Noorse Fjorden Zeecruise - MS Nieuw Statendam

8-daagse Zeecruise - MS Nieuw Statendam - Noorwegen

Niveau Toegankelijk
Niveau Toegankelijk
Zeecruise
Zeecruise
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 1.989,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 24-05-2020

Deze groep bestaat voorlopig uit 7 personen (2 mannen en 5 vrouwen), met een leeftijd tussen de 44 en 83 jaar.

24-05-2020 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

MundoRado Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Mysterieuze Fjorden

 • Entertainment aan boord

 • Op basis van volpension

Noorwegen

De Noorse Fjorden.. Wat een schoonheid! Na een zeedag, waarop u de Nieuw Statendam kunt ontdekken, komt u aan in het pittoreske dorpje Flam. Vanuit Flam kunt u als excursie een mooie treinreis maken, waarbij schitterende panorama's op u wachten, maar een wandeling door het dorp met de houten huizen of langs het fjord behoort ook tot de mogelijkheden. Via het Sognefjord, bekend als één van de mooiste fjorden van Noorwegen, bereikt u vervolgens Stavanger, waarvan de witte houten huisjes heel schilderachtig op de heuvel rondom de gezellige haven liggen. Kristiansand is onze volgende bestemming aan de Zuidkust van Noorwegen. Dit stadje biedt Noorse architectuur, mooie musea en een fantastische natuur langs de nabije kust. Last but not least brengen we een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo. De paleizen, het operagebouw en het Vigelund park met zijn schitterende beeldhouwwerken zijn uw bezoek meer dan waard. Na een heerlijke dag genieten van de vele faciliteiten en activiteiten op de Nieuw Statendam bereikt u Amsterdam.

Verblijf

MS Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is het allernieuwste schip van Holland America, vanaf december 2018 in de vaart. Het is een zusterschip van de Koningsdam en het tweede schip in deze Pinnacle-klasse. Er varen ruim 2.600 gasten mee op dit schip, dat voorzien is van verschillende (specialiteiten)restaurants, gezellige bars en lounges. U zult zich aan boord dan ook geen moment vervelen, want het dagprogramma vermeldt alle activiteiten, van kooklessen tot theatervoorstellingen en live muziek. Vanzelfsprekend zijn de hutten van alle comfort voorzien en beschikt het schip over een ruim dek, vanwaar u vanaf uw loungestoel kunt uitkijken over de kustlijn of oceaan.

MS Nieuw Statendam - Specificaties

* Schip: MS Nieuw Statendam *****
* Rederij: Holland America Line
* Lengte: 297 meter
* Breedte: 35 meter
* Bouwjaar: 2018
* Aantal dekken: 12
* Passagierscapaciteit: 2700
* Bemanningsleden: 1025
* Voertaal: Engels (nationaliteit officieren is voornamelijk Nederlands)

MS Nieuw Statendam - Hutten

Alle rolstoeltoegankelijke hutten zijn voorzien van 2 luxueuze bedden, een flatscreen tv, dvd-speler, telefoon, radio met meerdere muziekzenders en een aangepaste badkamer met douche, toilet, diverse toiletartikelen en föhn. De douche is voorzien van een douchezitje aan de muur. Het toilet heeft aan beide zijden een beugel. De 2 bedden kunnen worden samengevoegd tot een queensize bed. Hutten zijn beschikbaar in verschillende prijs en comfort categorieën.

MS Nieuw Statendam - Verzorging

Het verblijf tijdens deze vakantie is op basis van volpension verzorging. Alle maaltijden aan boord zijn dus inbegrepen!

Activiteiten

Vaarschema

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam (vertrek: 17:00 uur)
Dag 2: Cruisedag op zee 
Dag 3: Eidfjord en Hardangerfjord (aankomst: 07:00 uur, vertrek: 15:00 uur)
Dag 4: Alesund (aankomst: 08:00 uur, vertrek: 23:00 uur)
Dag 5: Geiranger (beperkte ontschepingsmogelijkheden voor rolstoelgebruikers) (aankomst: 07:00 uur, vertrek 17:00 uur)
Dag 6: Bergen (aankomst: 06:00 uur, vertrek: 16:00 uur)
Dag 7: Cruisedag op zee
Dag 8: Aankomst in Amsterdam, (07:00 uur, ontscheping na het ontbijt)

Programma van dag-tot-dag

Dag 1: Inscheping, Vertrek vanuit Amsterdam om 17:00 uur.

Dag 2: Cruisedag op zee, Geniet van het uitzicht van de zee en alle luxe faciliteiten aan boord van de MS Nieuw Statendam.

dag 3: Eidfjord en Hardangerfjord, Geniet van de geweldige natuur die het Hardangerfjord, het op één na grootste fjord van Noorwegen,met zich meebrengt. Eidfjord is een pittoresk dorpje waar je mooi kan wandelen en er worden ook excursies georganiseerd.

dag 4: Alesund, Dit dorpje is gebouwd in art deco - en art nouveau stijl en zeker de moeite waard om te bezoeken, met zijn vele kanalen door het centrum wordt Alesund ook wel het Venetië van Noorwegen genoemd.

dag 5: Geiranger,  Dit is één van de mooiste fjorden van Noorwegen en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ook legt het schip aan in het gelijknamige dorp, Geiranger

dag 6: Bergen, Een hanzestad met karakteristieke pakhuizen.

dag 7: Cruisedag op zee

Dag 8: Aankomst in Amsterdam

Reissom

Vertrekdatum: 24-05-2020

 • Noorse Fjorden Zeecruise: 1.989,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 19,36

Voor actuele beschikbaarheid en prijs zullen wij, voordat een boeking wordt gemaakt, contact op moeten nemen met de betreffende rederij. Indien de actuele prijs hoger zal zijn dan de prijs die hier boven wordt aangegeven dan zullen wij dit uiteraard met u bespreken voordat wij uw boeking definitief maken.

Inbegrepen bij de reissom

 • 7 overnachtingen op basis van volpension in een standaard 2persoons-binnenhut
 • 24/7 koffie, thee, water
 • Havengelden en belastingen
 • Entertainment aan boord
 • Deskundig team van begeleiding

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Vervoer naar Amsterdam v.v.
 • Consumpties en verplichte fooien
 • Excursies
 • € 20,- reserveringskosten per persoon
 • € 2,50 Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 30% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom.

Volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden heeft u geen herroepingsrecht bij het boeken van cruisereizen (Artikel 1.3 ANVR-Reizigersvoorwaarden). U kunt deze voorwaarden nalezen op www.anvr.nl.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 10
 • Max. aantal reizigers: 12
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Amsterdam - Passenger Terminal Lobby

Bijzonderheden

 • Grensdocumenten: U dient voor deze reis in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

 • Tender bestemming: Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet wordt er in principe direct aan wal aangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat een haven als tenderbestemming wordt aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte/geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan.

 • Betaling aan boord: uw uitgaven aan boord worden op een zogeheten ‘boordrekening’ geschreven. Deze rekening betaald u voor de ontscheping bij de service balie aan boord. Let wel: deze rekening mag enkel betaald worden in dollars, of met uw creditcard. Houdt er dus rekening mee dat u of in het bezit moet zijn van een creditcard (dit heeft de voorkeur) óf voor aanvang van de reis euro’s omwisselt voor dollars zodat u de betaling aan boord kan verrichten.

Mindervalide aanpassingen

Dit is een Toegankelijke Vakantie. Wat bieden wij:

 • Uw handbewogen hulpmiddel kan vanzelfsprekend mee op reis.

 • Mindervaliden hutten in verschillende categorieën beschikbaar op aanvraag.

 • Rolstoelvriendelijk excursieprogramma

Hutmogelijkheden en extra's

Voor meer informatie over de 1-persoonshuttoeslag, de verschillende hutmogelijkheden en overige opties, verwijzen wij u graag door naar: bereken uw prijs of kunt u contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Foto's

 • Noorse Fjorden - 4
 • Noorse Fjorden foto 1 24-5
 • Noorse Fjorden foto 2 24-5
 • Noorse Fjorden - 3
 • Noorse Fjorden - 2

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 24-05-2020 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Noorse Fjorden - 4Noorse Fjorden foto 1 24-5

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen