Sri Lanka

12-daagse Rondreis - Rondreis - Sri Lanka

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Hotel
Hotel
Vliegreis
Vliegreis
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 4.449,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 05-03-2020

Er is geen informatie over de groepsamenstelling op deze vertrekdatum beschikbaar.

05-03-2020 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

MundoRado Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek het platte land van Sri Lanka: het land van de thee
 • Bezoek het spirituele hart van het eiland
 • Een reis vol tempels, paleizen en prachtige natuur
 • Maak kennis met de olifant

Sri Lanka wordt ook wel de parel van de Indische oceaan genoemd. Op een klein stuk land bevind zich prachtige natuur en een rijke cultuur en geschiedenis. Sri Lanka heeft prachtige theeplantages, tempelsteden en leent zich goed voor het spotten van wildlife!

Verblijf

Accommodaties tijdens de rondreis

We verblijven deze reis in 5 verschillende hotels*, variërend van 3-sterren hotels tot 5-sterren hotels.

 • In Negombo verblijven we 1 nacht in Hotel Jetwing Blue (5-sterren)
 • In Habarana verblijven we 3 nachten in Camellia Hotel (3-sterren +)
 • In Kandy verblijven we 2 nachten in Hotel Ozo (4-sterren)
 • In Nuwara Eliva verblijven we 1 nacht in Oak Ray Tea (4-sterren)
 • In Yala verblijven we 1 nacht in Hotel Jetwing Yala (5-sterren)
 • In Beruwela verblijven we 2 nachten in Hotel Cinnamon (4-sterren +)

Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis dient u er rekening mee te houden dat de hotels niet (altijd) aangepast zijn aan mensen met een lichamelijke beperking.

*De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Activiteiten

Programma van dag-tot-dag

Dag 1- Vertrek uit Nederland: onze reis gaat van start op Schiphol. Vanaf hier vliegen we naar Colombo waar we laat in de avond zullen arriveren. Onze gids en onze chauffeur staan ons bij aankomst op te wachten om ons naar het aangename 5-sterren hotel Jetwing Blue in Negombo te brengen.

Inclusieve maatijden: maaltijden tijdens vlucht
Accommodatie: 5* Jetwig Blue in Negombo

Dag 2 - Welkom in Sri Lanka: we starten rustig op zodat we kunnen bijkomen van de lange reis. Na een laat ontbijt verkennen we een deel van het eiland van Ceylon met haar rijke landschappen en weelderige gewassen. Tijdens deze rit kunnen we zomaar een wilde olifant treffen!
In de middag bereiken we de grote rots van Sigririya. Een enorme rode steen die over 150 meter oerwoud heen kijkt. We maken een stop en genieten van dit spectaculaire landschap. We rijden door naar Habarana en verblijven 3 nachten in het 3-sterren Camillia Hotel.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 3* Camilla Hotel in Habarana

Dag 3 - Bezoek aan Polonnaruwa: na het ontbijt vertrekken we in de noordelijke richting naar Polonnaruwa. Deze plek was in de 11de eeuw de hoofdstad van het koningrijk van Ceylon. De vele tempels en paleizen maken dit gebied zeer aantrekkelijk voor gelovigen en kunstenaars. De jungle die dit gebied heeft ‘binnengevallen’ maakt het tot een prachtig en vredig geheel. We ontdekken dit gebied d.m.v. een 2 tot 3 uur durende tour en genieten van dit vredige argologische park. Na de tour bezoeken we een houtkunst gallerie. We lunchen met een fatastisch uitzicht over een meer en keren daarna terug naar ons hotel. De middag kunnen we vrij indelen.

Maaltijden inbeprepen: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 3* Camellia Hotel in Habarana

Dag 4 - Habarana ontdekken: vandaag bezoeken we het platteland van Sri Lanka voor een moment in de natuur en mogen we binnen kijken bij een lokaal gezin in hun traditionele huis. Zij leren ons over hun gastvrijheid en we mogen helpen in de keuken. Samen maken we een traditioneel gerecht: rijst en curry!
Nadat we genoten hebben van deze maaltijd keren we terug naar ons hotel. De middag kunnen we vrij indelen. 

Maaltijden inbeprepen: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 3* Camellia Hotel in Habarana

Dag 5 - Habarana - Kandy (tussenstop in Matale): vandaag rijden we naar Kandy, de spirituele hoofdstad van het eiland. Onderweg, in Matale, bezoeken we een kruidentuin met allerlei verschillende specerijen. Een lokale gids leert ons over de producten die hier groeien. Voordat we doorrijden naar Kandy genieten we hier van een heerlijke lunch.
Kandy ligt op 350 meter hoogte en is omgeven door rotsen. Gelegen tussen de rijsvelden en theeplantages en omringd door de rivier van Mahaweli. Het is het culturele centrum van het land. We vinden hier veel met de hand gemaakte, traditionele artikelen zoals kunst en sieraden. Aan het einde van de middag bezoeken we het meer van Kandy waar we een traditionele dansshow bekijken. 
We vervolgen onze weg naar de ‘Temple of the Tooth’, welke niet gemist kan worden wanneer je in Kandy bent! Deze tempel huist het meest kostbare relikwie van het Boedhisme: de tand van de ‘verlichter’, de tand van Buddha.
Na een drukke dag is het heerlijk binnenkomen in 4-sterren hotel Ozo, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 4* Hotel Ozo in Kandy

Dag 6 - Elephant Sanctuarty en Kandy ontdekken: we bezoeken vandaag een Elephant sanctuary. In dit ‘toevluchtsoord’ wonen olifanten die met pensioen zijn. We wonen hier een bijzondere workshop bij, waarbij we leren hoe we olifanten poep recyclen in papier! Na de workshop zien we hoe de olifanten gewassen worden in de rivier en genieten we aan deze rivier van een lokale lunch. 
Op onze terugweg naar Kandy stoppen we voor een fijn bezoek aan de mooie tuinen van Peradeniya: de grootste botanische tuin van het eiland. In deze tuin groeit een indrukwekkend aantal orchideeën en palmbomen.
Bij aankomst in het hotel genieten we van een moment rust voordat we weer op pad gaan voor ons diner. We dineren in een restaurant met een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad!

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 4* Hotel Ozo in Kandy
 

Dag 7 - Kandy - Nuwara Eliya: we vertrekken deze ochtend naar het heuvelachtige gedeelte van Sri Lanka: de Nuwara Eliva regio. Vandaag ontdekken we de oorspong van thee! De landschappen van de plantages zijn uniek: de smaak en kwaliteit van de thee hangt namelijk af van de hoogte waarop de thee groeit. De oogst wordt nog steeds gedaan door vrouwen, veelal in traditionele kleding: de longhi. We bezoeken de plantage en proeven de lekkerste thee ter wereld.
De middag vullen we in met een bezoek aan het kleine stadje Nuwara Eliva, een magische plek gelegen in de bergen welke heel anders aanvoelt als de rest van het land. We beleven de oude koloniale sfeer van Sri Lanka, omgeven door Engelse huisjes, golfbanen en koloniale gebouwen. Na dit bezoek rijden we door naar ons hotel. We verblijven 1 nacht in 4-sterren hotel Oak Ray Tea.

Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 4* Hotel Oak Ray Tea 

Dag 8 - Nuwara Eliya - Yala National Park: vandaag vertrekken we naar het diepste zuiden van het eiland: Yala. We nemen een schilderachtige route naar de zuidelijke weiden. We arriveren bij het Yala National park waar we tevens zullen overnachten (5-sterren hotel Jetwing Yala). Vanuit ons hotel kunnen we zomaar een olifant zien oversteken! In de middag nemen we plaats in een Jeep voor een avontuurlijke tour door het nationale park. Het park leent zich fantastisch voor het spotten van wildlife.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: *5 Hotel Jetwig Yala in Yala 

Dag 9 - Yala National Park - Beruwela: we genieten deze ochtend van het nationale park voordat we een prachtige route rijden langs de kust van het eiland. We lunchen met een mooi uitzicht op de oceaan. De route brengt ons naar ons volgende hotel in Beruwela: het 4-sterren hotel Cinnamon.

Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 4* Hotel Cinnamon in Beruwela

Dag 10 - Galle ontdekken: we vertrekken deze ochtend naar Galle voor een stadstour. Galle is één van de charmantste plekken op het eiland. Binnen het fort kun je genieten van de smalle oude straatjes. Galle is een kleine stad met weinig inwoners. De inwoners hebben zich in het verleden voornamelijk bezig gehouden met het verhandelen van specerijen. We vinden hier nog enkele koloniale gebouwen, zoals de Groote Kerk.

Inclusieve maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: 4* Hotel Cinnamon in Beruwela

Dag 11- Ontspannen: vandaag maken we ons op voor de terugreis. We ontspannen, lunchen en dineren bij het hotel. Na het diner worden we naar de luchthaven gebracht en nemen we afscheid van het land van thee en kruiden!

Dag 12 - Aankomst in Nederland

Reissom

Vertrekdatum: 05-03-2020

 • Sri Lanka: 4.449,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Wereld: 46,41

Inbegrepen bij de reissom

 • Genoemde internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 10 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Maaltijden zoals genoemd in programma 
 • Engelssprekende reisleider/gids en lokale helpers
 • Excursies en entreegelden volgens programma

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Reserveringskosten €20
 • Calamiteitenfonds €2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten (u bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van uw visum)

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 45% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 60% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 8
 • Max. aantal reizigers: 10
 • Max. aantal begeleiders: 1

Opstapplaatsen

 • Schiphol

Bijzonderheden

 • Geldigheid paspoort: u heeft een geldig paspoort nodig, geadviseerd wordt dat deze nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Sri Lanka.
 • Visum: bij het inreizen van Sri Lanka is een visum verplicht. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van dit visum.
 • Vaccinaties: voor deze reis worden vaccinaties aangeraden. Maak voor een passend advies een afspraak met de GGD of uw huisarts.

Mindervalide aanpassingen

Deze rondreis door Sri Lanka is een Avontuurlijke reis. Dit vraagt een flexibele en avontuurlijke instelling van onze reizigers. Indien u rolstoel gebonden bent, kan dit betekenen dat u af en toe ergens in en uit getild moet worden. Wat bieden wij:

 • De mogelijkheid om uw handbewogen hulpmiddel mee te nemen op reis.
 • De garantie dat kamers zich bevinden op de begane grond of dat er een lift in de accommodatie aanwezig is.
 • Minimale deurbreedte van uw kamer en badkamer zijn 67 centimeter
 • Er zijn lokale helpers aanwezig die u waar nodig over letterlijke en figuurlijke drempels heen helpen.

Hulpmiddelen & extra's

Tijdens deze reis is het helaas niet mogelijk om ter plaatse hulpmiddelen te huren. 

Foto's

 • Thee plantage
 • Strand Sri Lanka
 • Natuur
 • Olifant

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 05-03-2020 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Thee plantageStrand Sri Lanka

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen