Myanmar

14-daagse Rondreis - Mandalay - Myanmar

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Hotel
Hotel
Vliegreis
Vliegreis
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 4.479,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 05-11-2020

Er is geen informatie over de groepsamenstelling op deze vertrekdatum beschikbaar.

05-11-2020 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

MundoRado Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Prachtige zonsondergangen

 • Spectaculaire tempels en pagodes

 • Bezoek aan voormalig koninklijk paleis in Mandalay

Myanmar

Myanmar is waarschijnlijk de meest fascinerende en authentieke bestemming van Zuidoost-Azië! Dit land, vroeger genaamd "Birma", heeft onlangs de deuren geopend voor toerisme. De lokale bevolking wil reizigers graag ontmoeten: hun vriendelijkheid zal uw reis verrijken met prachtige ontmoetingen!
Het culturele erfgoed van Myanmar biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan stupa's, tempels en pagodes om te bezoeken. Birmese mensen houden ervan hun tradities te behouden: de meesten dragen nog steeds hun traditionele outfit en tekeningen van modder op hun gezicht. Reizen naar Myanmar is een betovering én een reis terug in de tijd.

Waarom MundoRado Reizen?

 • Begeleiding van een professionele gids tijdens de hele reis
 • Verblijf in comfortabele toegankelijke hotels met toegankelijke kamers en  badkamers
 • Grote selectie toegankelijke restaurants
 • Diversiteit van toegankelijke bezoeken
 • Handig voertuig voor zelftransfers

Verblijf

Accommodaties tijdens de rondreis

We verblijven deze reis in 3 verschillende 4-sterren hotels*. Al deze hotels hebben toegankelijke kamers en badkamers:

 • In Mandalay verblijven we 4 nachten in The Link 78
 • In Bagan verblijven we 5 nachten in hotel Areindmar
 • In Yangon verblijven we 2 nachten in hotel Rose Garden

*De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis dient u er bij eventuele wijzigingen rekening mee te houden dat de alternatieve hotels niet (altijd) aangepast zijn aan mensen met een lichamelijke beperking.

Activiteiten

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 – Vertrek: Vandaag vliegen we vanaf Amsterdam in zo’n 15 uur naar Myanmar. We maken 1 tussenstop onderweg.
Maaltijden inclusief: alle maaltijden aan boord van het vliegtuig

Dag 2 – Aankomst in Myanmar:
Welkom in Myanmar! In Mandalay start ons serene maar uitdagende bezoek.
Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids en onze chauffeur. Zij brengen ons naar het eerste overnachtingshotel van deze reis: The link 78. Een 4-sterren hotel met zeer toegankelijke kamers. We verblijven 4 nachten in dit fijne hotel, wat ideaal gelegen is in het hart van de stad.

Mandalay, bekend als de 'juwelenstad', ligt in het noorden van het land, langs de rivier de Irrawadi. Het is de tweede grootste stad van het land en de laatste koninklijke hoofdstad uit 1857.

Vanavond dineren we in het hotel.

Maaltijden inclusief: diner
Accommodatie: The Link 78 ****

Dag 3 – Mandalay:
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt is het tijd om het land te verkennen! Laten we beginnen met de geweldige markt van Zegio voor een eerste onderdompeling in het lokale leven.

Geniet van de kleurrijke tribunes van tropisch fruit en de lachende verkopers.De meeste lokale vrouwen die wij op de markt tegen komen dragen ‘Tanaka’ poeder op hun wangen. Al meer dan 2000 jaar brengen vrouwen deze poeder in cirkels aan op hun wangen als schoonheidssymbool.

Nadat we in de middag even hebben kunnen uitrusten brengen we later op de dag een bezoek aan de Kuthodaw-pagode: hier staan honderden helderwitte stoepa's, waarvan de belangrijkste 57 meter hoog is. De legende zegt dat deze pagode het grootste boek ter wereld verbergt. Als we weer terugkomen in het hotel staat er een heerlijk diner voor ons klaar.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: The Link 78 ****

Dag 4 - Mandalay:
We beginnen de dag met een bezoek aan de Jade-markt. waar edelstenen worden geslepen en verkocht. Hierna brengen we een bezoek aan een bladgoudfabriek. Bladgoud wordt veel toegepast op tempels, muren en beelden door het hele land. In Mandalay wordt bladgoud met de hand geproduceerd volgens voorouderlijke technieken. We lunchen in de stad in een erg smaakvol en lokaal tentje.

In de middag bezoeken we de Mahamuni tempel. Deze tempel is gebouwd van teakhout en werd vroeger gebruikt door rijke Birmese kooplieden om hun dochters in te laten trouwen. Tegenwoordig bezoeken veel pelgrims deze tempel om het grote boeddha-beeld, beplakt met bladgoud, te aanschouwen. Het hoofdgebouw is helaas niet rolstoeltoegankelijk maar het is zeker ook een hele ervaring om eens rondom deze tempel te dwalen.   

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: The Link 78****

Dag 5 - Mandalay – Amarapura – Sagaing – U Bein:
Vandaag bezoeken we Amarapura en Sagaing, ten zuiden van Mandalay. We bezoeken hier het Mahar Gandar Yone monastery, een klooster waar 1200 monniken wonen. Tijdens het verblijf maak je kennis met de monniken en hun dagelijkse bezigheden. Knoop gerust een gesprekje aan met de monniken, ze beantwoorden onze vragen graag.
Een stukje verderop vinden we de U Bein-brug, een voetgangersbrug van maar liefst 1,2 kilometer. Dit is de langste teakhouten brug ter wereld.

Na het bekijken van de brug gaan we naar Sagaing. Dit is een voormalige koninklijke hoofdstad maar bovenal hétt spirituele hart van Myanmar. Deze stad kent maar liefst 600 boeddhistische kloosters waar in totaal meer dan 3000 monniken wonen.
We bezoeken de pagode 'Soon U Ponya Shin'. Deze pagode bevindt zich op de top van een groene heuvel, boven de rivier de Ayeyarwaddy. Vanaf deze heuvel kunnen we de gouden daken van alle tempels zien: een geweldig uitzicht!

In de namiddag gaan we terug naar de U bein-brug. De brug ziet er rond dit uur magisch uit door de reflectie van de zakkende zon in het meer. 
Na deze bezoeken keren we terug naar Mandalay voor een diner in ons hotel. 

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: The Link 78****

Dag 6 – Bagan:
Vandaag bezoeken we Bagan: een hoogtepunt van deze reis door Myanmar!
Het landschap langs de weg naar Bagan is absoluut adembenemend, met enorme palmbomen, eindeloze weiden en velden vol sesam, katoen, mais of rijst. Onderweg stoppen we bij een fabriek van ‘’cheroot’’: de Birmese sigaren. Hier zien we vrouwen zitten op de grond in hun traditionele outfit, achter lage tafels bedekt met tabaksbladeren. Ze rollen sigaren in een verbazingwekkend snel tempo: elk kunnen ze er meer dan 1000 per dag rollen!

We vervolgen onze reis en enige tijd later komen we aan in Bagan: dit eerste Birmese rijk is een grote archeologische vindplaats en telt ten minste 2800 tempels en pagodes.

Een heftige aardbeving in 1975 heeft enkele van die architecturale juwelen ernstig beschadigd, maar in de afgelopen jaren zijn er veel gerestaureerd. De landschappen rondom dit tempelscomplex zijn gewoonweg verbluffend. We lunchen in een lokaal restaurant en vertrekken daarna richting ons tweede overnachtingshotel voor deze reis. We verblijven 5 nachten in een 4-sterren hotel.

Alle maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: Areindmar **** 

Dag 7 - Bagan:
Vandaag staat in het teken van het bezoeken van Bagan’s tempels. Na een korte busrit komen we aan bij de Alotawpi tempel. Vanaf hier is onze volgende bestemming de spectaculaire Htilominlo-tempel, die naar zeggen de laatste van de ‘grote tempels’ van Bagan is. De tempel werd gebouwd tussen 1211 en 1218 door de koning om zijn bekroning te eren. Deze tempel heeft een unieke architectuur doordat er 4 verbazingwekkende boeddha-beelden zijn geplaatst in de 4 kardinale punten van deze tempel.

Terug naar het hotel voor de lunch en daarna wat vrije tijd. Het kan erg warm zijn in Bagan en daarom zijn de activiteiten vooral in de ochtend en de namiddag gepland, zodoende kan de warmte een beetje worden ontlopen.

In de namiddag gaan we verder met ons dagprogramma en brengen we nog een bezoek aan de Shwesandaw-pagode. Deze pagode is gebouwd om haarlokken van Boeddha te herbergen.

We sluiten het programma van vandaag af met de Buphaya-pagode. Deze pagode met zijn bolvormige koepel is vroeger wit geverfd maar nu zijn de muren volledig bedekt met bladgoud. Vanaf deze plek bekijken we een prachtige zonsondergang over de rivier.

We dineren in het hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt en diner.
Accommodatie: Areindmar ****

Dag 8 - Bagan:
Na het ontbijt brengen we een ochtend bezoek aan het traditionele dorp Minnanthu, in het hart van Bagan. Hier zien we traditionele huizen gemaakt van hout en bamboe. De lokale bevolking die hier woont, leeft van de landbouw.
Bagan is ook beroemd om het lakwerk wat hier met de hand wordt gedaan op allerlei voorwerpen zoals meubels en potten. We bezoeken een fabriek en bekijken deze voorouderlijke kunst die hoge precisie vereist om unieke stukken te produceren. Uiteraard krijgen we ook de kans om zo’n kunstwerk aan te schaffen in een naastgelegen boetiek!

Het laatste uitstapje van vandaag staat in het teken van het bezoek aan de Ananda-tempel, een van de meest spectaculaire boeddhistische tempel van deze vindplaats. De Ananda-tempel werd gebouwd door de koning. Volgens de legende werd de koning geïnspireerd door de beschrijvingen van Indiase monniken die vertelde over de pracht van hun tempels in India. Deze tempel is gewijd aan de ‘oneindige wijsheid’ van Boeddha. De Ananda-tempel werd gedeeltelijk verwoest door de aardbeving in 1975 en vervolgens volledig gerestaureerd in de jaren 90'.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: Areindmar ****

Dag 9 - Bagan:
De dag begint met een bezoekje aan de Dhamma Ya Za Ka tempel. Hier heerst een bijzondere sfeer en het is misschien wel de meest fotogenieke pagode van allemaal. Als je omhoog kijkt kun je een koepel aanschouwen van echt goud!

We lunchen in een restaurantje geleden aan de oevers van de rivier de Irrawadi, waarna we terugrijden naar ons hotel. Zodra de temperatuur iets is afgekoeld en we even de tijd hebben gehad om te rusten, vertrekken we naar de Manuha-tempel: een boeddhistisch heiligdom in het dorp Myinkaba. Deze tempel herbergt 3 standbeelden van een zittende boeddha en een standbeeld van een liggende boeddha. Men zegt dat alleen de liggende boeddha lacht omdat enkel de dood van Koning Manuha hem van zijn lijden zou kunnen bevrijden.

Bij Nyaung Lat Phet, een prachtig uitkijkpunt, nemen we even de tijd om naar de de zonsondergang te kijken.
 
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: Areindmar ****

Dag 10 - Bagan:
We starten vandaag met een geweldige ontmoeting met een kok op de markt van Bagan. Vervolgens bezoeken we de markt voor meer informatie over de lokale producten en om de producten aan te schaffen die we nodig hebben om een maaltijd met de kok klaar te maken. Dit doen we in het huis van de kok, om enkele minuten afstand van de markt. We leren hoe we een heerlijke Birmaanse maaltijd kunnen bereiden en brengen tijd door met een authentieke, vriendelijke familie.
Na deze lunch in het huis van de kok gaan we terug naar het hotel om uit te rusten.
 
Dineren doen we vanavond op een bijzondere locatie. In de namiddag vertrekken we naar een restaurant dat omgeven is door pagodes en grote bomen. Tijdens de maaltijd wordt een traditionale muziek- en poppenshow opgevoerd. Een bijzondere ervaring!
 
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: Areindmar ****
 
Dag 11 - Yangon:
Na het ontbijt brengt onze chauffeur ons naar de luchthaven voor onze vlucht naar een van de belangrijkste steden van Myanmar: Yangon. Deze vlucht duurt ongeveer 1 uur. Bij aankomst in Yangon lunchen we in een lokaal restaurant.

Na de lunch bezoeken we het nationale museum. De buitenkant van dit gebouw is niet schitterend om te zien, maar de binnenkant biedt een geweldige verzameling aan Birmese kunst waarin de Birmese cultuur en geschiedenis wordt gevierd.

We verblijven 2 nachten in Yangon, in het Rose Garden hotel. Dit fijne hotel heeft 4 sterren hotel en toegankelijke kamers

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: Rose Garden ****

Dag 12 - Yangon:
Deze ochtend bezoeken bezoeken we de ambachtelijke markt van Yangon. Deze markt biedt een grote verscheidenheid aan souvenirs, juwelen en stoffen. Ook vinden we hier een groot assortiment aan Longyis, de traditionele lange rok die nog steeds door de meeste Birmezen wordt gedragen. Na het bezoek aan dit deel van de markt vervolgen we onze weg naar het deel waar eten wordt verkocht. Elke dag van de week verkopen de verkopers hun kleurrijke fruitsoorten, smakelijke groenten, vis, vlees en kruiden.

We lunchen in een lokaal restaurant nabij de markt waarna we terugkeren naar ons hotel voor een moment van rust. In de middag bezoeken we de beroemdste en waarschijnlijk de meest verbazingwekkende pagode van het land: de Shwedagon-pagode. Dit is de eerste religieuze plaats van Myanmar. De lokale bevolking komt hier om te bidden, boeddha te eren en de goden te behagen voor een goede toekomst. De gebeden worden gedaan door rond de pagode te wandelen.
Daarnaast is deze pagode ook een plek waar de lokale bevolking graag vrienden of familie ontmoet om te genieten van een prachtige zonsondergang.
We dineren in een restaurant in de stad.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: Rose Garden ****

Dag 13 - Yangon:
De laatste zonsopgang tijdens ons verblijf in Myanmar! Na het ontbijt hebben we nog even de tijd om onze koffers in te pakken.

Rond het middag uur brengt onze chauffeur ons naar de luchthaven van Yangon voor onze vlucht naar Amsterdam. Voordat we in Amsterdam aankomen moeten we 1 keer overstappen. Onze totale reis zal ongeveer 15 uur duren. Genoeg tijd om met elkaar nog even na te praten over onze fantastische ervaringen in Myanmar!

Maaltijden inclusief: ontbijt in het hotel en de maaltijden tijdens de vlucht

Dag 14: Aankomst Nederland

Reissom

Vertrekdatum: 05-11-2020

 • Myanmar: 4.479,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Wereld: 49,98

 Inbegrepen bij de reissom

 • Genoemde internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 11 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Maaltijden zoals genoemd in programma
 • Engelssprekende reisleider/gids en lokale helpers
 • Excursies en entreegelden volgens programma

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Reserveringskosten €20
 • Calamiteitenfonds €2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven (zakgeldadvies € 20 per dag)
 • Visumkosten (u bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van uw visum)\

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:
 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 45% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 60% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom.
 • Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 8
 • Max. aantal reizigers: 10
 • Max. aantal begeleiders: 1

Opstapplaatsen

 • Schiphol

Bijzonderheden:

 • Geldigheid paspoort: u heeft een paspoort nodig wat ten minste nog 6 maanden geldig is.
 • Visum: bij het inreizen van Myanmar is een visum verplicht. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van dit visum. Sinds 1 september 2014 kunt u gebruik maken van een e-visum service waarbij u online een e-Visa Approval Letter aanvraagt. Kijk hiervoor op: http://evisa.moip.gov.mm.
 • Vaccinaties: voor deze reis worden vaccinaties aangeraden. Maak voor een passend advies een afspraak met de GGD of uw huisarts.

Mindervalide aanpassingen

Deze rondreis door Myanmar is een Avontuurlijke reis. Dit vraagt een flexibele en avontuurlijke instelling van onze reizigers. Indien u rolstoel gebonden bent, kan dit betekenen dat u af en toe ergens in en uit getild moet worden. Wat bieden wij:

 • De mogelijkheid om uw handbewogen hulpmiddel mee te nemen op reis.
 • De garantie dat kamers zich bevinden op de begane grond of dat er een lift in de accommodatie aanwezig is.
 • Minimale deurbreedte van uw kamer en badkamer zijn 67 centimeter
 • Er zijn lokale helpers aanwezig die u waar nodig over letterlijke en figuurlijke drempels heen helpen.

Hulpmiddelen & extra's

Tijdens deze reis is het helaas niet mogelijk om ter plaatse hulpmiddelen te huren.

Foto's

 • Myanmar foto 1
 • Myanmar foto 4
 • Myanmar foto 3
 • Myanmar foto 2
 • Myanmar foto 5
 • Myanmar foto 6

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 05-11-2020 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Myanmar foto 1Myanmar foto 4

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen