Oostzee cruise & St. Petersburg 1 op 2 begeleiding - MS Nieuw Statendam

15-daagse Zeecruise - MS Statendam - Rusland

Niveau Zorgvakantie
Niveau Zorgvakantie
Zeecruise
Zeecruise
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 4.999,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 09-05-2021

Deze groep bestaat voorlopig uit 4 personen (3 mannen en 1 vrouwen), met een leeftijd tussen de 57 en 64 jaar.

09-05-2021 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

MundoRado Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

 Hoogtepunten van deze reis

 • Ontspannen vakantie

 • Bezoek aan Kopenhagen, Tallinn en Sint Petersburg!

 • Entertainment aan boord

 Oostzeecruise incl. St. Petersburg

Wilt u dit jaar een zeecruise maken en kiest u graag voor een unieke bestemming en een lekker lange vakantie? Dan zou deze 15-daagse zeecruise over de Oostzee wel eens iets voor u kunnen zijn! Cruisen is een comfortabele manier van vakantie vieren: We maken een complete rondreis, zonder elke dag de koffers in en uit te pakken. Op deze reis komen we in Duitsland, Denemarken, Estland, Rusland, Finland en Zweden. Op meer dan de helft van de locaties hebben wij een rolstoelvriendelijk excursie of transfer voor u geregeld. Zo maken we een bustour door het kleurrijke Kopenhagen, het onontdekte Tallin en als absoluut hoogtepunt brengen we maar liefst twee dagen door in Sint Petersburg. Hier mag een bezoek aan het wereldberoemde Hermitage natuurlijk niet ontbreken.

Op andere dagen kiezen we ervoor om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om aan boord te blijven en te genieten van alle faciliteiten van ons varende hotel.

Verblijf

MS Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is het allernieuwste schip van Holland America welke vanaf december 2018 in de vaart is gegaan. Het is een zusterschip van de Koningsdam en het tweede schip in deze Pinnacle-klasse. Er varen ruim 2.600 gasten mee op dit schip, dat voorzien is van verschillende (specialiteiten)restaurants, gezellige bars en lounges. U zult zich aan boord dan ook geen moment vervelen, want het dagprogramma vermeldt alle activiteiten, van workshops tot theatervoorstellingen en live muziek. Vanzelfsprekend zijn de hutten van alle comfort voorzien en beschikt het schip over een ruim dek, vanwaar u vanaf uw loungestoel kunt uitkijken over de kustlijn of oceaan.

MS Nieuw Statendam - Specificaties

* Schip: MS Nieuw Statendam *****
* Rederij: Holland America Line
* Lengte: 297 meter
* Breedte: 35 meter
* Bouwjaar: 2018
* Aantal dekken: 12
* Passagierscapaciteit: 2700
* Bemanningsleden: 1025
* Voertaal: Engels (nationaliteit officieren is voornamelijk Nederlands)

MS Nieuw Statendam - Hutten

Alle rolstoeltoegankelijke hutten zijn voorzien van 2 luxueuze bedden, een flatscreen tv, dvd-speler, telefoon, radio met meerdere muziekzenders en een aangepaste badkamer met douche, toilet, diverse toiletartikelen en föhn. De douche is voorzien van een douchezitje aan de muur. Het toilet heeft aan beide zijden een beugel. De 2 bedden kunnen worden samengevoegd tot een queensize bed. Hutten zijn beschikbaar in verschillende prijs en comfort categorieën.

MS Nieuw Statendam - Verzorging

Het verblijf tijdens deze vakantie is op basis van volpension verzorging. Alle maaltijden aan boord zijn dus inbegrepen!

Activiteiten

Vaarschema

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam.
Dag 2: Cruisedag op zee.
Dag 3: Kopenhagen, Denemarken. Highlight tour door de hoofdstad. (aankomst: 
7.00 uur, vertrek: 16.00) 
Dag 4: Warnemunde, Duitsland. (aankomst: 
7.00 uur, vertrek: 22.00)
Dag 5: Cruisedag op zee.
Dag 6: Tallinn, Estland. Busexcursie langs de bezienswaardigheden. (aankomst: 
9.00 uur, vertrek: 17.00 uur)
Dag 7 en 8: St. Petersburg, Rusland. Rondrit door het centrum, bezoek Peterhof en Hermitage. (aankomst: 
7.00 uur, vertrek: 18.00 uur) 
Dag 9: Helsinki, Finland. Stadstour en kennismaking met Helsinki. (aankomst: 
7.00 uur, vertrek: 16.00 uur) 
Dag 10: Stockholm, Zweden. (aankomst: 
8.00 uur, vertrek: 18.00 uur)
Dag 11: Cruisedag op zee.
Dag 12: Kiel, Duitsland. (aankomst 
7.00 uur, vertrek: 17.00) 
Dag 13: Arhus, Denemarken. Verkennen omgeving op eigen gelegenheid. (aankomst: 
8.00 uur, vertrek: 17.00 uur) 
Dag 14: Cruisedag op zee.
Dag 15: Aankomst in Amsterdam.

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 - Inscheping: vertrek vanuit Amsterdam om 17.00 uur.

Dag 2 - Cruisedag op zee: Geniet van de zilte zeelucht en alle luxe faciliteiten aan boord van de MS Nieuw Statendam.

Dag 3 - Kopenhagen: In de morgen komen we aan in Kopenhagen, Denemarken. Door deel te nemen aan een circa 3 uur durende rondrit door de stad maken we kennis met de prachtige kleurrijke gebouwen die deze charmante hoofdstad rijk is.

Dag 4 - Warnemunde: De typische Duitse badplaats Warnemunde staat bekend om haar witte zandstrand, vuurtoren en de oude vissershuizen die zijn omgebouwd tot winkeltjes en overheerlijke visrestaurants.

Dag 5 - Cruisedag op zee

Dag 6 - Tallin: We maken een excursie langs de vele bezienswaardigheden van de mooie middeleeuwse binnenstad van Tallin, hoofdstad van Estland. Om de stad staat een goed in tact gebleven stadsmuur met 26 wachttorens voorzien van rode “puntmutsen”.

Dag 7 en 8 - Sint Petersburg: Sint Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad van Rusland. Met zijn 18e en 19e eeuwse architectuur, zijn grachten, tuinen parken en paleizen is het een grote toeristische trekpleister. Tijdens deze dagen maken we een rondrit door het centrum en bezoeken we het complex Peterhof. Vanzelfsprekend mag een bezoek aan het Hermitage niet ontbreken! Dit is één van de mooiste musea ter wereld: de prachtige vloeren, marmeren trappen en plafonds nemen ons terug in de tijd van de Russische tsaren!

Dag 9 - Helsinki: Een 3 uur durende stadstour laat ons kennismaken met Helsinki, de hoofdstad van Finland. Hier vinden we een fascinerende mengeling tussen Oost en West, oud en nieuw.

Dag 10 - Stockholm: In de ochtend komen we aan in de Zweedse hoofdstad Stockholm en hebben we de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen: natuurschoon, winkels, water en prachtige gebouwen wisselen elkaar hier af.

Dag 11 - Cruisedag op zee.

Dag 12 - Kiel: Vandaag bezoeken we op eigen gelegenheid de typische havenstad Kiel. Het stadscentrum van Kiel is autovrij en stamt uit 1911. Hier kunnen we in de gezellige winkelstraatjes bij het stadhuis een kop koffie drinken of op zoek gaan naar leuke souvenirs.

Dag 13 - Århus: Bezoek op eigen gelegenheid aan de gezellige en levendige stad Århus, Denemarken.

Dag 14 - Terugreis : Op deze laatste dag aan boord van de MS Nieuw Statendam varen we over de Noordzee weer terug naar Amsterdam.

Dag 15 - Ontscheping: Aankomst in Amsterdam. Ontscheping om 07.00 uur.

Reissom

Vertrekdatum: 09-05-2021

 • Oostzee incl. St. Petersburg - 1op2 begeleiding: 4.999,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 36,30

Voor actuele beschikbaarheid en prijs zullen wij, voordat een boeking wordt gemaakt, contact op moeten nemen met de betreffende rederij. Indien de actuele prijs hoger zal zijn dan de prijs die hier boven wordt aangegeven dan zullen wij dit uiteraard met u bespreken voordat wij uw boeking definitief maken.

Inbegrepen bij de reissom

 • 14 overnachtingen op basis van volpension
 • 24/7 koffie, thee, water en snacks
 • 24/7 roomservice
 • 5 excursies in Kopenhagen, Tallinn, St. Petersburg (2 dagen) en Helsinki
 • Entertainment aan boord
 • Visum voor Rusland

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Optionele excursies
 • Overige consumpties
 • Maaltijden buiten het schip
 • Fooien tijdens de cruise (US$14.50/US$16.00 p.p.p.d.). Deze worden tijdens de cruise automatisch op de boordrekening bijgeschreven.
 • Reserveringskosten à € 20,00
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Dock C/Carias Zorg op Zee. Op deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 30% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom

Volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden heeft u geen herroepingsrecht bij het boeken van cruisereizen (Artikel 1.3 ANVR-Reizigersvoorwaarden). U kunt deze voorwaarden nalezen op www.anvr.nl.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 8
 • Max. aantal reizigers: 12
 • Max. aantal begeleiders: 4

Opstapplaatsen

 • Amsterdam - Passenger Terminal Lobby

Bijzonderheden

 • Geldigheid paspoort: U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst.

 • Visum: Tijdens excursies krijgt u ter plekke een visum voor een dag in uw paspoort gestempeld. Gaat u niet mee met een excursie, dan krijgt u ook geen visum. U mag dan alleen een kijkje nemen in de terminal.

 • Tender bestemming: Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet wordt er in principe direct aan wal aangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat een haven als tenderbestemming wordt aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte/geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan.

 • Betaling aan boord: uw uitgaven aan boord worden op een zogeheten ‘boordrekening’ geschreven. Deze rekening betaald u voor de ontscheping bij de service balie aan boord. Let wel: deze rekening mag enkel betaald worden in dollars, of met uw creditcard. Houdt er dus rekening mee dat u of in het bezit moet zijn van een creditcard (dit heeft de voorkeur) óf voor aanvang van de reis euro’s omwisselt voor dollars zodat u de betaling aan boord kan verrichten.

Mindervalide aanpassingen

 Deze zorg vakantie van MundoRado Reizen is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH die afhankelijk zijn van zorg, verpleging of begeleiding.Wat bieden wij:

 • Uw handbewogen hulpmiddel kan vanzelfsprekend mee op reis
 • Ook uw kleine elektrische hulpmiddel kan mee aan boord
 • Hutten zijn volledig aangepast aan mindervalide gasten
 • Verdeeld over het schip vindt u 12 liften

1-op-2 begeleiding

Geschikt voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • In staat zijn zichzelf tenminste 20 minuten voort te bewegen (lopend, met een handbewogen of elektrisch hulpmiddel) of een valide reisgenoot meenemen die hierbij assisteert;
 • In de ochtend en/of avond zorg/verpleging nodig hebben, maar overdag in redelijke mate zelfstandig zijn.

Let op: gebruik van een tillift of hoog-laagbed aan boord van een cruiseschip is niet mogelijk.

Hutmogelijkheden en extra's

Voor meer informatie over de 1-persoonshuttoeslag, de verschillende hutmogelijkheden en overige opties, verwijzen wij u graag door naar: bereken uw prijs of kunt u contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Foto's

 • Oostzeecruise - Foto 6
 • Oostzeecruise - Foto 5
 • Oostzeecruise - Foto 4
 • Oostzeecruise - Foto 2

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 09-05-2021 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Oostzeecruise - Foto 6Oostzeecruise - Foto 5

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen