Noordkaap Zeecruise - MS Rotterdam

15-daagse Zeecruise - MS Rotterdam - Noorwegen

Niveau Toegankelijk
Niveau Toegankelijk
Zeecruise
Zeecruise
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 3.599,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 29-05-2021

Deze groep bestaat voorlopig uit 1 personen (0 mannen en 1 vrouwen), met een leeftijd tussen de 43 en 43 jaar.

29-05-2021 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

MundoRado Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan bellen we u binnen 1 werkdag terug.

Omschrijving

 Hoogtepunten van deze reis

 • Via de Fjorden voorbij de poolcirkel!

 • Entertainment en shows aan boord

 • Bezoek aan sfeervolle en historische steden Noorwegen

Zeecruise Noordkaap

Stelt u zich eens een plek boven de poolcirkel voor. Een plek waar de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee samenkomen! Een plek waar de zon gedurende 2,5 maand per jaar niet onder gaat. Dát is cruisen naar de Noordkaap aan boord van de MS Rotterdam!

Voor wie Noorwegen wat beter wil leren kennen is deze cruise een aanrader, want u reist helemaal tot aan de Noordkaap en zult hier de middernachtzon ervaren. Na een zeedag, waarop u de MS Rotterdam met al haar faciliteiten kunt ontdekken, is Eidfjord de eerste bestemming. Een klein maar gezellig doprje. Vervolgens vaart u door het wonderschone Hardangerfjord. Meestal stelt de kapitein de boeg open tijdens deze bijzondere doorvaart, maar ook vanaf het zonnedek hebt u een geweldig uitzicht! Na een nacht op zee komt het schip aan in Skjolden, gelegen tussen verschillende natuurparken aan het Lustrafjord. Via het Sognefjord, bekend als één van de mooiste fjorden van Noorwegen, bereikt u vervolgens Ålesund. Dit dorpje is gebouwd in art deco - en art nouveau stijl en zeker de moeite waard om te bezoeken, met zijn vele kanalen door het centrum wordt Alesund ook wel het Venetië van Noorwegen genoemd. De volgende plaats die u aandoet is Trondheim, een historische stad aan de monding van de Nidelva-rivier. Naast historische gebouwen en vele musea is de Nidaroskathedraal een bezichtiging waard. Een dag op zee zal hierna welkom zijn na het programma van de eerste dagen, alle tijd om het schip te verkennen en te genieten van de vele faciliteiten. Want het hoogtepunt van deze cruise komt er aan! Maar eerst nog Hammerfest: van Hammerfest wordt gezegd dat het de meest noordelijke stad van de wereld is. Ondanks dat de stad binnen de Noordpoolcirkel ligt heeft het een ijsvrije haven, dat komt door de Noordelijke Golfstroom. De volgende dag komt u dan toch echt aan bij het hoogtepunt van deze reis: Honnigsvag, de haven die het dichtst bij de Noordkaap ligt. Per bus gaat u naar de Kaap, waar u het gevoel heeft het einde van de wereld bereikt te hebben. Bij goed weer zal de kapitein ook bij het vertrek nog rond de Noordkaap varen, zodat u beide perspectieven ziet. Na het bezoek aan ‘het einde van de wereld’, brent u twee dagen door op zee. Om vervolgens uit te komen in Bergen, een Hanzestad met sprekende pakhuizen. Ook de tandradbaan is populair, u gaat ermee naar een uitkijkpunt boven de stad en omliggende heuvels. Als laatste doet u Stavanger aan, waar de witte houten huisjes heel schilderachtig op de heuvel rondom de gezellige haven liggen. Na een laatste dag genieten van de vele faciliteiten en activiteiten op de MS Rotterdam bereikt u Rotterdam weer.

Verblijf

MS Rotterdam

De Rotterdam is een van de nieuwste Pinnacle-klasse cruiseschipen van Holland America Line. Dit indrukwekkende heeft moderne voorzieningen en een elegante inrichting. Er varen ruim 2600 gasten mee op dit schip, dat voorzien is van verschillende (specialiteiten)restaurants, gezellige bars en lounges. U zult zich aan boord dan ook geen moment vervelen, want het dagprogramma vermeldt alle activiteiten, van kooklessen tot theatervoorstellingen en live muziek. Vanzelfsprekend zijn de hutten van alle comfort voorzien en beschikt het schip over een ruim dek, vanwaar u vanaf uw loungestoel kunt uitkijken over de kustlijn of oceaan.

MS Rotterdam - Specificaties

* Schip: MS Rotterdam *****
* Rederij: Holland America Line
* Lengte: 297 meter
* Breedte: 35 meter
* Bouwjaar: 2020
* Aantal dekken: 12
* Passagierscapaciteit: 2668
* Bemanningsleden: 1025
* Voertaal: Engels (nationaliteit officieren is voornamelijk Nederlands)

MS Rotterdam - Hutten

Alle rolstoeltoegankelijke hutten zijn voorzien van 2 luxueuze bedden, een flatscreen tv, dvd-speler, telefoon, radio met meerdere muziekzenders en een aangepaste badkamer met douche, toilet, diverse toiletartikelen en föhn. De douche is voorzien van een douchezitje aan de muur. Het toilet heeft aan beide zijden een beugel. De 2 bedden kunnen worden samengevoegd tot een queensize bed. Hutten zijn beschikbaar in verschillende prijs en comfort categorieën.

MS Rotterdam - Verzorging

Het verblijf tijdens deze vakantie is op basis van volpension verzorging. Alle maaltijden aan boord zijn dus inbegrepen!

Activiteiten

Vaarschema

29 mei Rotterdam, inscheping - 17:00
30 mei Cruisedag op zee
31 mei Eidfjord, Noorwegen Cruisen in het Hardangerfjord
1 juni Skjolden*, Noorwegen Cruisen in het Sognefjord
2 juni Ålesund, Noorwegen
3 juni Trondheim, Noorwegen
4 juni Cruisedag op zee
5 juni Hammerfest, Noorwegen
6 juni Honningsvag, Noorwegen
7 juni Cruisedag op zee
8 juni Cruisedag op zee
9 juni Bergen, Noorwegen
10 juni Stavanger, Noorwegen
11 juni Cruisedag op zee
12 juni Rotterdam, ontscheping 07:00
* Tenderbestemming. Beperkte ontschepingsmogelijkheid voor mensen in een rolstoel.

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 - Rotterdam: inscheping

Dag 2 - Dag op zee: geniet van de vele faciliteiten aan boord van het schip. Hang rond bij het zwembad met een goed boek of sta versteld van het eindeloze uitzicht over de blauwe oceaan.

Dag 3 - Eidfjord: Onze eerste bestemming, Eidfjord, is een kleine plaats met 900 inwoners aan het einde van de schitterende Hardangerfjord. Dit compacte plaatsje heeft zelf niet veel om lijf, maar de omgeving biedt mooie excursiemogelijkheden. Zoals de Voringfosse waterval en de Sysen dam en Sima waterkrachtcentrale.

Dag 4 - Skjolden: Skjolden ligt aan het begin van het Lustrafjord, één van de meest spectaculaire fjorden van Noorwegen. De combinatie tussen de bergen, het blauwe water en het vele groen is adembenemend mooi. Skjolden zelf is zeker ook een bezoek waard. Het is een zeer fotogeniek plaatsje met een klein maar gezellig centrum en vele watervallen.

Dag 5 - Ålesund: na een dag op zee arriveert de Rotterdam in Ålesund. Het prachtige stadje heeft een schitterende ligging op meerdere eilandjes in de Atlantische Oceaan en staat bekend om haar architectuur in Art Nouveaustijl.

Dag 6 – Trondheim: in de vroege ochtend varen we Trondheim binnen. Hier hebben we gedurende de dag de tijd om deze plaats op eigen gelegenheid te verkennen. Bij het in- en ontschepen wisselt het waterniveau; de plank waar we overheen lopen/rijden kan dus soms wat steil zijn. De wandeling naar het centrum duurt ongeveer 20-25 minuten. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een taxi te nemen die bij de terminal staan. Bakklandet (het oude centrum) is zeker een bezoek waard, evenals de indrukwekkende Domkerk van Nidaros.

Dag 7 – cruise dag op zee

Dag 8 – Hammerfest: ook wel de meest noordelijke stad van de wereld genoemd!

Dag 9 - Honningsvag: via de fjordenkust varen we voorbij de poolcirkel tot aan het plaatsje Honnigsvag. Vanuit hier rijden we met een aangepast bus naar de Noordkaap. We zijn hier op het meest noordelijke punt van het vaste land van Europa. Het gevoel om ‘aan het einde van de wereld’ te zijn is overweldigend! We hebben ruim 2 uur de tijd om hier rond te kijken. We kijken rond in het bezoekerscentrum en er worden presentaties gegeven over Lapland en de Noordkaap gedurende de vier jaargetijden. Ook is er een souvenirwinkel en postkantoor: een ansichtkaart versturen vanaf dit punt naar de familie of vrienden in Nederland is natuurlijk wel erg bijzonder!
Op de terugweg naar het schip maken we een stop en bezoeken we een Lap tent. Hier zien we hoe de mensen in deze regio in vroegere tijden leefden.

Dag 10 en 11 – cruise dag op zee

Dag 12 - Bergen: we komen aan in de voormalige Hanzestad Bergen, waar een rolstoelvriendelijke buspendel voor ons klaar staat. Dit is met 275.000 inwoners de op één na grootste stad van Noorwegen. De prachtig gekleurde pakhuizen van de wijk Bryggen herbergen tegenwoordig talloze leuke winkeltjes, restaurants en musea. Met de rolstoelvriendelijke tandradbaan Fløibanen (exclusief), kunnen we naar de top van de berg voor een geweldig uitzicht over Bergen.

Dag 13 - Stavanger: in Stavanger hebben we de mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid te verkennen óf om een leuke optionele excursie te maken. Nog voor vertrek van uw reis benaderen wij u hierover. Kiest u voor de optionele excursie, dan stapt u in Stavanger aan boord van een kleinere boot. We varen diep het Lysefjord in tot aan de voet van de Preikestolen (Preekstoel). Dit platte bergplateau is een belangrijke toeristische attractie en torent maar liefst 604 meter boven het Lysefjord uit.

Dag 14 - Dag op zee

Dag 15 - Rotterdam: ontscheping

Reissom

Vertrekdatum: 29-05-2021

 • Noordkaap: 3.599,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 36,30

Voor actuele beschikbaarheid en prijs zullen wij, voordat een boeking wordt gemaakt, contact op moeten nemen met de betreffende rederij. Indien de actuele prijs hoger zal zijn dan de prijs die hier boven wordt aangegeven dan zullen wij dit uiteraard met u bespreken voordat wij uw boeking definitief maken.

Inbegrepen bij de reissom

 • 14 overnachtingen op basis van volpension
 • 24/7 koffie, thee, water en snacks
 • 24/7 roomservice
 • Entertainment aan boord
 • Dagelijks entertainment aan boord

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Optionele excursies
 • Overige consumpties
 • Maaltijden buiten het schip
 • Fooien tijdens de cruise (US$14.50/US$16.00 p.p.p.d.). Deze worden tijdens de cruise automatisch op de boordrekening bijgeschreven.
 • Reserveringskosten à € 20,00
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 30% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom

Volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden heeft u geen herroepingsrecht bij het boeken van cruisereizen (Artikel 1.3 ANVR-Reizigersvoorwaarden). U kunt deze voorwaarden nalezen op www.anvr.nl.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 4
 • Max. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal begeleiders: 1

Opstapplaatsen

 • Rotterdam - Boompjeskade

Bijzonderheden

 • Grensdocumenten: U dient voor deze reis in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

 • Tenderbestemming: Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet wordt er in principe direct aan wal aangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat een haven als tenderbestemming wordt aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte/geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan.

 • Betaling aan boord: uw uitgaven aan boord worden op een zogeheten ‘boordrekening’ geschreven. Deze rekening betaald u voor de ontscheping bij de service balie aan boord. Let wel: deze rekening mag enkel betaald worden in dollars, of met uw creditcard. Houdt er dus rekening mee dat u of in het bezit moet zijn van een creditcard (dit heeft de voorkeur) óf voor aanvang van de reis euro’s omwisselt voor dollars zodat u de betaling aan boord kan verrichten.

Mindervalide aanpassingen

 • Uw handbewogen hulpmiddel kan vanzelfsprekend mee op reis.
 • Mindervaliden hutten in verschillende categorieën beschikbaar op aanvraag.
 • Rolstoelvriendelijk excursieprogramma

Hutmogelijkheden & extra's

Voor meer informatie over de 1-persoonshuttoeslag, de verschillende hutmogelijkheden en overige opties, verwijzen wij u graag door naar: bereken uw prijs of kunt u contact met ons opnemen via telefoon of mail. 

Foto's

 • Noordkaap - 1
 • Noordkaap - 2
 • Noordkaap - 3
 • Noordkaap - 4
 • Noordkaap - 5

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 29-05-2021 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Noordkaap - 1Noordkaap - 2

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen