Grieks Macedonië Zorgvakantie

8-daagse Vliegreis - 1 op 1 begeleiding - Katerini - Griekenland

Niveau Zorgvakantie
Niveau Zorgvakantie
Hotel
Hotel
Vliegreis
Vliegreis
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 2.709,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 22-06-2024

Deze groep bestaat voorlopig uit 5 personen (3 mannen en 2 vrouwen), met een leeftijd tussen de 40 en 77 jaar.

22-06-2024 (Gegarandeerd vertrek)

Extra opties

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan bellen we u binnen 1 a 2 werkdag(en) terug.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Volledig aangepaste accommodatie

 • Geniet van de Griekse keuken

 • Rolstoeltoegankelijk strand

Grieks Macedonië

Macedonië is geografisch gezien het grootste district van het Griekse vaste land en beslaat het hele noordelijke gedeelte van Griekenland. De hoofdstad van het district is universiteitsstad Thessaloniki. Naast de vele studenten, heeft deze stad ook veel bezienswaardigheden. Zo vind u er vele kerken, Romeinse monumenten en een gezellige drukte in de straten, parken en pleinen.

Het gebied omvat uitgestrekte vruchtbare vlaktes, prachtige natuur en heerlijke stranden aan de prachtige Egeïsche Zee.

Katerini

De aangepaste accommodatie waar u deze vakantie verblijft is gelegen in de provinci Katerini, in het pittoreske Piera. Villa Sevasti wordt omringd door wijngaarden en olijfplantages met op de achtergrond de beroemde berg Olympus.

Het rolstoeltoegankelijke strand is op 15 minuten rijden gelegen van Hotel Villa Sevasti. Dit miniparadijs bestaat uit een boomgaard, weiden en twee meertjes. De ondiepe zee is zeer geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het strand is uitgerust met diverse faciliteiten speciaal gericht op mensen met een mobiliteitsbeperking. Er is een bistrobar en er zijn verharde paden en een rolstoelpad tot aan het water. Er staat een aangepaste transfer klaar om u hier naar toe te rijden.

Verblijf

Villa Sevasti

Villa Sevasti is volledig aangepast en biedt alles wat u nodig heeft voor een aangenaam verblijf. Het beschikt over een eigen eetzaal met bar en gezellige loungeruimte. Op het dakterras kunt u genieten van het adembenemende uitzicht over de Egeïsche Zee en de Olympus, de berg van de goden. Het hotel heeft ook een verwarmd binnenzwembad uitgerust met een elektrische lift.

Kamers

U verblijft in een junior suite met een oppervlakte van ca. 42m2. Een van de bedden is een hoog-/ laag bed. Alle kamers zijn barrière vrij met drempelvrije ingang en douche. Het toilet is uitgerust met een handgreep. Een douchestoel is zonder meerkosten verkrijgbaar op aanvraag. Ze beschikken allen over een TV, kluis en airconditioning.

Ook is er een comfort kamer beschikbaar. De comfort kamers zijn 28m2 en beschikken allen over aparte bedden en een balkon.  Een van de bedden is een hoog-/ laag bed. Alle kamers zijn barrière vrij met drempelvrije ingang en douche. Het toilet is uitgerust met een handgreep. Een douchestoel is zonder meerkosten verkrijgbaar op aanvraag. Ze beschikken allen over een TV, kluis en airconditioning.

Locatie

Villa Sevasti is gelegen in een landelijke, rustige omgeving. Het privé strand is op 15 minuten rijden van het hotel. Hoofdstad Thessaloniki bevindt zich op een uur rijden van het hotel. Het dichtstbijzijnde dorpje Sevasti ligt op 14 km van het hotel.

Activiteiten

Inbegrepen excursies

 • Panoramische excursie naar Mount Olympus: Deze tour neemt ons mee naar de plekken met de mooiste uitzichten vanaf de voet van Mount Olympus, de berg van goden. Aansluitend brengen we een bezoek aan de wijngaard van wijnmaker Apostel en laten ons hier heerlijk in de watten leggen. We mogen de prijswinnende organische wijnen proeven en krijgen de heerlijkste huisgemaakte delicatessen voorgeschoteld. Alle ingrediënten worden uit eigen tuin gehaald. Jamas!

 • In de voetsporen van Griekse oudheden: We bezoeken de koninklijke graven in Vergina. In het nieuwe museum bewondert u de opgravingen van Macedonische koningen waaronder het graf van Phillip II, de vader van Alexander de Grote. Hierna bezoeken we de het Byzantijns archeologisch museum in Veria. Aan het einde van de dag genieten we van een geweldig panoramisch uitzicht over de stad en de prachtige natuur in café Elia. (versnaperingen en drankjes op eigen kosten)

NB: Het is niet altijd mogelijk de scootmobiel mee te nemen tijdens excursies.

Reissom

Vertrekdatum: 22-06-2024

 • Grieks Macedonië: 2.709,00

Inbegrepen bij de reissom*

 • Retourvlucht Amsterdam - Tessaloniki
 • Transfer vliegveld – hotel v.v.
 • Overnachtingen op basis van halfpension
 • Inbegrepen excursies 
 • Nederlandse begeleiding
 • Dagelijkse transfer naar het privé strand

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Optionele excursies
 • Entreegelden 
 • Toegang tot privé strand á € 3 per dag
 • Reserveringskosten €20,00 per boeking
 • Bijdrage calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

*Wanneer de reis op gegarandeerd vertrek of op aanvraag staat hebben wij al vluchten ingekocht. Het kan zijn dat er een extra toeslag voor de vluchten geldt als u mee wilt op de reis. Als dit van toepassing is dan zullen wij dat eerst met u overleggen alvorens de boeking definitief te maken.

Taxiservice

Taxiservice van en naar het vliegveld is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 6
 • Max. aantal reizigers: 7
 • Max. aantal begeleiders: 6

Opstapplaatsen

 • Schiphol

Vervoer

 • U vliegt met Transavia van Schiphol Airport naar Thessaloniki, Griekenland. 

 • Datum Luchthaven Vertrek Aankomst Vluchtnummer
  22/6/2024 Amsterdam 09:00 12:55 HV5807
  29/6/2024 Thessaloniki 16:50 18:00 HV5810

Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Hulpmiddelen
Transavia heeft haar beleid met betrekking tot het meenemen van hulpmiddelen aangepast. De maatschappij is daarmee verbonden aan maximale afmetingen die worden bepaald door de grootte van het bagageluik.

Een hulpmiddel mag ingeklapt maximaal 121 cm (lengte) x 113 cm (breedte) x 85 cm (hoogte) zijn. Rolstoelen en scootmobiels dienen rechtop vervoerd te worden. Ook worden er strenge eisen gesteld aan het gewicht en de batterijspecificaties.

Wanneer uw boeking bij ons binnenkomt, ontvangt u van ons een formulier waarin u de specificaties van uw hulpmiddel kunt invullen. Deze ontvangen we graag zo snel mogelijk retour. Uw aanvraag wordt alleen door ons én Transavia in behandeling genomen als het formulier volledig ingevuld retour wordt gestuurd.  Als er aanvullende vragen zijn vanuit de luchtvaartmaatschappij, dan nemen we contact met u op.

Medische bagage
Het is mogelijk om zonder meerprijs medische bagage mee te nemen. Ook hier bent u gebonden aan voorwaarden. Voor gevoelige apparatuur en zaken die u tijdens de vlucht nodig heeft geldt dat het aan de volgende voorwaarden moet voldoen:

Maximale afmetingen: 55x 35 x 25 cm. Maximaal gewicht: 10 kg

Als u de bagage tijdens de vlucht niet nodig heeft, dan wordt het ingecheckt als ruimbagage. In dit geval mag het maximaal 15 kg wegen. 

Voor (bijna) alle medische bagage geldt dat u een Engelstalige medische verklaring dient te kunnen overhandigen. Deze mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Wanneer het een last-minute onverwachte medische situatie betreft, dan mag de verklaring niet ouder zijn dan 7 dagen. 

Informatie over de medische bagage dient u bij boeking aan MundoRado Reizen door te geven zodat wij de bagage aan kunnen melden bij de luchtvaartmaatschappij. 

Zie de voorwaarden van Transavia voor meer informatie.

N.B. MundoRado Reizen draagt geen verantwoording voor niet volledig ingevulde aanmeldingsformulieren. 

Begeleiding

Deze groepsreis is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH die afhankelijk zijn van zorg, verpleging of begeleiding. De volgende begeleiding is mogelijk:

1 op 1 begeleiding

Geschikt voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • Afhankelijk zijn van duwhulp, maar wel in een bus- of vliegtuigstoel kunnen zitten;
 • Gedurende de dag en eventueel ook ’s nachts afhankelijk zijn van begeleiding, zorg of verpleging.

Mindervalide aanpassingen

 • Villa Sevasti is volledig aangepast aan mindervalide gasten.
 • Verwarmd binnenzwembad met tillift.
 • Aangepast strand met diverse faciliteiten met mogelijkheid tot het huren van (zwem)hulpmiddelen
 • Mogelijkheid tot het huren van diverse hulpmiddelen.

Hulpmiddelen en extra's

Voor informatie over het huren van hulpmiddelen en/of extra opties zie: bereken uw prijs.

Bijzonderheden

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort/Europese identiteitskaart.
 • Naast de eerder genoemde excursies heeft het hotel meerdere excursie in het aanbod. Bij aankomst kun u zich hiervoor inschrijven. Er is een minimum van 4 deelnemers vereist alvorens een excursie doorgaat. Deze excursies zijn voor eigen rekening en dient u ter plaatse te betalen.
 • Er wordt per dag €3,00 entreegeld in rekening gebracht voor toegang tot het privé strand. Hiervoor ontvangt u een gratis frisdrank bij de bistrobar.

Algemene informatie Grieks-Macedonië, Griekenland

Tijdsverschil
In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal
De officiële taal in Griekenland is Grieks. Tijdens deze reis kunnen we goed met Engels terecht. 
Natuurlijk kan de begeleiding je altijd helpen.

Munteenheid
In Griekenland wordt met de euro betaald.

Klimaat
Thessaloniki heeft een warm mediterraan klimaat, dat hier iets koeler is dan de meer zuidelijk gelegen plaatsen in Griekenland. De zomermaanden zijn erg aangenaam warm en tijdens de warmste zomerdagen ligt de temperatuur ver boven de 30 graden Celsius.

Foto's

 • Grieks Macedonie -Dames aan strand - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH
 • Grieks Macedonie -Thessaloniki - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH
 • Grieks Macedonie -Hulp de zee in - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH
 • Grieks Macedonie -Voorbeeld kamer - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH
 • Grieks Macedonie - Voorbeeld aangepaste badkamer - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH
 • Grieks Macedonie - Dames in wijngaard - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 22-06-2024 (Gegarandeerd vertrek)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Grieks Macedonie -Dames aan strand - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAHGrieks Macedonie -Thessaloniki - Mundoradoreizen begleide vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen