Grieks Macedonië Zorgvakantie

8-daagse Vliegreis - Katerini - Griekenland

Niveau Zorgvakantie
Niveau Zorgvakantie
Hotel
Hotel
Vliegreis
Vliegreis
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 2.215,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 18-08-2023

Deze groep bestaat voorlopig uit 7 personen (5 mannen en 2 vrouwen), met een leeftijd tussen de 41 en 85 jaar.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Volledig aangepaste accommodatie

 • Geniet van de Griekse keuken

 • Rolstoeltoegankelijk strand

Grieks Macedonië

Macedonië is geografisch gezien het grootste district van het Griekse vaste land en beslaat het hele noordelijke gedeelte van Griekenland. De hoofdstad van het district is universiteitsstad Thessaloniki. Naast de vele studenten, heeft deze stad ook veel bezienswaardigheden. Zo vind u er vele kerken, Romeinse monumenten en een gezellige drukte in de straten, parken en pleinen.

Het gebied omvat uitgestrekte vruchtbare vlaktes, prachtige natuur en heerlijke stranden aan de prachtige Egeïsche Zee.

Katerini

De aangepaste accommodatie waar u deze vakantie verblijft is gelegen in de provinci Katerini, in het pittoreske Piera. Villa Sevasti wordt omringd door wijngaarden en olijfplantages met op de achtergrond de beroemde berg Olympus.

Het rolstoeltoegankelijke strand is op 15 minuten rijden gelegen van Hotel Villa Sevasti. Dit miniparadijs bestaat uit een boomgaard, weiden en twee meertjes. De ondiepe zee is zeer geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het strand is uitgerust met diverse faciliteiten speciaal gericht op mensen met een mobiliteitsbeperking. Er is een bistrobar en er zijn verharde paden en een rolstoelpad tot aan het water. Er staat een aangepaste transfer klaar om u hier naar toe te rijden.

Verblijf

Villa Sevasti

Villa Sevasti is volledig aangepast en biedt alles wat u nodig heeft voor een aangenaam verblijf. Het beschikt over een eigen eetzaal met bar en gezellige loungeruimte. Op het dakterras kunt u genieten van het adembenemende uitzicht over de Egeïsche Zee en de Olympus, de berg van de goden. Het hotel heeft ook een verwarmd binnenzwembad uitgerust met een elektrische lift.*

Kamers

De comfort kamers zijn 28m2 en beschikken allen over aparte bedden en een balkon.  Een van de bedden is een hoog-/ laag bed. Alle kamers zijn barrière vrij met drempelvrije ingang en douche. Het toilet is uitgerust met een handgreep. Een douchestoel is zonder meerkosten verkrijgbaar op aanvraag. Ze beschikken allen over een TV, kluis en airconditioning.

U kunt ook kiezen voor de junior suite. Deze kamers zijn ook allen barrière vrij en beschikken over dezelfde faciliteiten als de comfort kamers. De kamer is echter met 42m2 groter dan de comfortkamer en beschikt over een terras.

Locatie

Villa Sevasti is gelegen in een landelijke, rustige omgeving. Het privé strand is op 15 minuten rijden van het hotel. Hoofdstad Thessaloniki bevindt zich op een uur rijden van het hotel. 

*In verband met de steeds wisselende COVID maatregelen, kan het voorkomen dat het zwembad gesloten is.

Activiteiten

Inbegrepen excursies

 • Mount Olympus: Deze tour neemt ons mee naar de plekken met de mooiste uitzichten vanaf de voet van Mount Olympus, de berg van goden. Aansluitend brengen we een bezoek aan de wijngaard van wijnmaker Apostel en laten ons hier heerlijk in de watten leggen. We mogen de prijswinnende organische wijnen proeven en krijgen de heerlijkste huisgemaakte delicatessen voorgeschoteld. Alle ingrediënten worden uit eigen tuin gehaald. Jamas!

 • Thessaloniki: We maken een dagtocht naar Thessaloniki. We hebben hier de mogelijkheid het National Museum te bezoeken waar vele vondsten uit de Grieks-Macedonische tijd tentoon worden gesteld. Naast museums en tentoonstellingen een bezoek aan de wijk "Ladadika" zeker een aanrader. Het is gelegen in het oude deel van de stad. Hier kunt u rondstruinen door smalle straatjes, genieten van heerlijke traditionele gerechten en goed shoppen. U kunt de dag afsluiten met een gezellig kopje koffie met uitzicht op de witte toren of een boottocht. Deze dag kan naar eigen wens ingevuld worden. Entreegelden en lunch zijn niet inbegrepen.

NB: Het is niet altijd mogelijk de scootmobiel mee te nemen tijdens excursies.

Reissom

Vertrekdatum: 18-08-2023

 • Grieks Macedonië: 2.215,00

Inbegrepen bij de reissom*

 • Retourvlucht Amsterdam - Tessaloniki
 • Transfer vliegveld – hotel v.v.
 • Overnachtingen op basis van halfpension
 • Inbegrepen excursies 
 • Nederlandse begeleiding
 • Dagelijkse transfer naar het privé strand

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Optionele excursies
 • Entreegelden 
 • Toegang tot privé strand á € 3 per dag
 • Reserveringskosten €20,00 per boeking
 • Bijdrage calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

*Wanneer de reis op gegarandeerd vertrek of op aanvraag staat hebben wij al vluchten ingekocht. Het kan zijn dat er een extra toeslag voor de vluchten geldt als u mee wilt op de reis. Als dit van toepassing is dan zullen wij dat eerst met u overleggen alvorens de boeking definitief te maken.

Taxiservice

Taxiservice van en naar het vliegveld is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal reizigers: 7
 • Max. aantal begeleiders: 6

Opstapplaatsen

 • Schiphol

Vervoer

 • U vliegt met Transavia van Schiphol Airport naar Thessaloniki, Griekenland. 
Vluchtschema *
Datum Luchthaven Vertrek Aankomst Vluchtnummer
18-8-2023 Amsterdam - Thessaloniki 05:25 09:15 HV 5805
25-8-2023 Thessaloniki - Amsterdam 10:00 12:05 HV 5806

* Bovengenoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Begeleiding

Deze groepsreis is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH die afhankelijk zijn van zorg, verpleging of begeleiding. De volgende begeleiding is mogelijk:

1 op 2 begeleiding

Geschikt voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • In staat zijn zichzelf tenminste 20 minuten voort te bewegen (lopend, met een handbewogen of elektrisch hulpmiddel) of een valide reisgenoot meenemen die hierbij assisteert;
 • In de ochtend en/of avond zorg/verpleging nodig hebben, maar overdag in redelijke mate zelfstandig zijn.

1 op 1 begeleiding

Geschikt voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • Afhankelijk zijn van duwhulp, maar wel in een bus- of vliegtuigstoel kunnen zitten;
 • Gedurende de dag en eventueel ook ’s nachts afhankelijk zijn van begeleiding, zorg of verpleging.

Mindervalide aanpassingen

 • Villa Sevasti is volledig aangepast aan mindervalide gasten.
 • Verwarmd binnenzwembad met tillift.
 • Aangepast strand met diverse faciliteiten met mogelijkheid tot het huren van (zwem)hulpmiddelen
 • Mogelijkheid tot het huren van diverse hulpmiddelen.

Hulpmiddelen en extra's

Uw handbewogen hulpmiddel kan mee op reis.
Het meenemen van een elektrische rolstoel of scootmobiel is onder voorbehoud. Op het moment dat de reis definitief doorgaat wordt u hierover geïnformeerd. Voor uitgebreide informatie zie voorwaarden airline.

Voor informatie over het huren van hulpmiddelen en/of extra opties zie: bereken uw prijs.

Bijzonderheden

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort/Europese identiteitskaart.
 • Naast de eerder genoemde excursies heeft het hotel meerdere excursie in het aanbod. Bij aankomst kun u zich hiervoor inschrijven. Er is een minimum van 4 deelnemers vereist alvorens een excursie doorgaat. Deze excursies zijn voor eigen rekening en dient u ter plaatse te betalen.
 • Er wordt per dag €3,00 entreegeld in rekening gebracht voor toegang tot het privé strand. Hiervoor ontvangt u een gratis frisdrank bij de bistrobar.

Algemene informatie Grieks-Macedonië, Griekenland

Tijdsverschil
In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal
De officiële taal in Griekenland is Grieks. Tijdens deze reis kunnen we goed met Engels terecht. 
Natuurlijk kan de begeleiding je altijd helpen.

Munteenheid
In Griekenland wordt met de euro betaald.

Klimaat
Thessaloniki heeft een warm mediterraan klimaat, dat hier iets koeler is dan de meer zuidelijk gelegen plaatsen in Griekenland. De zomermaanden zijn erg aangenaam warm en tijdens de warmste zomerdagen ligt de temperatuur ver boven de 30 graden Celsius.

Reisadvies

Wij kunnen nu nog niet zeggen wat de adviezen en voorwaarden met betrekking tot corona voor jouw bestemming zullen zijn tegen de tijd dat jij op vakantie gaat. Uiteraard zullen wij je per mail goed informeren voordat je op reis gaat. Houd je mail dus goed in de gaten! Je bent zelf verantwoordelijk voor de benodigde documenten en vaccinaties. De kosten die je hiervoor moet maken zijn voor eigen rekening. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor de meest actuele reisinformatie.

NB: Mocht blijken dat na boeking wijzigingen optreden in (in)reisvoorwaarden en/of grensdocumenten van de geboekte vakantiebestemming dien je hieraan te voldoen. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor. Mocht je hier niet aan kunnen voldoen, dan kan je helaas niet mee op deze reis en zijn eventuele annuleringskosten voor jouw eigen rekening.


Foto's

 • Grieks Macedonie -Dames aan strand - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH
 • Grieks Macedonie -Thessaloniki - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH
 • Grieks Macedonie -Hulp de zee in - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH
 • Grieks Macedonie -Voorbeeld kamer - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH
 • Grieks Macedonie - Voorbeeld aangepaste badkamer - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH
 • Grieks Macedonie - Dames in wijngaard - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 18-08-2023 (Vol)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Grieks Macedonie -Dames aan strand - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAHGrieks Macedonie -Thessaloniki - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen