Noorse Fjorden Zorgreis - MS Rotterdam

8-daagse Zeecruise - MS Rotterdam - Noorwegen

Niveau Zorgvakantie
Niveau Zorgvakantie
Zeecruise
Zeecruise
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 2.930,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 22-05-2022

Deze groep bestaat voorlopig uit 8 personen (4 mannen en 4 vrouwen), met een leeftijd tussen de 56 en 83 jaar.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Majestueuze fjorden

 • Nieuw schip van de Holland America Line

 • Kleurrijke steden van Noorwegen

Noorse Fjorden Zeecruise

Deze cruise naar de Noorse fjorden laat u kennis maken met de mooiste plekjes van Noorwegen. Na een zeedag, waarop u De Rotterdam met al haar faciliteiten kunt ontdekken, is Eidfjord de eerste bestemming. Een klein dorpje met excursiemogelijkheden. Vervolgens vaart u door het wonderschone Hardangerfjord. Meestal stelt de kapitein de boeg open tijdens deze bijzondere doorvaart, maar ook vanaf het zonnedek hebt u een geweldig uitzicht! Alesund is de eerstvolgende haven, geheel gebouwd in Art Deco en Art Nouveau stijl. Misschien hebt u wel eens gehoord van het Geirangerfjord, één van de mooiste fjorden van Noorwegen. Het gelijknamige dorpje is uw volgende stop. Voor wie wil, zijn er voldoende excursiemogelijkheden, o.a. naar de omliggende gletsjers. De laatste bestemming van deze cruise is Bergen, een Hanzestad met sprekende pakhuizen. Na een zeedag, waarop u kunt genieten van alle faciliteiten van uw cruiseschip, komt u weer terug in Amsterdam.

Vaarschema

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam (vertrek: 17:00 uur)

Dag 2: Cruisedag op zee

Dag 3: Eidfjord en Hardangerfjord (aankomst 07.00 uur, vertrek 15.00 uur)

Dag 4: Alesund (aankomst 08.00 uur, vertrek 23.00 uur)

Dag 5: Geiranger (beperkte ontschepingsmogelijkheden voor rolstoelgebruikers, aankomst 07.00 uur, vertrek 17.00 uur)

Dag 6: Bergen (aankomst 06.00 uur, vertrek 16.00 uur)

Dag 7: Cruisedag op zee

Dag 8: Aankomst in Amsterdam (07:00 uur, ontscheping na het ontbijt)

Verblijf

MS Rotterdam

Tijdens deze reis stapt u aan boord van het splinternieuwe schip De Rotterdam. In juni 2021 gaat dit nieuwste Pinnacle-Class schip officieel in de vaart. Met een combinatie tussen een elegante inrichting en moderne faciliteiten biedt dit schip comfort op topniveau. Uiteraard vindt u ook aan boord van dit schip Nederlandse tintjes, zoals u gewend bent bij de Holland America Line. Samen met een perfecte service en gerechten op culinair hoogstaand niveau is een heerlijk ontspannen ervaring gegarandeerd.

Dit indrukwekkende cruiseschip heeft moderne voorzieningen en een elegante inrichting. Er varen ruim 2600 gasten mee op dit schip, dat voorzien is van verschillende (specialiteiten)restaurants, gezellige bars, theaters,  en lounges. U zult zich aan boord dan ook geen moment vervelen: het uitgebreide dagprogramma biedt vele mogelijkheden, van kooklessen tot theatervoorstellingen en live muziek.

Vanzelfsprekend zijn de hutten van alle comfort voorzien en beschikt het schip over een ruim dek, vanwaar u vanaf uw loungestoel kunt uitkijken over de kustlijn of oceaan.

 

MS Rotterdam - Specificaties

* Schip: MS Rotterdam *****
* Rederij: Holland America Line
* Lengte: 297 meter
* Breedte: 35 meter
* Bouwjaar: 2020
* Aantal dekken: 12
* Passagierscapaciteit: 2668
* Bemanningsleden: 1025
* Voertaal: Engels (nationaliteit officieren is voornamelijk Nederlands)

 

MS Rotterdam - Hutten

De Rotterdam biedt meerdere type hutten aan: Van volledig rolstoel toegankelijk tot niet-rolstoeltoegankelijk, van binnenhut tot luxe suite. De reissom is gebaseerd op een verblijf in een comfortabele 2-persoonsbinnenhut, niet rolstoeltoegankelijk. Al naar gelang uw wensen kunnen wij een passende hut adviseren.

Toegankelijke hutten

Volledig toegankelijke hutten zijn ontworpen voor gebruik door gasten met zeer beperkte tot volledig afwezige mobiliteit die regelmatig gebruik moeten maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen en bieden toegankelijke elementen waaronder draairuimte, toegankelijke routes door de hut en een toegankelijke badkamer.

Volledig toegankelijke, vanaf één kant benaderbare hutten zijn ook ontworpen voor gasten met zeer beperkte of afwezige mobiliteit die regelmatig gebruik moeten maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen. Deze hutten bieden een toegankelijke route en vrije vloerruimte aan één zijde van het bed in een hut die is ingericht voor één bed, en tussen de bedden in een hut die is ingericht voor twee bedden.

Ambulant toegankelijke hutten zijn ontworpen voor gebruik door gasten met mobiliteitsproblemen die niet regelmatig gebruik hoeven te maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen. Deze hutten bieden enkele toegankelijkheidseigenschappen.

Basisinrichting van de toegankelijke hut: 2 luxueuze bedden, een flatscreen tv, dvd-speler, telefoon, radio met meerdere muziekzenders en een aangepaste badkamer met douche, toilet, diverse toiletartikelen en föhn. De douche is voorzien van een douchezitje aan de muur. Het toilet heeft aan beide zijden een beugel. De 2 bedden kunnen worden samengevoegd tot een queensize bed.

Hutten zijn beschikbaar in verschillende prijs en comfort categorieën.

 

MS Rotterdam - Verzorging

Het verblijf tijdens deze vakantie is op basis van volpension verzorging. Alle maaltijden aan boord zijn dus inbegrepen!

Activiteiten

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 – Inscheping: Vertrek vanuit Amsterdam om 17:00 uur.

Dag 2 – Cruisedag op zee: Geniet van het uitzicht van de zee en alle luxe faciliteiten aan boord van De Rotterdam.

Dag 3 – Sognefjord en Flamardangerfjord: Onze eerste bestemming, Eidfjord, is een kleine plaats met 900 inwoners aan het einde van de schitterende Hardangerfjord. Dit compacte plaatsje heeft zelf niet veel om lijf, maar de omgeving biedt mooie excursiemogelijkheden. Zoals de Voringfosse waterval en de Sysen dam en Sima waterkrachtcentrale.

Dag 4 – Ålesund: Na een dag op zee arriveert de Rotterdam in Ålesund. Het prachtige stadje heeft een schitterende ligging op meerdere eilandjes in de Atlantische Oceaan en staat bekend om haar architectuur in Art Nouveaustijl. Een buspendel brengt ons naar het centrum van dit gezellige stadje.

Dag 5 – Geiranger: één van de mooiste en meest bekende fjorden van Noorwegen. Dit fjord staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het gelijk genaamde dorp Geiranger heeft een kleine maar gezellige haven.

Dag 6 – Bergen: We komen aan in de voormalige Hanzestad Bergen, waar een rolstoelvriendelijke buspendel voor ons klaar staat. Dit is met 275.000 inwoners de op één na grootste stad van Noorwegen. De prachtig gekleurde pakhuizen van de wijk Bryggen herbergen tegenwoordig talloze leuke winkeltjes, restaurants en musea. Met de rolstoelvriendelijke tandradbaan Fløibanen (exclusief), kunnen we naar de top van de berg voor een geweldig uitzicht over Bergen.

Dag 7 – Cruisedag op zee

Dag 8 – Ontscheping: Aankomst in Amsterdam.

Reissom

Vertrekdatum: 22-05-2022

 • Noorse Fjorden Zorgcruise 1op2 en 1op1 begeleiding: 2.930,00

Voor actuele beschikbaarheid en prijs zullen wij, voordat een boeking wordt gemaakt, contact op moeten nemen met de betreffende rederij. Indien de actuele prijs hoger zal zijn dan de prijs die hier boven wordt aangegeven dan zullen wij dit uiteraard met u bespreken voordat wij uw boeking definitief maken.

Inbegrepen bij de reissom

 • 7 overnachtingen op basis van volpension in een standaard 2-persoonsbinnenhut
 • 24/7 koffie, thee, water
 • Havengelden en belastingen
 • Entertainment aan boord
 • Rolstoeltoegankelijke buspendels in Ålesund en Bergen
 • Deskundig team van begeleiding

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Vervoer naar Amsterdam v.v.
 • Consumpties en verplichte fooien voor boordpersoneel (fooien á USD 15,50 per persoon per dag, aan boord in USdollars te voldoen)
 • Excursies
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reserveringskosten € 20,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon 
 • Reis- en annuleringsverzekering

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:

 • Bij annulering tot de 90e kalenderdag vóór vertrekdag: 35% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 89e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom

Volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden heeft u geen herroepingsrecht bij het boeken van cruisereizen (Artikel 1.3 ANVR-Reizigersvoorwaarden). U kunt deze voorwaarden nalezen op www.anvr.nl.

Taxiservice 

Taxiservice van en naar het vliegveld is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen 

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.


 

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 4
 • Max. aantal reizigers: 11
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Amsterdam - Passenger Terminal Lobby

Bijzonderheden

 • Grensdocumenten: U dient voor deze reis in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

 • Tender bestemming: Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet wordt er in principe direct aan wal aangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat een haven als tenderbestemming wordt aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte/geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan.

 • Betaling aan boord: uw uitgaven aan boord worden op een zogeheten ‘boordrekening’ geschreven. Deze rekening betaald u voor de ontscheping bij de service balie aan boord. Let wel: deze rekening mag enkel betaald worden in dollars, of met uw creditcard. Houdt er dus rekening mee dat u of in het bezit moet zijn van een creditcard (dit heeft de voorkeur) óf voor aanvang van de reis euro’s omwisselt voor dollars zodat u de betaling aan boord kan verrichten.

Mindervalide aanpassingen

Deze zorg vakantie van MundoRado Reizen is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH die afhankelijk zijn van zorg, verpleging of begeleiding. Wat bieden wij:

 • Uw handbewogen hulpmiddel kan vanzelfsprekend mee op reis.
 • Mindervaliden hutten in verschillende categorieën beschikbaar.
 • Rolstoelvriendelijk excursieprogramma

1-op-2 begeleiding

Geschikt voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • In staat zijn zichzelf tenminste 20 minuten voort te bewegen (lopend, met een handbewogen of elektrisch hulpmiddel) of een valide reisgenoot meenemen die hierbij assisteert;
 • In de ochtend en/of avond zorg/verpleging nodig hebben, maar overdag in redelijke mate zelfstandig zijn.

Let op: gebruik van een tillift of hoog-laagbed aan boord van een cruiseschip is niet mogelijk.

Hutmogelijkheden en extra's

Voor meer informatie over de 1-persoonshuttoeslag, de verschillende hutmogelijkheden en overige opties, verwijzen wij u graag door naar: bereken uw prijs of kunt u contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Individuele boekingen

Indien u een individuele boeking maakt, wijzen wij u automatisch een 1-persoonshut toe. De toeslag hiervan word bij u in rekening gebracht.

Foto's

 • Noorse Fjorden - Reizigers op dek - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking
 • Noorse Fjorden foto 1
 • Noorse Fjorden - 2
 • Noorse Fjorden Overig 2 Nieuw
 • Noorse Fjorden - Uitzicht vanaf schip - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 22-05-2022 (Vol)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Noorse Fjorden - Reizigers op dek - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperkingNoorse Fjorden foto 1

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen