Noorse Fjordencruise Vikingsaga's

8-daagse Zeecruise - MS Rotterdam - Noorwegen

Niveau Toegankelijk
Niveau Toegankelijk
Zeecruise
Zeecruise
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 2.569,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 21-08-2022

Er is geen informatie over de groepsamenstelling op deze vertrekdatum beschikbaar.

21-08-2022 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

MundoRado Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan bellen we u binnen 1 a 2 werkdag(en) terug.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Mysterieuze fjorden en schitterende panorama's

 • Pittoreske dorpjes en steden

 • Entertainment en shows aan boord

Noorse Fjorden Vikingssaga's

Tijdens deze 8-daagse zeecruise doet u de mooiste plekjes van zuid Noorwegen aan. Laat u betoveren door mooie vergezichten en landschappen van de prachtige fjorden en ontdek alles over het rijke Vikingsverleden van dit bijzondere land. Na een zeedag komt u aan in Oslo waar u met aangepast vervoer naar de stad wordt gebracht. Vervolgens zetten we koers naar de Noorse riviera waar we een stop maken in zonnestad Kistiansand. In Stavanger genieten we van een rijke verleden en hedendaagse rijkdommen die het "zwarte goud" met zich mee hebben gebracht. Flåm, gelegen in het Aurlandfjord, is omringd door steile bergen, razende watervallen en nauwe valleien. Deze prachtige omgeving is een lust voor het oog! Vanaf hier zetten we weer koers naar Nederland waar we na een dag op zee weer aankomen in Amsterdam.

Verblijf

MS Rotterdam

Tijdens deze reis stapt u aan boord van het splinternieuwe schip De Rotterdam. In juni 2021 gaat dit nieuwste Pinnacle-Class schip officieel in de vaart. Met een combinatie tussen een elegante inrichting en moderne faciliteiten biedt dit schip comfort op topniveau. Uiteraard vindt u ook aan boord van dit schip Nederlandse tintjes, zoals u gewend bent bij de Holland America Line. Samen met een perfecte service en gerechten op culinair hoogstaand niveau is een heerlijk ontspannen ervaring gegarandeerd.

Dit indrukwekkende cruiseschip heeft moderne voorzieningen en een elegante inrichting. Er varen ruim 2600 gasten mee op dit schip, dat voorzien is van verschillende (specialiteiten)restaurants, gezellige bars, theaters, en lounges. U zult zich aan boord dan ook geen moment vervelen: het uitgebreide dagprogramma biedt vele mogelijkheden, van kooklessen tot theatervoorstellingen en live muziek.

Vanzelfsprekend zijn de hutten van alle comfort voorzien en beschikt het schip over een ruim dek, vanwaar u vanaf uw loungestoel kunt uitkijken over de kustlijn of oceaan.


MS Rotterdam - Specificaties

* Schip: MS Rotterdam *****
* Rederij: Holland America Line
* Lengte: 297 meter
* Breedte: 35 meter
* Bouwjaar: 2020
* Aantal dekken: 12
* Passagierscapaciteit: 2668
* Bemanningsleden: 1025
* Voertaal: Engels (nationaliteit officieren is voornamelijk Nederlands)


MS Rotterdam - Hutten

De Rotterdam biedt meerdere type hutten aan: Van volledig rolstoel toegankelijk tot niet-rolstoeltoegankelijk, van binnenhut tot luxe suite. De reissom is gebaseerd op een verblijf in een comfortabele 2-persoonsbinnenhut, niet rolstoeltoegankelijk. Al naar gelang uw wensen kunnen wij een passende hut adviseren.

Toegankelijke hutten

Volledig toegankelijke hutten zijn ontworpen voor gebruik door gasten met zeer beperkte tot volledig afwezige mobiliteit die regelmatig gebruik moeten maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen en bieden toegankelijke elementen waaronder draairuimte, toegankelijke routes door de hut en een toegankelijke badkamer.

Volledig toegankelijke, vanaf één kant benaderbare hutten zijn ook ontworpen voor gasten met zeer beperkte of afwezige mobiliteit die regelmatig gebruik moeten maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen. Deze hutten bieden een toegankelijke route en vrije vloerruimte aan één zijde van het bed in een hut die is ingericht voor één bed, en tussen de bedden in een hut die is ingericht voor twee bedden.

Ambulant toegankelijke hutten zijn ontworpen voor gebruik door gasten met mobiliteitsproblemen die niet regelmatig gebruik hoeven te maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen. Deze hutten bieden enkele toegankelijkheidseigenschappen.

Basisinrichting van de toegankelijke hut: 2 luxueuze bedden, een flatscreen tv, dvd-speler, telefoon, radio met meerdere muziekzenders en een aangepaste badkamer met douche, toilet, diverse toiletartikelen en föhn. De douche is voorzien van een douchezitje aan de muur. Het toilet heeft aan beide zijden een beugel. De 2 bedden kunnen worden samengevoegd tot een queensize bed.

Hutten zijn beschikbaar in verschillende prijs en comfort categorieën.


MS Rotterdam - Verzorging

Het verblijf tijdens deze vakantie is op basis van volpension verzorging. Alle maaltijden aan boord zijn dus inbegrepen!

Activiteiten

Vaarroute

Dag 1 - Inschepen Amsterdam

Dag 2 - Cruisedag op zee

Dag 3 - Oslo, Noorwegen

Dag 4 - Kristiansand, Noorwegen

Dag 5 - Stavanger, Noorwegen

Dag 6 - Flåm, Noorwegen*

Dag 7 - Cruisedag op zee

Dag 8 - Amsterdam, ontschepen na ontbijt

* Tenderbestemming. Beperkte ontschepingsmogelijkheid voor mensen in een Rolstoel.

 

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Inscheping: Vertrek vanuit Amsterdam om 17:00 uur.

Dag 2 - Cruisedag op zee: Geniet van het uitzicht van de zee en alle luxe faciliteiten aan boord van De Rotterdam.

Dag 3 - Oslo: In de vroege ochtend passeren we de Oslofjord alvorens we aanmeren in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Het is een scenische route van riffen en eilanden waar vele scholexters, meeuwen en sternen gespot kunnen worden. Oslo is een prachtige stad waar geschiedenis, cultuur en moderne architectuur samenkomen.

Dag 4 - Kristiansand: Kristiansand heeft de bijnaam 'zomerstad' gekregen. Het is de hoofdstad van de zuidelijke kustregio welke bekend staat als de Noorse riviera. De golfstroom zorgt voor milde temperaturen en beperkt de sneeuw tot een minimum. In de omgeving bevinden zich voormalige forten en installaties en binnen de stadsgrenzen vinden zich beboste recreatiegebieden en een vismarkt met uitzicht op de haven.

Dag 5 - Stavanger: Vandaag de dag wordt er in deze stad olie gewonnen uit de Noordzee wat de stad veel rijkdom op heeft geleverd. Dit is terug te zien in het bruisende nachtleven en de onophoudelijke stroom expats die de stad aantrekt. In het verleden stond de stad echter bekend om zijn scheepsbouw en het inblikken van vis. Ondanks de nieuw verworven rijkdom is de stad zijn verleden niet vergeten. In de archeologische musea en gereconstrueerde nederzetting vind je het Vikingverleden terug.

Dag 6 - Flåm: Net buiten het Aurlandsfjord, een zijarm van de grotere Sognefjorden in het zuiden van Noorwegen, ligt Flåm en omgeving: een uitstekende plek om te pauzeren, uw ogen de kost te geven en wat tijd door te brengen. Geniet van de mooie landschappen en vergezichten

Dag 7 - Cruisedag op zee

Dag 8 - Amsterdam: We zijn aan het einde gekomen van een prachtige reis. Na het ontbijt is het tijd om te ontschepen.

Reissom

Vertrekdatum: 21-08-2022

 • Noorse Fjordencruise Vikingsaga's: 2.569,00

Voor actuele beschikbaarheid en prijs zullen wij, voordat een boeking wordt gemaakt, contact op moeten nemen met de betreffende rederij. Indien de actuele prijs hoger zal zijn dan de prijs die hier boven wordt aangegeven dan zullen wij dit uiteraard met u bespreken voordat wij uw boeking definitief maken.

Inbegrepen bij de reissom

 • 7 overnachtingen op basis van volpension in een standaard 2-persoonsbinnenhut
 • 24/7 koffie, thee, water
 • Havengelden en belastingen
 • Entertainment aan boord
 • Rolstoeltoegankelijke buspendels in Oslo en Stavanger
 • Deskundig team van begeleiding

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Vervoer naar Amsterdam v.v.
 • Consumpties en verplichte fooien voor boordpersoneel (fooien á USD 15,50 per persoon per dag, aan boord in USdollars te voldoen)
 • Excursies
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reserveringskosten € 20,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:

 • Bij annulering tot de 90e kalenderdag vóór vertrekdag: 35% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 89e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom

Volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden heeft u geen herroepingsrecht bij het boeken van cruisereizen (Artikel 1.3 ANVR-Reizigersvoorwaarden). U kunt deze voorwaarden nalezen op www.anvr.nl.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 8
 • Max. aantal reizigers: 12
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Amsterdam - Passenger Terminal Lobby

Bijzonderheden

Grensdocumenten: U dient voor deze reis in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Tender bestemming: Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet wordt er in principe direct aan wal aangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat een haven als tenderbestemming wordt aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte/geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan.

Betaling aan boord: uw uitgaven aan boord worden op een zogeheten ‘boordrekening’ geschreven. Deze rekening betaald u voor de ontscheping bij de service balie aan boord. Let wel: deze rekening mag enkel betaald worden in dollars, of met uw creditcard. Houdt er dus rekening mee dat u of in het bezit moet zijn van een creditcard (dit heeft de voorkeur) óf voor aanvang van de reis euro’s omwisselt voor dollars zodat u de betaling aan boord kan verrichten.

Mindervalide aanpassingen

Dit is een Toegankelijke Vakantie. Wat bieden wij:

 • Uw handbewogen hulpmiddel kan vanzelfsprekend mee op reis
 • Ook uw kleine elektrische hulpmiddel kan mee aan boord
 • Hutten zijn volledig aangepast aan mindervalide gasten
 • Verdeeld over het schip vindt u 12 liften

Hutmogelijkheden en extra's

Voor meer informatie over de 1-persoonshuttoeslag, de verschillende hutmogelijkheden en overige opties, verwijzen wij u graag door naar: bereken uw prijs of kunt u contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Individuele boekingen

Indien u een individuele boeking maakt, wijzen wij u automatisch een 1-persoonshut toe. De toeslag hiervan word bij u in rekening gebracht.

Foto's

 • Noorse Fjorden - Fjorddorp - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking
 • Noorse Fjorden - Flam trein - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking
 • Noorse Fjorden - Fjorddorp - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking
 • Noorse Fjorden - Dorpje aan Fjord - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking
 • Noorse Fjorden - stenen op berg - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 21-08-2022 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Noorse Fjorden - Fjorddorp - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperkingNoorse Fjorden - Flam trein - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen