Noorse Fjorden Vikingsaga's Zorgcruise

8-daagse Zeecruise - MS Rotterdam - Noorwegen

Niveau Zorgvakantie
Niveau Zorgvakantie
Zeecruise
Zeecruise
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 3.099,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 21-08-2022

Deze groep bestaat voorlopig uit 6 personen (3 mannen en 3 vrouwen), met een leeftijd tussen de 55 en 91 jaar.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Mysterieuze fjorden en schitterende panorama's

 • In het spoor van de Vikings

 • Entertainment en shows aan boord

Noorse Fjorden Vikingssaga's

Tijdens deze 8-daagse zeecruise doet u de mooiste plekjes van zuid Noorwegen aan. Laat u betoveren door mooie vergezichten en landschappen van de prachtige fjorden en ontdek alles over het rijke Vikingsverleden van dit bijzondere land. Na een zeedag komt u aan in Oslo waar u met aangepast vervoer naar de stad wordt gebracht. Vervolgens zetten we koers naar de Noorse riviéra waar we een stop maken in zonnestad Kistiansand. In Stavanger genieten we van een rijke verleden en hedendaagse rijkdommen die het "zwarte goud" met zich mee hebben gebracht. Flåm, gelegen in het Aurlandfjord, is omringd door steile bergen, razende watervallen en nauwe valleien. Deze prachtige omgeving is een lust voor het oog! Vanaf hier zetten we weer koers naar Nederland waar we na een dag op zee weer aankomen in Amsterdam.

Verblijf

MS Rotterdam

Tijdens deze reis stapt u aan boord van het splinternieuwe schip De Rotterdam. In juni 2021 gaat dit nieuwste Pinnacle-Class schip officieel in de vaart. Met een combinatie tussen een elegante inrichting en moderne faciliteiten biedt dit schip comfort op topniveau. Uiteraard vindt u ook aan boord van dit schip Nederlandse tintjes, zoals u gewend bent bij de Holland America Line. Samen met een perfecte service en gerechten op culinair hoogstaand niveau is een heerlijk ontspannen ervaring gegarandeerd.

Dit indrukwekkende cruiseschip heeft moderne voorzieningen en een elegante inrichting. Er varen ruim 2600 gasten mee op dit schip, dat voorzien is van verschillende (specialiteiten)restaurants, gezellige bars, theaters, en lounges. U zult zich aan boord dan ook geen moment vervelen: het uitgebreide dagprogramma biedt vele mogelijkheden, van kooklessen tot theatervoorstellingen en live muziek.

Vanzelfsprekend zijn de hutten van alle comfort voorzien en beschikt het schip over een ruim dek, vanwaar u vanaf uw loungestoel kunt uitkijken over de kustlijn of oceaan.


MS Rotterdam - Specificaties

* Schip: MS Rotterdam *****
* Rederij: Holland America Line
* Lengte: 297 meter
* Breedte: 35 meter
* Bouwjaar: 2020
* Aantal dekken: 12
* Passagierscapaciteit: 2668
* Bemanningsleden: 1025
* Voertaal: Engels (nationaliteit officieren is voornamelijk Nederlands)


MS Rotterdam - Hutten

De Rotterdam biedt meerdere type hutten aan: Van volledig rolstoel toegankelijk tot niet-rolstoeltoegankelijk, van binnenhut tot luxe suite. De reissom is gebaseerd op een verblijf in een comfortabele 2-persoonsbinnenhut, niet rolstoeltoegankelijk. Al naar gelang uw wensen kunnen wij een passende hut adviseren.

Toegankelijke hutten

Volledig toegankelijke hutten zijn ontworpen voor gebruik door gasten met zeer beperkte tot volledig afwezige mobiliteit die regelmatig gebruik moeten maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen en bieden toegankelijke elementen waaronder draairuimte, toegankelijke routes door de hut en een toegankelijke badkamer.

Volledig toegankelijke, vanaf één kant benaderbare hutten zijn ook ontworpen voor gasten met zeer beperkte of afwezige mobiliteit die regelmatig gebruik moeten maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen. Deze hutten bieden een toegankelijke route en vrije vloerruimte aan één zijde van het bed in een hut die is ingericht voor één bed, en tussen de bedden in een hut die is ingericht voor twee bedden.

Ambulant toegankelijke hutten zijn ontworpen voor gebruik door gasten met mobiliteitsproblemen die niet regelmatig gebruik hoeven te maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen. Deze hutten bieden enkele toegankelijkheidseigenschappen.

Basisinrichting van de toegankelijke hut: 2 luxueuze bedden*, een flatscreen tv, dvd-speler, telefoon, radio met meerdere muziekzenders en een aangepaste badkamer met douche, toilet, diverse toiletartikelen en föhn. De douche is voorzien van een douchezitje aan de muur. Het toilet heeft aan beide zijden een beugel. De 2 bedden kunnen worden samengevoegd tot een queensize bed.

Hutten zijn beschikbaar in verschillende prijs en comfort categorieën.

*LET OP! De aangepaste hutten beschikken NIET over een hoog- / laagbed. Deze kunnen ook niet gehuurd worden. De kamers beschikken over boxpring bedden. 


MS Rotterdam - Verzorging

Het verblijf tijdens deze vakantie is op basis van volpension verzorging. Alle maaltijden aan boord zijn dus inbegrepen!

Activiteiten

Vaarroute

Dag 1 - Inschepen Amsterdam

Dag 2 - Cruisedag op zee

Dag 3 - Oslo, Noorwegen

Dag 4 - Kristiansand, Noorwegen

Dag 5 - Stavanger, Noorwegen

Dag 6 - Flåm, Noorwegen*

Dag 7 - Cruisedag op zee

Dag 8 - Amsterdam, ontschepen na ontbijt

* Tenderbestemming. Beperkte ontschepingsmogelijkheid voor mensen in een Rolstoel.

 

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Inscheping: Vertrek vanuit Amsterdam om 17:00 uur.

Dag 2 - Cruisedag op zee: Geniet van het uitzicht van de zee en alle luxe faciliteiten aan boord van De Rotterdam.

Dag 3 - Oslo: In de vroege ochtend passeren we de Oslofjord alvorens we aanmeren in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Het is een scenische route van riffen en eilanden waar vele scholexters, meeuwen en sternen gespot kunnen worden. Oslo is een prachtige stad waar geschiedenis, cultuur en moderne architectuur samenkomen. Aan de kade staat er rolstoeltoegankelijk vervoer voor ons klaar en genieten we van een mooie stadstour.

Dag 4 - Kristiansand: Kristiansand heeft de bijnaam 'zomerstad' gekregen. Het is de hoofdstad van de zuidelijke kustregio welke bekend staat als de Noorse riviera. De golfstroom zorgt voor milde temperaturen en beperkt de sneeuw tot een minimum. In de omgeving bevinden zich voormalige forten en installaties en binnen de stadsgrenzen vinden zich beboste recreatiegebieden en een vismarkt met uitzicht op de haven.

Dag 5 - Stavanger: Vandaag de dag wordt er in deze stad olie gewonnen uit de Noordzee wat de stad veel rijkdom op heeft geleverd. Dit is terug te zien in het bruisende nachtleven en de onophoudelijke stroom expats die de stad aantrekt. In het verleden stond de stad echter bekend om zijn scheepsbouw en het inblikken van vis. Ondanks de nieuw verworven rijkdom is de stad zijn verleden niet vergeten. In de archeologische musea en gereconstrueerde nederzetting vind je het Vikingverleden terug. Vandaag stappen we in een rolstoeltoegankelijke bus en maken een scenische tour langs de mooiste plekjes en maken we een stop in het oliemuseum.

Dag 6 - Flåm: Net buiten het Aurlandsfjord, een zijarm van de grotere Sognefjorden in het zuiden van Noorwegen, ligt Flåm en omgeving: een uitstekende plek om te pauzeren, uw ogen de kost te geven en wat tijd door te brengen. Geniet van de mooie landschappen en vergezichten

Dag 7 - Cruisedag op zee

Dag 8 - Amsterdam: We zijn aan het einde gekomen van een prachtige reis. Na het ontbijt is het tijd om te ontschepen.

Reissom

Vertrekdatum: 21-08-2022

 • Noorse Fjorden Vikingsaga's Zorgcruise 1op2 begeleiding: 3.099,00

Voor actuele beschikbaarheid en prijs zullen wij, voordat een boeking wordt gemaakt, contact op moeten nemen met de betreffende rederij. Indien de actuele prijs hoger zal zijn dan de prijs die hier boven wordt aangegeven dan zullen wij dit uiteraard met u bespreken voordat wij uw boeking definitief maken.

Inbegrepen bij de reissom

 • 7 overnachtingen op basis van volpension in een standaard 2-persoonsbinnenhut
 • 24/7 koffie, thee, water
 • Havengelden en belastingen
 • Entertainment aan boord
 • Rolstoeltoegankelijke excursie in Oslo met gids
 • Rolstoeltoegankelijke excursie in Stavanger met gids incl. stop bij het oliemuseum
 • Deskundig team van begeleiding

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Vervoer naar Amsterdam v.v.
 • Consumpties en verplichte fooien voor boordpersoneel (fooien ca. USD 15,00 tot 17,00 per persoon per dag afhankelijk van type hut, aan boord in US dollars te voldoen)
 • Excursies
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reserveringskosten € 20,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Consumentenbijdrage SGR € 5,00 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Zeecruises, rederijen en voorbehouden

Afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Dock C/Carias Zorg op Zee.

Wij wijzen u erop dat de aanbetaling voor cruises hoger ligt, dan bij andere MundoRado reizen. Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 50% van de totale reissom te worden voldaan. Daarnaast dient de restantbetaling uiterlijk 90 dagen voor vertrek door ons te zijn ontvangen.

Op deze reis gelden tevens afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Bij annulering tot de 90e kalenderdag vóór vertrekdag: 50% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 89e dag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom.

Volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden heeft u geen herroepingsrecht bij het boeken van cruisereizen (Artikel 1.3 ANVR-Reizigersvoorwaarden). U kunt deze voorwaarden nalezen op www.anvr.nl.

Vaarschema
Een rederij kan altijd besluiten het vooraf gecommuniceerde vaarschema aan te passen. De veiligheid van de gasten en het personeel staat namelijk altijd voorop. Door onvoorziene omstandigheden, zoals weer, (politieke) onrust of logistieke redenen kan een rederij besluiten het schema te veranderen. Zo kunnen bijvoorbeeld in het Caribische gebied in de maanden augustus t/m november tropische stormen voorkomen. De rederij zal dan eventueel de route aanpassen en daarmee de storm ontwijken. Het aanlopen van specifieke havens kunnen wij daarom niet garanderen. Aangezien tijdens een cruise meerdere havens worden aangedaan en deze slechts een deel zijn van uw totale cruisebeleving, heeft u bij een routewijziging geen recht om kosteloos te annuleren of wijzigen. Daarbij geldt dat u bij een routewijziging geen recht op een compensatie of op teruggave van reeds gemaakte (vervoers-)kosten en zijn eventuele extra (vervoers-)kosten voor eigen rekening. Hoewel het zelden voorkomt, heeft een rederij het recht om het vaarschema uit te voeren met een ander schip. Deze schepen zijn dan gelijkwaardig, hoewel de indeling meestal afwijkt. Een cruisevakantie bestaat soms uit meer dan alleen uw cruise. Denk hierbij aan vluchten, transfers en excursies. Wanneer u vertraging oploopt met door ons georganiseerd vervoer en u maakt daardoor aanvullende kosten, dan kunt u ons daarvoor niet aansprakelijk stellen. Wij zullen er alles aan doen om u zonder extra kosten toch op de plaats van bestemming te krijgen.

Tenderlocaties
Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet (m.u.v. de aangegeven tenderbestemmingen) wordt er in principe direct aan walaangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat ook andere havens als tenderbestemming worden aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte c.q. geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan.

Hutnummers
De rederij kan het aan u toegekende hutnummer wijzigen binnen dezelfde of hogere categorie, zonder u hierover vooraf in te lichten. Ook de ligging van de hutten bij of naast elkaar en/of faciliteiten in de hut (bijv. bad), zijn daarom niet gegarandeerd. Wanneer u een garantiehut (hutnummer bij inscheping) heeft geboekt, dan kan het soms voorkomen dat u gedurende de reis eenmalig van hut dient te wisselen.

Verplichte fooien
Het betalen van fooien is over het algemeen iets waar u als reiziger zelf voor kiest. Op onze zeecruises geldt echter dat er een verplicht bedrag voor fooien/servicegeld gesteld wordt. Dit bedrag wordt automatisch op uw boordrekening bijgeschreven. Fooiengeld bedraagt gemiddeld € 15,- p.p.p.n. afhankelijk van het geboekte huttype.

 

Taxiservice 

Taxiservice van en naar het vliegveld is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen 

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 4
 • Max. aantal reizigers: 8
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Amsterdam - Passenger Terminal Lobby

Bijzonderheden

 • Grensdocumenten: U dient voor deze reis in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

 • Betaling aan boord: uw uitgaven aan boord worden op een zogeheten ‘boordrekening’ geschreven. Deze rekening betaald u voor de ontscheping bij de service balie aan boord. Let wel: deze rekening mag enkel betaald worden in dollars, of met uw creditcard. Houdt er dus rekening mee dat u of in het bezit moet zijn van een creditcard (dit heeft de voorkeur) óf voor aanvang van de reis euro’s omwisselt voor dollars zodat u de betaling aan boord kan verrichten.

Reisadvies

De reisadviezen volgen elkaar in een rap tempo op. Wij kunnen nu nog niet zeggen wat de adviezen en voorwaarden voor uw bestemming zullen zijn tegen de tijd dat u op vakantie gaat. Uiteraard zullen wij u per mail goed informeren voordat u op reis gaat. Houd uw mail dus goed in de gaten! U bent zelf verantwoordelijk voor de benodigde documenten en vaccinaties. De kosten die hiervoor gemaakt moeten worden, zijn voor eigen rekening. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor de meest actuele reisinformatie.

NB. We hebben nog steeds te maken met Covid-19-richtlijnen en voorwaarden. Mocht blijken dat na boeking wijzigingen optreden in (in)reisvoorwaarden en/of grensdocumenten van de geboekte vakantiebestemming dien je hieraan te voldoen. Mocht je hier niet aan kunnen voldoen, dan kan je helaas niet mee op deze reis en zijn eventuele annuleringskosten voor jouw eigen rekening. Voor meer informatie zie onze nieuwsberichten.

Mindervalide aanpassingen

 • Uw handbewogen hulpmiddel kan vanzelfsprekend mee op reis.
 • Mindervaliden hutten in verschillende categorieën beschikbaar.
 • Rolstoelvriendelijk excursieprogramma

Begeleiding

Deze groepsreis is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH die afhankelijk zijn van zorg, verpleging of begeleiding. De volgende begeleiding is mogelijk:

1 op 2 begeleiding

Geschikt voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • In staat zijn zichzelf tenminste 20 minuten voort te bewegen (lopend, met een handbewogen of elektrisch hulpmiddel) of een valide reisgenoot meenemen die hierbij assisteert;
 • In de ochtend en/of avond zorg/verpleging nodig hebben, maar overdag in redelijke mate zelfstandig zijn.

1 op 1 begeleiding

Geschikt voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • Afhankelijk zijn van duwhulp, maar wel in een bus- of vliegtuigstoel kunnen zitten;
 • Gedurende de dag en eventueel ook ’s nachts afhankelijk zijn van begeleiding, zorg of verpleging.

Let op: gebruik van een tillift of hoog-laagbed aan boord van een cruiseschip is niet mogelijk.

Hutmogelijkheden en extra's

Voor meer informatie over de 1-persoonshuttoeslag, de verschillende hutmogelijkheden en overige opties, verwijzen wij u graag door naar: bereken uw prijs of kunt u contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Individuele boekingen

Indien u een individuele boeking maakt, wijzen wij u automatisch een 1-persoonshut toe. De toeslag hiervan wordt bij u in rekening gebracht.

Foto's

 • Noorse Fjorden - Flam trein - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking
 • Noorse Fjorden - Stavanger - Mundoradoreizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking
 • Noorse Fjorden - Dorpje aan Fjord - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking
 • Noorse Fjorden - stenen op berg - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking
 • Noorse Fjorden - Fjorddorp - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 21-08-2022 (Vol)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Noorse Fjorden - Flam trein - Mundorado reizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperkingNoorse Fjorden - Stavanger - Mundoradoreizen begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen