Noordkaap, 1 op 2 begeleiding - MS Nieuw Statendam

15-Daagse Zeecruise - MS Rotterdam - Noorwegen

Niveau Zorgvakantie
Niveau Zorgvakantie
Zeecruise
Zeecruise

Deze reis was zo’n succes, volgend seizoen gaan wij weer! Gaat u mee?

Wilt u graag op de hoogte blijven van de nieuwe vertrekdata van deze reis? Vul dan uw gegevens in, dan informeren wij u zodra deze reis weer te boeken is.

Velden met een * zijn verplicht

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Via de Fjorden voorbij de poolcirkel!

 • Entertainment en shows aan boord

 • Bezoek aan sfeervolle en historische steden Noorwegen

Zeecruise Noordkaap

Stelt u zich eens een plek boven de poolcirkel voor. Een plek waar de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee samenkomen! Een plek waar de zon gedurende 2,5 maand per jaar niet onder gaat. Dát is cruisen naar de Noordkaap aan boord van de MS Rotterdam!

Voor wie Noorwegen wat beter wil leren kennen is deze cruise een aanrader, want u reist helemaal tot aan de Noordkaap en zult hier de middernachtzon ervaren. Na een zeedag, waarop u de MS Rotterdam met al haar faciliteiten kunt ontdekken, is Eidfjord de eerste bestemming. Een klein maar gezellig doprje. Vervolgens vaart u door het wonderschone Hardangerfjord. Meestal stelt de kapitein de boeg open tijdens deze bijzondere doorvaart, maar ook vanaf het zonnedek hebt u een geweldig uitzicht! Na een nacht op zee komt het schip aan in Skjolden, gelegen tussen verschillende natuurparken aan het Lustrafjord. Via het Sognefjord, bekend als één van de mooiste fjorden van Noorwegen, bereikt u vervolgens Ålesund. Dit dorpje is gebouwd in art deco - en art nouveau stijl en zeker de moeite waard om te bezoeken, met zijn vele kanalen door het centrum wordt Alesund ook wel het Venetië van Noorwegen genoemd. De volgende plaats die u aandoet is Trondheim, een historische stad aan de monding van de Nidelva-rivier. Naast historische gebouwen en vele musea is de Nidaroskathedraal een bezichtiging waard. Een dag op zee zal hierna welkom zijn na het programma van de eerste dagen, alle tijd om het schip te verkennen en te genieten van de vele faciliteiten. Want het hoogtepunt van deze cruise komt er aan! Maar eerst nog Hammerfest: van Hammerfest wordt gezegd dat het de meest noordelijke stad van de wereld is. Ondanks dat de stad binnen de Noordpoolcirkel ligt heeft het een ijsvrije haven, dat komt door de Noordelijke Golfstroom. De volgende dag komt u dan toch echt aan bij het hoogtepunt van deze reis: Honnigsvag, de haven die het dichtst bij de Noordkaap ligt. Per bus gaat u naar de Kaap, waar u het gevoel heeft het einde van de wereld bereikt te hebben. Bij goed weer zal de kapitein ook bij het vertrek nog rond de Noordkaap varen, zodat u beide perspectieven ziet. Na het bezoek aan ‘het einde van de wereld’, brent u twee dagen door op zee. Om vervolgens uit te komen in Bergen, een Hanzestad met sprekende pakhuizen. Ook de tandradbaan is populair, u gaat ermee naar een uitkijkpunt boven de stad en omliggende heuvels. Als laatste doet u Stavanger aan, waar de witte houten huisjes heel schilderachtig op de heuvel rondom de gezellige haven liggen. Na een laatste dag genieten van de vele faciliteiten en activiteiten op de MS Rotterdam bereikt u Rotterdam weer.

Verblijf

MS Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is het allernieuwste schip van Holland America welke vanaf december 2018 in de vaart is gegaan. Het is een zusterschip van de Koningsdam en het tweede schip in deze Pinnacle-klasse. Er varen ruim 2.600 gasten mee op dit schip, dat voorzien is van verschillende (specialiteiten)restaurants, gezellige bars en lounges. U zult zich aan boord dan ook geen moment vervelen, want het dagprogramma vermeldt alle activiteiten, van workshops tot theatervoorstellingen en live muziek. Vanzelfsprekend zijn de hutten van alle comfort voorzien en beschikt het schip over een ruim dek, vanwaar u vanaf uw loungestoel kunt uitkijken over de kustlijn of oceaan.

MS Nieuw Statendam - Specificaties

* Schip: MS Nieuw Statendam *****
* Rederij: Holland America Line
* Lengte: 297 meter
* Breedte: 35 meter
* Bouwjaar: 2018
* Aantal dekken: 12
* Passagierscapaciteit: 2700
* Bemanningsleden: 1025
* Voertaal: Engels (nationaliteit officieren is voornamelijk Nederlands)

MS Nieuw Statendam - Hutten

De Nieuw Statendam biedt meerdere type hutten aan: Van volledig rolstoel toegankelijk tot niet-rolstoeltoegankelijk, van binnenhut tot luxe suite. De reissom is gebaseerd op een verblijf in een comfortabele 2-persoonsbinnenhut, niet rolstoeltoegankelijk. Al naar gelang uw wensen kunnen wij een passende hut adviseren.

Toegankelijke hutten

Volledig toegankelijke hutten zijn ontworpen voor gebruik door gasten met zeer beperkte tot volledig afwezige mobiliteit die regelmatig gebruik moeten maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen en bieden toegankelijke elementen waaronder draairuimte, toegankelijke routes door de hut en een toegankelijke badkamer.

Volledig toegankelijke, vanaf één kant benaderbare hutten zijn ook ontworpen voor gasten met zeer beperkte of afwezige mobiliteit die regelmatig gebruik moeten maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen. Deze hutten bieden een toegankelijke route en vrije vloerruimte aan één zijde van het bed in een hut die is ingericht voor één bed, en tussen de bedden in een hut die is ingericht voor twee bedden.

Ambulant toegankelijke hutten zijn ontworpen voor gebruik door gasten met mobiliteitsproblemen die niet regelmatig gebruik hoeven te maken van een rolstoel, scootmobiel of vergelijkbare hulpmiddelen. Deze hutten bieden enkele toegankelijkheidseigenschappen.

Basisinrichting van de toegankelijke hut: 2 luxueuze bedden, een flatscreen tv, dvd-speler, telefoon, radio met meerdere muziekzenders en een aangepaste badkamer met douche, toilet, diverse toiletartikelen en föhn. De douche is voorzien van een douchezitje aan de muur. Het toilet heeft aan beide zijden een beugel. De 2 bedden kunnen worden samengevoegd tot een queensize bed.

Hutten zijn beschikbaar in verschillende prijs en comfort categorieën.

MS Nieuw Statendam - Verzorging

Het verblijf tijdens deze vakantie is op basis van volpension verzorging. Alle maaltijden aan boord zijn dus inbegrepen!

Activiteiten

Vaarschema

27 juni Amsterdam - vertrek 1700
28 juni Cruisedag op zee
29 juni Eidfjord, Noorwegen Cruisen in het Hardangerfjord
30 juni Skjolden*, Noorwegen Cruisen in het Sognefjord
1 juli Andalsnes, Noorwegen
2 juli Trondheim, Noorwegen
3 juli Cruisedag op zee
4 juli Hammerfest, Noorwegen
5 juli Honningsvag, Noorwegen
6 juli Cruisedag op zee
7 juli Cruisedag op zee
8 juli Bergen, Noorwegen
9 juli Stavanger, Noorwegen
10 juli Cruisedag op zee
11 juli Amsterdam, ontscheping 07:00
* Tenderbestemming. Beperkte ontschepingsmogelijkheid voor mensen in een rolstoel.

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 - Rotterdam: inscheping

Dag 2 - Dag op zee: geniet van de vele faciliteiten aan boord van het schip. Hang rond bij het zwembad met een goed boek of sta versteld van het eindeloze uitzicht over de blauwe oceaan.

Dag 3 - Eidfjord: Onze eerste bestemming, Eidfjord, is een kleine plaats met 900 inwoners aan het einde van de schitterende Hardangerfjord. Dit compacte plaatsje heeft zelf niet veel om lijf, maar de omgeving biedt mooie excursiemogelijkheden. Zoals de Voringfosse waterval en de Sysen dam en Sima waterkrachtcentrale.

Dag 4 - Skjolden: Skjolden ligt aan het begin van het Lustrafjord, één van de meest spectaculaire fjorden van Noorwegen. De combinatie tussen de bergen, het blauwe water en het vele groen is adembenemend mooi. Skjolden zelf is zeker ook een bezoek waard. Het is een zeer fotogeniek plaatsje met een klein maar gezellig centrum en vele watervallen.

Dag 5 - Andalsnes: na een dag op zee arriveert meren we aan in Andalsnes. Deze jonge stad, gelegen aan de oevers van de Romsdalsfjord, is bekend vanwege de zalm. De bergen in de omgeving bereiken hoogtes van 1800m boven zeeniveau en behoren hiermee tot de meest indrukwekkende in Noorwegen. Hierdoor staat Andalsnes ook wel bekend als de "natuurlijke poort naar de Romsdal Alpen".

Dag 6 – Trondheim: in de vroege ochtend varen we Trondheim binnen. Hier hebben we gedurende de dag de tijd om deze plaats op eigen gelegenheid te verkennen. Bij het in- en ontschepen wisselt het waterniveau; de plank waar we overheen lopen/rijden kan dus soms wat steil zijn. De wandeling naar het centrum duurt ongeveer 20-25 minuten. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een taxi te nemen die bij de terminal staan. Bakklandet (het oude centrum) is zeker een bezoek waard, evenals de indrukwekkende Domkerk van Nidaros.

Dag 7 – cruise dag op zee

Dag 8 – Hammerfest: ook wel de meest noordelijke stad van de wereld genoemd!

Dag 9 - Honningsvag: via de fjordenkust varen we voorbij de poolcirkel tot aan het plaatsje Honnigsvag. Vanuit hier rijden we met een aangepast bus naar de Noordkaap. We zijn hier op het meest noordelijke punt van het vaste land van Europa. Het gevoel om ‘aan het einde van de wereld’ te zijn is overweldigend! We hebben ruim 2 uur de tijd om hier rond te kijken. We kijken rond in het bezoekerscentrum en er worden presentaties gegeven over Lapland en de Noordkaap gedurende de vier jaargetijden. Ook is er een souvenirwinkel en postkantoor: een ansichtkaart versturen vanaf dit punt naar de familie of vrienden in Nederland is natuurlijk wel erg bijzonder!
Op de terugweg naar het schip maken we een stop en bezoeken we een Lap tent. Hier zien we hoe de mensen in deze regio in vroegere tijden leefden.

Dag 10 en 11 – cruise dag op zee

Dag 12 - Bergen: we komen aan in de voormalige Hanzestad Bergen, waar een rolstoelvriendelijke buspendel voor ons klaar staat. Dit is met 275.000 inwoners de op één na grootste stad van Noorwegen. De prachtig gekleurde pakhuizen van de wijk Bryggen herbergen tegenwoordig talloze leuke winkeltjes, restaurants en musea. Met de rolstoelvriendelijke tandradbaan Fløibanen (exclusief), kunnen we naar de top van de berg voor een geweldig uitzicht over Bergen.

Dag 13 - Stavanger: in Stavanger hebben we de mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid te verkennen óf om een leuke optionele excursie te maken. Nog voor vertrek van uw reis benaderen wij u hierover. Kiest u voor de optionele excursie, dan stapt u in Stavanger aan boord van een kleinere boot. We varen diep het Lysefjord in tot aan de voet van de Preikestolen (Preekstoel). Dit platte bergplateau is een belangrijke toeristische attractie en torent maar liefst 604 meter boven het Lysefjord uit.

Dag 14 - Dag op zee

Dag 15 - Rotterdam: ontscheping

Foto's

 • Noordkaap - 3
 • Noordkaap - 5
 • Noordkaap - 2
 • Noordkaap - 1
 • Noordkaap - 4

Terug naar zoekresultaten

Noordkaap - 3Noordkaap - 5

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen