India - Rajasthan

12-daagse Rondreis - Delhi - India

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Hotel
Hotel
Vliegreis
Vliegreis
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 4.499,-

Groepsamenstelling

Uitgebreide kostenoverzicht kies "bereken jouw prijs"

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 11-11-2019

Deze groep bestaat voorlopig uit 4 personen (1 mannen en 3 vrouwen), met een leeftijd tussen de 52 en 66 jaar.

11-11-2019 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

MundoRado Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de culturele hoogtepunten van India, waaronder de Taj Mahal
 • Actief programma met veel excursies
 • Maak kennis met de olifant

India

Laat u verrassen door de prachtige landschappen van India terwijl u reist in comfort!

Deze avontuurlijke reis door India is met veel zorg en creativiteit samengesteld en zeer vriendelijk voor rolstoelgebruikers. Onze gids en lokale helpers zijn gedurende de hele reis te raadplegen voor assistentie, zodat u volledig kunt genieten van de sereniteit van dit bijzondere land.

Verblijf

Accommodaties tijdens deze reis

Tijdens deze rondreis verblijven we 2 nachten in Delhi, 1 nacht in Agra, 3 nachten in Jaipur, 2 nachten in Jodhpur, 2 nachten in Udaipur en 1 nacht in Delhi. Alle accommodaties zijn 4 of 5-sterren dus erg comfortabel. Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis dient u er rekening mee te houden dat accommodaties niet altijd aangepast zijn aan mensen met een lichamelijke beperking.

Activiteiten

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 - vertrek: Vlucht vanaf Schiphol Amsterdam naar Delhi.

Dag 2 - aankomst in Delhi (aankomst in Delhi laat in de avond): Welkom in India! Bij aankomt op de luchthaven staan onze gids en chauffeur ons op te wachten om ons naar ons eerste hotel te brengen: een heerlijk 5* hotel waar we goed bij kunnen komen van de lange vlucht.

Dag 3 - Dehli ontdekken: We starten rustig op deze ochtend en vertrekken na de lunch om de hoogtepunten van deze metropool te bezoeken. We bezoeken het huis van de President van India, de India Gate en het parlementsgebouw. We vervolgen onze trip door Dehli met een bezoek aan de Raj Ghat, welke een herinnering is aan de meest populaire persoonlijkheid van India: Mahatma Gandhi. De Raj Ghat is een platform van zwart marmer welke de plek aangeeft waar Ghandhi werd gecremeerd nadat hij werd vermoord in 1948. Op het platform brandt een oneindige vlam.

Dag 4 - van Dehli naar Agra: Deze ochtend rijden we naar Agra, waar de beroemde ‘landmark’ van India staat: de Taj Mahal! We lunchen bij aankomst in Agra en bezoeken daaropvolgend de Taj Mahal. De Taj Mahal is ontworpen door Keizer Shah Jahan als herinnering aan zijn vrouw Mumtaj Mahal. Meer dan 20.000 vakmensen hebben 22 jaar gewerkt aan de bouw van de Taj Mahal. We nemen onze tijd om te genieten van dit prachtige kunstwerk. Op de terugweg naar ons hotel brengen we nog een bezoek aan het rode fort, een mooi monument gemaakt van rode stenen. We verblijven in 5-sterren hotel Courtyard by Mariott.

Dag 5 - van Agra naar Jaipur: Na het onbtijt vertrekken we naar de roze stad: Jaipur! Onderweg stoppen we bij de Fatehpur Sikri, de uitgestorven hoofdstad van keizer Akbar. Deze stad is gebouwd in de 16de eeuw maar liep 12 jaar later leeg door water tekorten. De stad met haar paleizen en tempels gemaakt van rode zand stenen, bleef intact. We verblijven in 4-sterren hotel Four Points by Sheraton.

Dag 6 - Jaipur ontdekken: We beginnen de dag met een excursie naar het fort van Amber. Amber was ooit de hoofdstad van de staat van Jaipur. Het fort is bijzonder gelegen op een heuvel en kijkt over een meer, welke de reflectie vangt van de terrassen van het fort.
Deze middag bezoeken we het stadspaleis. Hier huisvest een zeer dure collectie van kunst, kleden en oude wapens. We vervolgen onze weg naar Jantar Mantar: het observatorium. De Jantar Mantar is een collectie van bijzondere bouwwerken. Alle bouwwerken hebben een eigen doel. Zoals, het meten van de positie van de sterren en het berekenen van verduisteringen. Het meest opvallende bouwwerk is de zonnewijzer met haar 27 meter hoogte. De Jantar Mantar wordt ook wel de ‘Sterrenwacht’ genoemd. Net voor zonsondergang wonen we een bijzondere ceremonie bij in de Govind Devji tempel.

Dag 7 - Jaipur ontdekken: We starten rustig op vandaag en ontbijten en lunchen in ons hotel. We maken ons op voor een onvergetelijke ervaring waarbij we kennis maken met een nieuwe vriend: de olifant! We leren over het leven van de olifant en maken contact met deze bijzondere diersoort.

Dag 8 - van Jaipur naar Jodhpur met een tussenstop in Pushkar: We bezoeken deze ochtend Pushkar, de stad die als heilig wordt gezien door de Hindoes. Pushkar is één van de meest aangename steden van Noord-India. In het midden van de stad ligt het heilige meer van Pushkar, omringd door meerdere tempels waaronder de beroemde Bramha tempel. Volgens de Hindoes is dit de enige tempel ter wereld die aan het geloof is toegewijd. Pelgrims geloven dat het aanbidden van de tempel en een onderdompeling in het heilige meer hen redding zal brengen. Pushkar staat ook bekend om zijn fantastische winkels! Na het bezoek aan de tempel en het meer maken we tijd vrij om souvenirs te kopen.
In de middag vervolgen we onze weg naar Jodhpur, ook wel de ‘Blauwe stad’ genoemd omdat de meeste huizen van de stad geverfd zijn in de kleur ‘indigo’. We verblijven in het 4-sterren hotel Indanna.

Day 9 - Jodhpur: Vandaag bezoeken we de highlights van Jodhpur. De stad onderscheidt zich door een enorm fort dat uitsteekt boven een steile rotsachtige rand die in het midden van de stad oprijst: Mehrangarh Fort, gebouwd in 1459 door Rao Jodha, het hoofd van de Rajput stam, ook wel bekend als de Rathores. Na ons bezoek aan het fort reizen we door naar Jaswant Thaada. Het grafmonument van Maharaja Jaswant Singh II. In de middag ontdekken we de oude stad van Jodhpur. Een grote markt wordt hier elke dag opgebouwd. We vinden hier veel lokale ingrediënten die we mogen ruiken, voelen en proeven. We leren hoe de locals deze ingrediënten verwerken en dineren in deze bijzondere stad.

Dag 10 - van Jodhpur naar Udaipur met een tussenstop in Ranakpur: Na het ontbijt vertrekken we richting Ranakpur. Deze stad staat bekend om haar prachtige monumenten, waarvan de Adinath tempel de bekendste is. We bekijken deze tempel met haar complexe architectuur vanaf de buitenkant. Na het bezoek aan de tempel rijden we door naar Udaipur. We verblijven in het 5-sterren hotel Ramada.

Dag 11 - Udaipur ontdekken: We beginnen de dag rustig met een wandeling in het serene park Sahélion Ki Bari. Lokale gezinnen komen hier graag om te genieten van de verfrissende fonteinen.
Na een bezoek aan het park bezoeken wij het stadspaleis: een magisch monument. Dit stadspaleis is één van de grootste ter wereld! Het koninklijke familie bewoont dit paleis nog steeds. We genieten van een lunch op het terras van het Hotel-Museum welke de ‘vintage car’ collectie van de Maharaja tentoonstelt. Na de lunch touren we door de oude stad van Udaipur; hier hangt magie in de lucht! We sluiten deze dag af met een bijzonder uitzicht op het ‘Taj Lake Palace’.

Dag 12 - van Udaipur naar Delhi en vertrek naar Nederland: Vandaag starten we onze terugreis naar Nederland. De transfer brengt ons van Udaipur naar Dehli waar we nog even kunnen ontspannen in een comfortabel 5* hotel voordat we beginnen aan onze (avond)vlucht naar huis.

Reissom

Vertrekdatum: 11-11-2019

 • India - Rajasthan: 4.499,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Wereld: 42,84

Inbegrepen bij de reissom

 • Genoemde internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 10 overnachtingen op basis van vol pension, startende op dag 2 met ontbijt en eindigd met ontbijt op dag 11
 • Nederlandse begeleiding: Max. 1
 • Engelssprekende reisleider/gids en lokale helpers
 • Excursies en entreegelden volgens programma

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Reserveringskosten €20
 • Calamiteitenfonds €2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten (u bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van uw visum)

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal reizigers: 8
 • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

 • Schiphol

Bijzonderheden

 • Geldigheid paspoort & Visum: Een paspoort en een visum zijn vereist. Het paspoort moet bij de visumaanvraag nog minimaal 6 maanden geldig zijn, bij aankomst moet het document geldig zijn tot en met vertrek. Het visum kan aangevraagd worden bij een India Visa Application Centre. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van een visum.
 • Vaccinaties: Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden. Maak voor een passend advies een afspraak met de GGD of uw huisarts.

Mindervalide aanpassingen

Deze rondreis door India is een Avontuurlijke reis. Dit betekent een flexibele en avontuurlijke instelling van onze reizigers. Indien u rolstoel gebonden bent, kan dit dus betekenen dat u af en toe ergens in en uit getild moet worden. Wat bieden wij:

 • De mogelijkheid om uw handbewogen hulpmiddel mee te nemen op reis.

 • De garantie dat kamers zich bevinden op de begane grond of dat er een lift in de accommodatie aanwezig is.

 • Minimale deurbreedte van uw kamer en badkamer zijn 67 centimeter

 • Er zijn lokale helpers aanwezig die u waar nodig over letterlijke en figuurlijke drempels heen helpen.

Hulpmiddelen en extra's

Tijdens deze reis is het helaas niet mogelijk om ter plaatse hulpmiddelen te huren. Voor informatie over boeken van een 1-persoonskamer en/of extra opties zie: Bereken uw prijs. 

Foto's

 • Foto 1
 • Foto 2
 • Hoofd foto - India
 • Foto 4

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 11-11-2019 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Foto 1Foto 2

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen