Noorse Fjorden, 1 op 2 begeleiding - MS Nieuw Statendam

8-daagse Zeecruise - MS Nieuw Statendam - Noorwegen

Niveau Zorgvakantie
Niveau Zorgvakantie
Zeecruise
Zeecruise
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 2.490,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 23-05-2021

Deze groep bestaat voorlopig uit 4 personen (2 mannen en 2 vrouwen), met een leeftijd tussen de 55 en 84 jaar.

23-05-2021 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

MundoRado Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan bellen we u binnen 1 werkdag terug.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Adembenemende Fjorden en schitterende panorama’s

 • Pittoreske dorpjes en steden

 • Entertainment aan boord

Noorse Fjorden Zeecruise

Deze cruise naar de Noorse fjorden laat u kennis maken met de mooiste plekjes van Noorwegen. Na een zeedag, waarop u de Nieuw Statendam met al haar faciliteiten kunt ontdekken, is Eidfjord de eerste bestemming. Een klein dorpje met excursiemogelijkheden. Vervolgens vaart u door het wonderschone Hardangerfjord. Meestal stelt de kapitein de boeg open tijdens deze bijzondere doorvaart, maar ook vanaf het zonnedek hebt u een geweldig uitzicht! Alesund is de eerstvolgende haven, geheel gebouwd in Art Deco en Art Nouveau stijl. Misschien hebt u wel eens gehoord van het Geirangerfjord, één van de mooiste fjorden van Noorwegen. Het gelijknamige dorpje is uw volgende stop. Voor wie wil, zijn er voldoende excursiemogelijkheden, o.a. naar de omliggende gletsjers. De laatste bestemming van deze cruise is Bergen, een Hanzestad met sprekende pakhuizen. Na een zeedag, waarop u kunt genieten van alle faciliteiten van uw cruiseschip, komt u weer terug in Amsterdam.

Verblijf

Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is een van de nieuwste schepen van Holland America, vanaf december 2018 in de vaart. Het is een zusterschip van de Koningsdam en het tweede schip in deze Pinnacle-klasse. Er varen ruim 2.600 gasten mee op dit schip, dat voorzien is van verschillende (specialiteiten)restaurants, gezellige bars en lounges. U zult zich aan boord dan ook geen moment vervelen, want het dagprogramma vermeldt alle activiteiten, van kooklessen tot theatervoorstellingen en live muziek. Vanzelfsprekend zijn de hutten van alle comfort voorzien en beschikt het schip over een ruim dek, vanwaar u vanaf uw loungestoel kunt uitkijken over de kustlijn of oceaan.

MS Nieuw Statendam - Specificaties

* Schip: MS Nieuw Statendam *****
* Rederij: Holland America Line
* Lengte: 297 meter
* Breedte: 35 meter
* Bouwjaar: 2018
* Aantal dekken: 12
* Passagierscapaciteit: 2700
* Bemanningsleden: 1025
* Voertaal: Engels (nationaliteit officieren is voornamelijk Nederlands)

MS Nieuw Statendam - Hutten

Alle rolstoeltoegankelijke hutten zijn voorzien van 2 luxueuze bedden, een flatscreen tv, dvd-speler, telefoon, radio met meerdere muziekzenders en een aangepaste badkamer met douche, toilet, diverse toiletartikelen en föhn. De douche is voorzien van een douchezitje aan de muur. Het toilet heeft aan beide zijden een beugel. De 2 bedden kunnen worden samengevoegd tot een queensize bed. Hutten zijn beschikbaar in verschillende prijs en comfort categorieën.

MS Nieuw Statendam - Verzorging

Het verblijf tijdens deze vakantie is op basis van volpension verzorging. Alle maaltijden aan boord zijn dus inbegrepen!
 

Activiteiten

Vaarschema

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam (vertrek: 17:00 uur)
Dag 2: Cruisedag op zee
Dag 3: Eidfjord en Hardangerfjord (aankomst: 07:00 uur, vertrek: 15:00 uur)
Dag 4: Alesund (aankomst: 08:00 uur, vertrek: 23:00 uur)
Dag 5: Geiranger (beperkte ontschepingsmogelijkheden voor rolstoelgebruikers) (aankomst: 07:00 uur, vertrek 17:00 uur)
Dag 6: Bergen (aankomst: 06:00 uur, vertrek: 16:00 uur)
Dag 7: Cruisedag op zee
Dag 8: Aankomst in Amsterdam, (07:00 uur, ontscheping na het ontbijt)

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 – Inscheping: Vertrek vanuit Amsterdam om 17:00 uur.

Dag 2 – Cruisedag op zee: Geniet van het uitzicht van de zee en alle luxe faciliteiten aan boord van de Ryndam.

Dag 3 – Eidfjord en Hardangerfjord: Onze eerste bestemming, Eidfjord, is een kleine plaats met 900 inwoners aan het einde van de schitterende Hardangerfjord. Dit compacte plaatsje heeft zelf niet veel om lijf, maar de omgeving biedt mooie excursiemogelijkheden. Zoals de Voringfosse waterval en de Sysen dam en Sima waterkrachtcentrale

Dag 4 – Ålesund: Na een dag op zee arriveert de Ryndam in Ålesund. Het prachtige stadje heeft een schitterende ligging op meerdere eilandjes in de Atlantische Oceaan en staat bekend om haar architectuur in Art Nouveaustijl. Een buspendel brengt ons naar het centrum van dit gezellige stadje.

Dag 5 – Geiranger: één van de mooiste en meest bekende fjorden van Noorwegen. Dit fjord staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het gelijk genaamde dorp Geiranger heeft een kleine maar gezellige haven.

Dag 6 – Bergen: We komen aan in de voormalige Hanzestad Bergen, waar een rolstoelvriendelijke buspendel voor ons klaar staat. Dit is met 275.000 inwoners de op één na grootste stad van Noorwegen. De prachtig gekleurde pakhuizen van de wijk Bryggen herbergen tegenwoordig talloze leuke winkeltjes, restaurants en musea. Met de rolstoelvriendelijke tandradbaan Fløibanen (exclusief), kunnen we naar de top van de berg voor een geweldig uitzicht over Bergen.

Dag 7 – Cruisedag op zee

Dag 8 – Ontscheping: Aankomst in Amsterdam

 

Reissom

Vertrekdatum: 23-05-2021

 • Noorse Fjorden Zorgcruise 1op2 begeleiding: 2.490,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 19,36

Voor actuele beschikbaarheid en prijs zullen wij, voordat een boeking wordt gemaakt, contact op moeten nemen met de betreffende rederij. Indien de actuele prijs hoger zal zijn dan de prijs die hier boven wordt aangegeven dan zullen wij dit uiteraard met u bespreken voordat wij uw boeking definitief maken.

Inclusief de reissom

 • 7 overnachtingen op basis van volpension in een standaard 2-persoons binnenhut
 • 24/7 koffie, thee, water
 • Havengelden en belastingen
 • Entertainment aan boord
 • Rolstoeltoegankelijke buspendel in Ålesund en Bergen
 • Deskundig team voor begeleiding

Exclusief de reissom

 • Vervoer naar Amsterdam v.v.
 • Consumpties en verplichte fooien
 • Excursies
 • € 20,- administratiekosten per persoon
 • € 2,50 Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 30% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom

Volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden heeft u geen herroepingsrecht bij het boeken van cruisereizen (Artikel 1.3 ANVR-Reizigersvoorwaarden). U kunt deze voorwaarden nalezen op www.anvr.nl.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 8
 • Max. aantal reizigers: 12
 • Max. aantal begeleiders: 4

Opstapplaatsen

 • Amsterdam - Passenger Terminal Lobby

Bijzonderheden

 • Grensdocumenten: U dient voor deze reis in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

 • Tender bestemming: Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet wordt er in principe direct aan wal aangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat een haven als tenderbestemming wordt aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte/geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan.

 • Betaling aan boord: uw uitgaven aan boord worden op een zogeheten ‘boordrekening’ geschreven. Deze rekening betaald u voor de ontscheping bij de service balie aan boord. Let wel: deze rekening mag enkel betaald worden in dollars, of met uw creditcard. Houdt er dus rekening mee dat u of in het bezit moet zijn van een creditcard (dit heeft de voorkeur) óf voor aanvang van de reis euro’s omwisselt voor dollars zodat u de betaling aan boord kan verrichten.

Mindervalide aanpassingen

Deze zorg vakantie van MundoRado Reizen is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH die afhankelijk zijn van zorg, verpleging of begeleiding. Wat bieden wij:

 • Uw handbewogen hulpmiddel kan vanzelfsprekend mee op reis.

 • Mindervaliden hutten in verschillende categorieën beschikbaar.

 • Rolstoelvriendelijk excursieprogramma

1-op-2 begeleiding

Geschikt voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • In staat zijn zichzelf tenminste 20 minuten voort te bewegen (lopend, met een handbewogen of elektrisch hulpmiddel) of een valide reisgenoot meenemen die hierbij assisteert;
 • In de ochtend en/of avond zorg/verpleging nodig hebben, maar overdag in redelijke mate zelfstandig zijn.Let op: gebruik van een tillift of hoog-laagbed aan boord van een cruiseschip is niet mogelijk.

Hutmogelijkheden en extra's

Voor meer informatie over de 1-persoonshuttoeslag, de verschillende hutmogelijkheden en overige opties, verwijzen wij u graag door naar: bereken uw prijs.

Foto's

 • Noorse Fjorden - 2
 • Noorse Fjorden - 4
 • Noorse Fjorden Overig 2 Nieuw
 • Noorse Fjorden Overig foto 1
 • Noorse Fjorden foto 2
 • 9.0

  Klantwaardering

  Jan waardeert deze reis met een 9.0

  " Voor mij was dit mijn eerste keer dat ik een cruise maakte. Als jongen wilde ik dit al, een droom die na bijna 50 jaar uitkwam. Ik vond het leuk en interessant. Ik zal dit zeker nog een keer willen doen. Ik heb leuke excursies gedaan in Noorwegen. Het eten was pico bello. Ik heb dingen gegeten die ik normaal nooit zal eten. Ondanks normaal voor lichamelijk beperkten was deze reis ook voor mij geschikt als blinde. "

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 23-05-2021 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Noorse Fjorden - 2Noorse Fjorden - 4

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen