Peru

12-daagse Rondreis - Lima - Peru

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Vliegreis
Vliegreis

Deze reis is binnenkort te boeken! Gaat u mee?

Helaas hebben wij op dit moment nog niet alle informatie. Wij doen hard ons best om u dit zo snel mogelijk te laten weten, hou de website in de gaten!

Wilt u wel alvast zeker zijn van een plekje of een eenpersoonskamer? Vul dan vrijblijvend uw gegevens in, via onderstaande groene knop.

Velden met een * zijn verplicht

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan historisch centrum Lima

 • Sacred Valley ontdekken

 • Met de trein naar Machu Picchu

Peru

Peru is een fantastische bestemming met een rijke historie en prachtige natuur. Het land is vooral bekend om zijn Inca ruïnes, waarvan de verborgen stad Machu Picchu de bekendste is, maar Peru heeft nog zoveel meer te bieden! Prachtige koloniale steden met sfeervolle straatjes, indrukwekkende kerken, kleurrijke markten, een diversiteit aan bevolkingsgroepen en adembenemende landschappen.. dat is Peru! Ga mee op deze 12-daagse rondreis en laat u verrassen.

Verblijf

Accommodaties tijdens de rondreis

Tijdens deze bijzondere rondreis verblijven we in drie zeer comfortabele hotels*:

 • in Lima verblijven we in 4* Hotel Innside Lima Miraflores
 • in Sacred Valley verblijven we in 5* Hotel Aranwa Valley
 • in Cusco verblijven we in 4* Hotel Xima Cusco

Het verblijf in de hotels is op basis van logies en ontbijt. Op 6 dagen is er tevens een lunch inclusief en op 1 avond een diner.

Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis dient u er rekening mee te houden dat de hotels niet (altijd) aangepast zijn aan mensen met een lichamelijke beperking.

*De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Activiteiten

Programma van dag-tot-dag:

Dag 1: vertrek vanaf Amsterdam
Met een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol vliegen we in ongeveer 13 uur naar Lima, de hoofdstad (en tevens grootste stad) van Peru. Bij aankomst worden we opgewacht door onze gids en naar ons eerste overnachtingsadres gebracht.

Inclusieve maaltijden: maaltijden tijdens vlucht
Accommodatie: 4* Hotel Innside Lima Miraflores

Dag 2: Lima
Lima is een verzamelplaats van koloniale, architectonische juwelen, charmante woonwijken en levendige winkelstraten hoog boven de Grote Oceaan. In ochtend verkennen we deze verschillende facetten onder leiding van een gids. We bezoeken onder andere het 16e-eeuwse ‘Plaza Mayor’ met het regeringspaleis, het stadhuis en kathedraal.
Na een lunch op een bijzondere locatie, het Café del Museo in het Larco Museum, hebben we de middag om het Rafeal Larco Herrera Museum te ontdekken. De volgende bijzondere collecties worden hier tentoongesteld:
- de exquise collectie Peruaans goud en zilver
- de grootste collectie ter wereld aan pre-Colombiaanse Peruaanse kunst
- de pre-Spaanse Art Salon collectie, eerder vertoont in de belangrijkste musea ter wereld
Voordat we terugkeren naar ons hotel neemt onze gids ons mee door de betoverende buurten San Isidro, Miraflores en Larco Mar om vervolgens te eindigen met een panoramisch uitzicht over de Grote Oceaan.
Aan het begin van de avond keren we terug in ons hotel. De avond kunnen we naar eigen wens indelen.

Inclusieve maaltijden: ontbijt en lunch
Accommodatie: 4* Hotel Innside Lima Miraflores

Dag 3: Lima – Cusco – Sacred Valley
Vandaag starten we rustig op en vliegen we van Lima in ongeveer 1 uur naar Cusco, de Incahoofdstad. Bij aankomst in Cusco worden we opgewacht door onze gids en naar ons hotel in Sacred Valley gebracht. Sacred Valley is de heilige vallei van de Inca’s en werd in het bijzonder gewaardeerd vanwege haar geografische en klimatologische voordelen. De vallei vormde het belangrijkste centra voor de landbouw in Peru. De rit naar Sacred Valley duurt ongeveer 1,5 uur. Vanavond is er een diner voor ons gereserveerd in het hotel.

Inclusieve maaltijden: ontbijt en diner
Accommodatie: 5* Hotel Aranwa Valle

Dag 4: Sacred Valley
Vanaf ons hotel rijden we 30 minuten naar de Maras Zoutmijnen, waar volgens lokale bevolking al sinds de Inca tijd zout wordt gewonnen. Vanaf een viewpoint bekijken we honderden zoutmeren.
We vervolgen onze tour naar Moray, ongeveer 25 minuten verderop. Moray is een archeologische plaats met ruïnes uit de Inca tijd. De ruïnes bestaan uit cirkelvormige terrassen welke door de Inca’s zijn gecreëerd voor een agrarisch experiment. Vanaf een viewpoint hebben we een panoramisch uitzicht over de terrassen. Na het bezoek aan Moray genieten we van een lunch bij restaurant Alhambra.
In de middag bezoeken we nog een opmerkelijke creatie van de Inca’s: Ollantaytambo, door de locals ook wel Ollanta genoemd. Ollanta is het best bewaard gebleven voorbeeld van de Inca stadsplanning. In de indrukwekkende vallei van Ollanto vinden we de volgende bijzondere gebouwen:
- het Inca fort. Dit fort is tegen een berg aangebouwd en kijkt over het dorp. We bekijken dit fort vanaf de voet van de berg
- de Tempel van de Zon. Deze tempel bestaat uit zes enorme rechthoekige monolieten met een geschat gewicht van 50 ton

Maaltijden inbegrepen: ontbijt en lunch
Accommodatie: 5* Hotel Aranwa Valle

Dag 5: Amaru gemeenschap – Pisac markt en ruines
Vandaag maken we kennis met de Amaru-dorpelingen en hun eeuwenoude vlakweeftechniek. Processen zoals scheren van de wol, het toevoegen van natuurlijke kleurstoffen, het spinnen en het weven worden aan ons laten zien. Nadat we hebben gezien hoe de kleurrijke kleding van de dorpelingen wordt geproduceerd, genieten we van een lunch bereid door de dorpelingen.
Na de lunch vertrekken we richting Pisac, een pittoresk stadje op 32 KM ten noordoosten van Cusco. Pisca is beroemd om zijn koloniale kerk en om de kleurrijke markten die elke dag plaatsvinden. De markt die we bezoeken is toegankelijk, maar er zijn geen openbare toiletten. Het grootste gedeelte van de markt staat op een vlak oppervlakte en is breed opgezet met voldoende ruimte tussen de verschillende marktkramen. Na het bezoek aan de markt genieten we van een panoramisch uitzicht op de Pisac-ruines vanaf een helling die uitkijkt op de Vilcanota rivier. Op deze helling bevindt zich ook het archeologische park van Pisac, waar tientallen verschillende gebieden en hoogten worden gescheiden door architecturale structuren.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt en lunch
Accommodatie: 5* Hotel Aranwa Valle

Dag 6: Aguas Calientes
Vandaag worden we vroeg opgehaald voor een transfer naar Ollantaytambo. Hier pakken we de trein welke ons dwars door de heilige vallei van de Inca’s naar de top van de beroemde Machu Picchu brengt. De Spanjaarden hebben Machu Picchu nooit ontdekt, het werd eeuwenlang begraven onder de jungle totdat Hiram Bingham het in 1911 vond. De heilige stad Machu Picchu werd in steen gebouwd tussen de flanken van twee heuvels en vertegenwoordigt buitengewoon staaltje van architectuur en techniek. Bij aankomst op het station wacht een privé bus ons op om ons hoger naar de top van de ruïnes te brengen. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Aan de top krijgen we een rondleiding en verteld een gids ons hoe de stad eruit moet hebben gezien. Na de rondleiding genieten we van een buffetlunch in het Machu Picchu Sanctuary Lodge. In de namiddag gaan we met de trein terug naar het station van Ollantaytambo, waar een transfer ons opwacht om ons terug naar het hotel te brengen.

Maaltijden inclusief: ontbijt en lunch
Accommodatie: 5* Hotel Aranwa Valle

Dag 7: rustdag
Vandaag hebben we niets op het programma staan en is er tijd om te rusten en te genieten van de faciliteiten van ons hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt
Accommodatie: 5* Hotel Aranwa Valle

Dag 8: Cusco
Vandaag vertrekken we uit Sacred Valley en rijden we richting Cusco. In Cusco bezoeken we het labyrint van Oengo en Puca Pucara. Puca Pucara betekent "Rood Fort" in het Quechua (belangrijkste voertaal van de Inca’s) en komt van de rode kleur die de rotsen krijgen in de schemering. Dit fort had als doel de verdediging van de stad Cusco en het Inca-rijk in het algemeen.
Net buiten de stad Cusco vinden we Sacsayhuaman. Zoals bij meer bouwwerken uit de Inca-tijd het geval is, is ook van Sacasayhuaman niet precies bekend waar het voor diende. Lange tijd werd aangenomen dat het een militair fort was, maar de architectuur doet ook vermoeden dat het ging om een religieus bouwwerk. Waarschijnlijk is het bouwwerk gevormd als het hoofd van een poema, waarvan de stad Cusco het lichaam representeerde. Om deze reden wordt het bouwwerk ook wel het "gespikkelde vlak" genoemd. We zoeken een mooi plekje in de buurt van Sacayhuaman om te genieten van een picknick lunch. Na de lunch worden we naar een nieuw overnachtingsadres gebracht.

Maaltijden inclusief: ontbijt en picknick lunch
Accommodatie: 4* Hotel Xima Cusco

Dag 9: Cusco
Vandaag krijgen we een rondleiding door het centrum van de stad Cusco. We bezoeken de Kathedraal, die wordt beschouwd als de beste verzamelplaats van koloniale kunst. We vervolgen onze weg langs Qoicancha ("Het hof van goud"), het religieuze en politieke centrum van Cusco tijdens het Inca-tijdperk. Aan het einde van onze route genieten we van een lunch bij restaurant Incanto waarna we terugkeren naar ons hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt en lunch
Accommodatie: 4* Hotel Xima Cusco

Dag 10: Cusco
Vandaag hebben we niets op het programma staan en is er tijd om te rusten en te genieten van de faciliteiten van ons hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt
Accommodatie: 4* Hotel Xima Cusco

Dag 11: Cusco – Lima
Een transfer brengt ons vandaag naar de luchthaven van Cusco voor onze vlucht naar Lima. Deze vlucht door ongeveer 1 uur. Vanaf de luchthaven van Lima vliegen we rechtstreeks in ongeveer 13 uur weer terug naar Amsterdam.

Maaltijden inclusief: ontbijt en maaltijden tijdens vlucht

Foto's

 • MundoRado reizen Peru - Machu Picchu
 • MundoRado reizen Peru - Amaru-community
 • MundoRado reizen Peru - Groep Peru
 • MundoRado reizen Peru - weeftechniek
 • MundoRado reizen Peru

Terug naar zoekresultaten

MundoRado reizen Peru - Machu PicchuMundoRado reizen Peru - Amaru-community

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen