttoeslag, de verschillende hutmogelijkheden en overige opties, verwijzen wij u graag door naar: bereken uw prijs of kunt u contact met ons opnemen via telefoon of mail. 

Foto's

 • Noordkaap - 1
 • Noordkaap - 2
 • Noordkaap - 3
 • Noordkaap - 4
 • Noordkaap - 5

Terug naar zoekresultaten

Noordkaap - 1Noordkaap - 2

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen