Sicilië

9-daagse Vliegreis - Modica - Italië

Niveau Toegankelijk
Niveau Toegankelijk
Vliegreis
Vliegreis

Deze reis was zo’n succes, volgend seizoen gaan wij weer! Gaat u mee?

Wilt u graag op de hoogte blijven van de nieuwe vertrekdata van deze reis? Vul dan uw gegevens in, dan informeren wij u zodra deze reis weer te boeken is.

Velden met een * zijn verplicht

Omschrijving

 Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan vulkaan de Etna

 • Cultuur snuiven in Syracuse en Catania

 • Aangepast vakantieresort

Sicilië

Sicilië behoort al jaren tot de populairste bestemmingen in Italië. Dit heeft vooral te maken met de veelzijdigheid van het eiland. Natuurlijk kunt u genieten van een zon-, zee- en strandvakantie, maar ook wanneer u cultuur wilt snuiven, bent u hier op de goede plaats. Omdat Sicilië op zo’n belangrijke strategische plaats ligt in de Middellandse zee heeft het eiland een lange en bewogen geschiedenis. In de afgelopen eeuwen is het eiland meerdere malen van eigenaar veranderd. Al deze beschavingen hebben hun sporen achtergelaten op het eiland wat het vandaag de dag tot een unieke vakantiebestemming maakt. U kunt het eiland trouwens heel goed herkennen op de landkaart: het is de voetbal bij de laars.

Verblijf

Kikki Village Resort

Faciliteiten
Het 4* Kikki Village Resort is speciaal ontworpen als toegankelijk vakantiepark. Het resort is gelegen in een rustige omgeving aan de zuidkant van Sicilië op ongeveer 10 minuten rijden van het levendige kustplaatsje Pozzallo. Alle 46 appartementen zijn volledig aangepast en beschikken over WiFi en airconditioning. Elk appartement heeft een eigen terras.

Het resort biedt 3 gekoppelde zwembaden van verschillende dieptes. Eén van de zwembaden beschikt over een handige helling zodat u met de speciale zwembadrolstoel gemakkelijk in en uit het water komt. Rondom het zwembad staan ligstoelen en parasols tot uw beschikking en aan de zwembadbar kunt u een verfrissend drankje bestellen. In de periode juni t/m september zorgt het animatieteam voor sport, spel en gezelligheid.

Kamers
De kamers zijn gelijkvloers, gevrijwaard van drempels en volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De badkamers zijn ook aangepast.

Activiteiten

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 - Heenreis: Vlucht Amsterdam – Catania en transfer naar ons hotel.

Dag 2 - Genieten: Na een drukke reisdag kunnen we het vandaag rustig aan doen. Heerlijk ontspannen aan het zwembad en Kikki Village ontdekken. Voorafgaande het diner krijgen we een presentatie over Kikki Village resort, de geschiedenis van Sicilië en een uitleg over de excursies.

Dag 3 - Syracuse: Onze eerste excursie (inclusief lunch) brengt ons naar Syracuse, één van de mooiste steden van Sicilië. Syracuse was ooit de grootste en belangrijkste stad in de Griekse oudheid en tevens lange tijd de hoofdstad van Sicilië. De stad ligt gedeeltelijk op het kleine eiland Ortygia, omgeven door de Ionische Zee. Op het eiland bevindt zich de oude stad Syracuse, waar we overblijfselen zullen ontdekken uit de Griekse, Romeinse en Spaanse tijd.

Dag 4 - Pozzallo: Een welverdiende rustdag. ’s Avonds genieten we van ons diner in een restaurant/pizzeria aan het strand van Pozzallo.

Dag 5 - Cantania & Etna: Tijdens onze tweede excursiedag (inclusief lunch) brengen we een bezoek aan Catania en de actieve vulkaan Etna. In Catania maken wij kennis met de Siciliaanse cultuur, bezoeken de oude historische stad en het amfitheater. Tijdens de tour naar de vulkaan genieten we van het landschap en de uitzichten.

Dag 6 - Dans & muziek: Na de lange excursiedag is het vandaag weer een rustdag. ’s Avonds genieten we van Siciliaanse muziek en dans.

Dag 7 - Modico & Noto: Een halve dag-excursie brengt ons naar Modico en Noto. Aan het eind van de 17de eeuw werd Sicilië getroffen door een aardbeving en van Noto bleef niet veel heel. Na de aardbeving bouwde men de steden weer op, ditmaal in barok stijl, waarvan u vandaag de dag nog kunt genieten. Omdat Noto de laatste decennia in verval is geraakt en de prachtige architectuur van de stad het verdient om goed bewaard te blijven, heeft de UNESCO de stad in 2002 op de werelderfgoederen lijst geplaatst.

Dag 8 - Heerlijk ontspannen: Nog één dagje vakantie vieren voordat we weer naar huis vliegen. Vandaag kunnen we naar eigen wens invullen.

Dag 9 - Terugreis: Helaas komt er weer een einde aan onze vakantie. We worden naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Foto's

 • Sicilië 9 dagen - Foto 1
 • Sicilië 9 dagen - Foto 2
 • Sicilië 9 dagen - Foto 3
 • Sicilië 9 dagen - Foto 4
 • Sicilië 9 dagen - Foto 5

Terug naar zoekresultaten

Sicilië 9 dagen - Foto 1Sicilië 9 dagen - Foto 2

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen