Myanmar

13-daagse Rondreis - Mandalay - Myanmar

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Vliegreis
Vliegreis

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

• Voormalig koninklijk paleis in Mandalay
• De tijdloze stad Pyin Oo Lwin
• De vele spectaculaire tempels en pagodes in Bagan
• Kookles in het huis van een lokale familie

Myanmar is waarschijnlijk de meest fascinerende en authentieke bestemming van Zuidoost-Azië!
Dit land, vroeger genaamd "Birma", heeft onlangs de deuren geopend voor toerisme. De lokale bevolking wil reizigers graag ontmoeten: hun vriendelijkheid zal uw reis verrijken met prachtige ontmoetingen!
Het culturele erfgoed van Myanmar biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan stupa's, tempels en pagodes om te bezoeken. Birmese mensen houden ervan hun tradities te behouden: de meesten dragen nog steeds hun traditionele outfit en tekeningen van modder op hun gezicht. Reizen naar Myanmar is een betovering én een reis terug in de tijd.

Waarom MundoRado Reizen?

• Begeleiding van een professionele gids tijdens de hele reis
• Verblijf in comfortabele toegankelijke hotels met toegankelijke kamers en badkamers
• Grote selectie toegankelijke restaurants
• Diversiteit van toegankelijke bezoeken
• Handig voertuig voor zelftransfers

Verblijf

Accommodaties tijdens de rondreis

We verblijven deze reis in 3 verschillende 4-sterren hotels*. Al deze hotels hebben toegankelijke kamers en badkamers:

• In Mandalay verblijven we 4 nachten in The Link 78
• In Bagan verblijven we 4 nachten in hotel @Tharabar
• In Yangon verblijven we 2 nachten in hotel Rose Garden

*De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis dient u er bij eventuele wijzigingen rekening mee te houden dat de alternatieve hotels niet (altijd) aangepast zijn aan mensen met een lichamelijke beperking.

Activiteiten

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 – vertrek: vandaag vliegen we vanaf Amsterdam in zo’n 15 uur naar Myanmar. We maken 1 tussenstop onderweg.

Maaltijden inclusief: alle maaltijden aan boord van het vliegtuig

Dag 2 – aankomst in Myanmar:
Welkom in Myanmar! In Mandalay start ons serene maar uitdagende bezoek.

Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids en onze chauffeur. Zij brengen ons naar het eerste overnachtingshotel van deze reis: The link 78. Een 4-sterren hotel met zeer toegankelijke kamers. We verblijven 4 nachten in dit fijne hotel, wat ideaal gelegen is in het hart van de stad.
Mandalay, bekend als de 'juwelenstad', ligt in het noorden van het land, langs de rivier de Irrawadi. Het is de tweede grootste stad van het land en de laatste koninklijke hoofdstad uit 1857.
Vanavond dineren we in het hotel.

Maaltijden inclusief: diner
Accommodatie: The Link 78****

Dag 3 – Mandalay:
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt is het tijd om het land te verkennen! Laten we beginnen met de geweldige markt van Zegio voor een eerste onderdompeling in het lokale leven.
Geniet van de kleurrijke tribunes van tropisch fruit en de lachende verkopers.
De meeste lokale vrouwen die wij op de markt tegen komen dragen ‘Tanaka’ poeder op hun wangen. Al meer dan 2000 jaar brengen vrouwen deze poeder in cirkels aan op hun wangen als schoonheidssymbool.
Na de markt brengen we een bezoek aan de Kuthodaw-pagode: in het midden of honderden helderwitte stoepa's zijn de belangrijkste stoepa's genaamd Kuthadow 57 meter hoog. De legende zegt dat deze pagode het grootste boek ter wereld verbergt.
We lunch in een lokaal restaurant waarna we een bezoek brengen aan een bladgoudfabriek. Goudblad wordt veel toegepast op tempels, muren en beelden door het hele land. In Mandalay wordt bladgoud met de hand geproduceerd volgens voorouderlijke technieken.
We eindigen ons dagprogramma in het voormaling koninklijke paleis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd dit paleis bezet door de Japanners en gebruikt als opslagruimte. Het paleis werd zwaar getroffen door Britse bombardementen aan het einde van de oorlog. Omdat het paleis voornamelijk gebouwd was van hout, bleef enkel as over. In 1990 is het paleis vrijwel identiek gerestaureerd.
Als we weer terugkomen in het hotel staat er een heerlijk diner voor ons klaar.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: The Link 78****

Dag 4 – Oyin Oo Lwin:
Na een lekker ontbijt vertrekken we naar Pyin Oo Lwin op 1.000 meter hoogte. Pyin Oo Lwin is een charmant stadje met prachtige koloniale architecturale overblijfselen. Omdat men paardenkoetsen nog steeds inzet voor het dagelijks vervoer wanen we ons even in een vorig tijdperk.
Tijdens de koloniale tijd was deze kleine stad een beroemde plek om van de frisse lucht te genieten. En waar doen we dat beter dan in een botanische tuin? We brengen een bezoek aan de vredige botanische tuin uit 1915. Deze tuin biedt een grote diversiteit aan tropische planten en vogels.
Na een lunch op deze mooie plek rijden we halverwege de middag terug naar ons hotel. Vanavond diner we in de stad Mandalay.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: The Link 78****

Dag 5 – Sagaing en U Bein:
Na het ontbijt vertrekken we naar Sagaing, ongeveer 20 km ten zuiden van Mandalay.
Sagaing is een voormalige koninklijke hoofdstad, maar bovenal is deze plaats het spirituele hart van Myanmar met maar liefst 600 boeddhistische kloosters waar meer dan 3000 monniken wonen.
Het bezoek begint met de hoofdpagode: Soon U Ponya Shin. Deze pagode bevindt zich op de top van een groene heuvel, boven de rivier de Ayeyarwaddy. Vanaf deze heuvel kunnen we de gouden daken van alle tempels zien: een geweldig uitzicht!
We lunchen in een lokaal restaurant en vertrekken daarna naar een andere voormalige koninklijke stad: Amarapura. Deze stad is vandaag de dag nog steeds bekend om zijn Mahar Gandar Yone-klooster waar 1200 monniken wonen. Tijdens ons bezoek zijn we getuige van het dagelijks leven van deze monniken en krijgen we de mogelijkheid het gesprek met hen aan te gaan. De monniken beantwoorden graag onze vragen en stellen ook graag hun vragen aan ons!
Vanaf het klooster vertrekken we naar de fantastische U Bein-brug, gebouwd in 1782. Het is de langste teakhouten brug ter wereld van wel 1,2 km lang! S ’middags ziet de brug er magisch uit door het licht wat de brug in het meer reflecteert.
Na deze bezoeken keren we terug naar Mandalay voor een diner in ons hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: The Link 78****

Dag 6 – Bagan:
Vandaag bezoeken we Bagan: een hoogtepunt van deze reis door Myanmar!
Het landschap langs de weg naar Bagan is absoluut adembenemend, met enorme palmbomen, eindeloze weiden en velden vol sesam, katoen, mais of rijst.
Onderweg stoppen we bij een fabriek van ‘’cheroot’’: de Birmese sigaren. Hier zien we vrouwen zitten op de grond in hun traditionele outfit, achter lage tafels bedekt met tabaksbladeren. Ze rollen sigaren in een verbazingwekkend snel tempo: elk kunnen ze er meer dan 1000 per dag rollen!
We vervolgen onze reis en enige tijd later komen we aan in Bagan: dit eerste Birmese rijk is een grote archeologische vindplaats en telt ten minste 2800 tempels en pagodes.
Een heftige aardbeving in 1975 heeft enkele van die architecturale juwelen ernstig beschadigd, maar in de afgelopen jaren zijn er veel gerestaureerd. De landschappen rondom dit tempelscomplex zijn gewoonweg verbluffend.
We lunch in een lokaal restaurant en vertrekken daarna richting ons tweede overnachtingshotel voor deze reis. We verblijven 4 nachten in een 4-sterren hotel wat gelegen is in het hart van het tempelcomplex van Bagan: @Tharabar, een comfortabel hotel met toegankelijke kamers.
We frissen ons even op en brengen dan een bezoek aan het hoogste uitzichtpunt van Bagan. We gaan genieten van een prachtige zonsondergang op duizende tempels en van de magie van deze unieke plek!
Tijd om op te frissen voordat je naar het hoogste uitzichtpunt van Bagan gaat: geniet van het kijken naar de zonsondergang op duizenden tempels en voel de magie van deze unieke plek!
We dineren in het hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: @Tharabar****

Dag 7 – Bagan:
Vandaag staat in het teken van de tempels en pagodes van Bagan. We beginnen met de Ananda-tempel, een van de meest spectaculaire boeddhistische tempel van deze vindplaats.
De Ananda-tempel werd gebouwd door de koning. Volgens de legende werd de koning geïnspireerd door de beschrijvingen van Indiase monniken die vertelde over de pracht van hun tempels in India. Deze tempel is gewijd aan de ‘oneindige wijsheid’ van Boeddha. De Ananda-tempel werd gedeeltelijk verwoest door de aardbeving in 1975 en vervolgens volledig gerestaureerd in de jaren 90'.
Het bezoek gaat verder naar de Shwezigon-pagode, die later een architectonisch model is geweest voor vele andere pagodes in het land: rondom het hoofdgebouw zijn veel kleine tempels te zien. Deze pagode werd in 1059 gebouwd door de koning om een kaakbot van Boeddha te herbergen.
Na deze bezoeken keren we terug naar ons hotel voor een lunch op eigen gelegenheid. Daarna is er tijd om uit te rusten en op te frissen.
In de namiddag gaan we verder met ons dagprogramma en brengen we nog een bezoek aan de Shwesandaw-pagode. Deze pagode is gebouwd om haarlokken van Boeddha te herbergen.
We sluiten het programma van vandaag af met de Buphaya-pagode. Deze pagode met zijn bolvormige koepel is vroeger wit geverfd maar nu zijn de muren volledig bedekt met bladgoud. Vanaf deze plek bekijken we een prachtige zonsondergang over de rivier.
We dineren in het hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt en diner.
Accommodatie: @Tharabar****

Dag 8 – Bagan:
Na het ontbijt brengen we een ochtend bezoek aan het traditionele dorp Minnanthu, in het hart van Bagan. Hier zien we traditionele huizen gemaakt van hout en bamboe. De lokale bevolking die hier woont, leeft van de landbouw.
Bagan is ook beroemd om het lakwerk wat hier met de hand wordt gedaan op allerlei voorwerpen zoals meubels en potten. We bezoeken een fabriek en bekijken deze voorouderlijke kunst die hoge precisie vereist om unieke stukken te produceren. Uiteraard krijgen we ook de kans om zo’n kunstwerk aan te schaffen in een naastgelegen boetiek!
We lunchen in een restaurantje geleden aan de oevers van de rivier de Irrawadi, waarna we terugrijden naar ons hotel.
Zodra de temperatuur iets is afgekoeld en we even de tijd hebben gehad om te rusten, vertrekken we naar de Manuha-tempel: een boeddhistisch heiligdom in het dorp Myinkaba. Deze tempel herbergt 3 standbeelden van een zittende Boeddha en een standbeeld van een liggende Boeddha. Men zegt dat alleen de liggende Boeddha lacht omdat enkel de dood Koning Manuha van zijn lijden zou kunnen bevrijden.
We vervolgen onze weg naar de Htilominlo-tempel, die naar zeggen de laatste van de ‘grote tempels’ van Bagan is. De tempel werd gebouwd tussen 1211 en 1218 door de koning om zijn bekroning te eren. Deze tempel heeft een unieke architectuur doordat er 4 verbazingwekkende Boeddhabeelden zijn geplaatst in de 4 kardinale punten van deze tempel.

We dineren in het hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: @Tharabar****

Dag 9 – Bagan:
We starten vandaag met een geweldige ontmoeting met een kok op de markt van Bagan. Volgens bezoeken we de markt voor meer informatie over de lokale producten en om de producten aan te schaffen die we nodig hebben om een maaltijd met de kok klaar te maken. Dit doen we in het huis van de kok, om enkele minuten afstand van de markt. We leren hoe we een heerlijke Birmaanse maaltijd kunnen bereiden en brengen tijd door met een authentieke, vriendelijke familie.
Na deze lunch in het huis van de kok gaan we terug naar het hotel om uit te rusten.
Dineren doen we vanavond op een bijzondere locatie. In de namiddag vertrekken we naar een restaurant dat omgeving is door pagodes en grote bomen. Tijdens de maaltijd wordt een traditionale muziek- en poppenshow opgevoerd. Een bijzondere ervaring!

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: @Tharabar****

Dag 10 – Yangon:
Na het ontbijt brengt onze chauffeur ons naar de luchthaven voor onze vlucht naar een van de belangrijkste steden van Myanmar: Yangon. Deze vlucht duurt ongeveer 1 uur. Bij aankomst in Yangon lunchen we in een lokaal restaurant.
Na de lunch bezoeken we het nationale museum. De buitenkant van dit gebouw is niet schitterend om te zien, maar de binnenkant biedt een geweldige verzameling aan Birmese kunst waarin de Birmese cultuur en geschiedenis wordt gevierd.
We verblijven 2 nachten in Yangon, in het Rose Garden hotel. Dit fijne hotel heeft 4 sterren hotel en toegankelijke kamers
We dineren in het hotel.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: Rose Garden****

Dag 11 – Yangon:
Deze ochtend bezoeken bezoeken we de ambachtelijke markt van Yangon. Deze markt biedt een grote verscheidenheid aan souvenirs, juwelen en stoffen. Ook vinden we hier een groot assortiment aan Longyis, de traditionele lange rok die nog steeds door de meeste Birmezen wordt gedragen.
Na het bezoek aan dit deel van de markt vervolgen we onze weg naar het deel waar eten wordt verkocht. Elke dag van de week verkopen de verkopers hun kleurrijke fruitsoorten, smakelijke groenten, vis, vlees en kruiden.
We lunchen in een lokaal restaurant nabij de markt waarna we terugkeren naar ons hotel voor een moment van rust.

In de middag bezoeken we de beroemdste en waarschijnlijk de meest verbazingwekkende pagode van het land: de Shwedagon-pagode. Dit is de eerste religieuze plaats van Myanmar. De lokale bevolking komt hier om te bidden, Boeddha te eren en de goden te behagen voor een goede toekomst. De gebeden worden gedaan door rond de pagode te wandelen.
Daarnaast is deze pagode ook een plek waar de lokale bevolking graag vrienden of familie ontmoet om te genieten van een prachtige zonsondergang.
We dineren in een restaurant in de stad.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner.
Accommodatie: Rose Garden****

Dag 12 – Vertrek:
De laatste zonsopgang tijdens ons verblijf in Myanmar! Na het ontbijt hebben we nog even de tijd om onze koffers in te pakken.
Rond het middag uur brengt onze chauffeur ons naar de luchthaven van Yangon voor onze vlucht naar Amsterdam. Voordat we in Amsterdam aankomen moeten we 1 keer overstappen. Onze totale reis zal ongeveer 18 uur duren. Genoeg tijd om met elkaar nog even na te praten over onze fantastische ervaringen in Myanmar!

Reissom

Inbegrepen bij de reissom

• Genoemde internationale vluchten
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
• 10 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
• Maaltijden zoals genoemd in programma
• Engelssprekende reisleider/gids en lokale helpers
• Excursies en entreegelden volgens programma

Niet inbegrepen bij de reissom

• Optionele excursies
• Overige maaltijden en consumpties
• Reserveringskosten €20
• Calamiteitenfonds €2,50
• Reis- en annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven
• Visumkosten (u bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van uw visum)

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:
• Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 45% van de reissom.
• Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 60% van de reissom.
• Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom.
• Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom.

Reisinfo

Bijzonderheden

 • Geldigheid paspoort: u heeft een paspoort nodig wat ten minste nog 6 maanden geldig is.
 • Visum: bij het inreizen van Myanmar is een visum verplicht. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van dit visum. Sinds 1 september 2014 kunt u gebruik maken van een e-visum service waarbij u online een e-Visa Approval Letter aanvraagt. Kijk hiervoor op: http://evisa.moip.gov.mm.
 • Vaccinaties: voor deze reis worden vaccinaties aangeraden. Maak voor een passend advies een afspraak met de GGD of uw huisarts.

Mindervalide aanpassingen

Deze rondreis door Myanmar is een Avontuurlijke reis. Dit vraagt een flexibele en avontuurlijke instelling van onze reizigers. Indien u rolstoel gebonden bent, kan dit betekenen dat u af en toe ergens in en uit getild moet worden. Wat bieden wij:
• De mogelijkheid om uw handbewogen hulpmiddel mee te nemen op reis.
• De garantie dat kamers zich bevinden op de begane grond of dat er een lift in de accommodatie aanwezig is.
• Minimale deurbreedte van uw kamer en badkamer zijn 67 centimeter
• Er zijn lokale helpers aanwezig die u waar nodig over letterlijke en figuurlijke
drempels heen helpen.

Hulpmiddelen & extra's

Tijdens deze reis is het helaas niet mogelijk om ter plaatse hulpmiddelen te huren.

Foto's

 • Myanmar foto 1
 • Myanmar foto 4
 • Myanmar foto 3
 • Myanmar foto 2
 • Myanmar foto 5
 • Myanmar foto 6

Terug naar zoekresultaten

Myanmar foto 1Myanmar foto 4

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen