Engeland en Ierland

15-daagse Zeecruise - Costa Favolosa - Groot-Brittannië

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Zeecruise
Zeecruise

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Comfortabel genieten van een bijzonder mooi vaargebied

 • Bezoek aan verschillende karakteristieke plaatsen

 • Entertainment aan boord

Engeland en Ierland Zeecruise

Cruisen is een comfortabele manier van vakantie vieren. Luxe faciliteiten aan boord, entertainment en heerlijke maaltijden maken cruisen tot een onvergetelijke vakantie.
Wanneer u kiest voor een cruise naar Engeland en Ierland kiest u voor een prachtige combinatie van ongerepte natuur en gezellige steden! Tijdens deze cruise legt u aan in onder andere Cork, Liverpool en Newcastle..

Verblijf

Costa Favolosa

Zoals de naam al aangeeft: de Costa Favolosa is een sprookjesachtig schip. Het schip is bekleed met en magische sfeer en heeft sfeervolle ruimtes in gotische stijl. Natuurlijk wel gecombineerd met hedendaagse technologieën. De betovering aan boord begint al in het Atrium: duizenden Svarovski-kristallen geven deze ruimte een betoverende glans.

Costa Favolosa – Specificaties

Bouwjaar: 2010

Lengte: 290 meter

Breedte: 32 meter

Snelheid: 22 knopen

Vlag: Italië

Aantal dekken: 14

Passagiers: 3.800

Crew leden: 1.100

Restaurants: 5

Zwembaden: 4

Taal aan boord: Meertalig

Valuta aan boord: Euro

Costa Favolosa – Hutten

Alle Costa Favolosa -accommodaties zijn gastvrij en elegant ingericht. De hutten hebben een minibar, kluis, radio, airconditioning en een interactieve satelliettelevisie waarmee u Costa-diensten kunt boeken (bijvoorbeeld roomservice). Alle hutten hebben 2 eenpersoonsbedden welke samengevoegd kunnen worden.
De Costa Favolosa kent een aantal rolstoeltoegankelijke hutten. Deze hutten hebben lichte aanpassingen, zoals een douchezitje aan de muur en beugels naast het toilet. Indien u een aangepaste hut wenst zullen wij de beschikbaarheid van deze hut voor u opvragen.

Costa Favolosa – Verzorging

Het verblijf tijdens deze vakantie is op basis van volpension verzorging. Alle maaltijden aan boord zijn dus inbegrepen!

Activiteiten

Vaarschema

Er is in Engeland en Ierland vaak een groot getijde verschil, waardoor de loopplank waarover u het schip moet verlaten soms stijl komt te liggen. Met hulp zal het u zeker lukken van en aan boord te komen (lopend en ondersteund of in uw rolstoel) maar dit wordt niet altijd als prettig ervaren. Houdt hier dus rekening mee indien u overweegt deze reis te maken.

5 september 2021 IJuiden, inscheping  17:00
6 september 2021 Cruisedag op zee
7 september 2021 Cork, Ierland 09:00 - 20:00
8 september 2021 Belfast, Engeland 09:00 - 20:00
9 september 2021 Liverpool, Engeland 08:00 - 18:00
10 september 2021 Greenock, Engeland 08:00 - 18:00
11 september 2021 Cruisedag op zee
12 september 2021 Invergordon, Schotland 08:00 - 18:00
13 september 2021 New Haven (Edinburgh), Engeland) * 09:00 - 20:00
14 september 2021 Newcastle upon Tyne 07:30 - 16:30
15 september 2020 Harwich, Engeland 09:00 
16 september 2020 Harwich, Engeland  20:00
17 september 2020 Cruisedag op zee 
18 september 2020 Bremerhaven, Duitsland 07:00 - 17:00
19 september 2020 IJmuiden, ontscheping 08:00

* Tenderbestemming. Beperkte ontschepingsmogelijkheid voor rolstoelgebruikers (verder uitleg hierover volgt bij ‘Reisinfo’).

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 – Inscheping: Vertrek vanuit IJmuiden om 17:00

Dag 2 – Cruisedag op zee: Geniet van alle luxe faciliteiten aan boord van de Costa Favolosa!

Dag 3 – Cork, Ierland: Onze eerste bestemming van deze reis! Cork is de meest zuidelijke stad van Ierland en drapeert zich om de rivier de Lee. Alles draait hier om lekker eten, muziek en kleurrijke tuinen. De inwoners van Cork, de ‘Corkonians’ zijn bijzonder trots op hun stad en noemen deze ook wel de ‘tweede hoofdstad van de republiek’. Er is hier zat te beleven, zo kunnen we verschillende tuinen en kastelen bezoeken of een pittoreske treinreis langs de kust maken. Meer opzoek naar cultuur? Bezoek dan de wijk ‘Huguenot Quarter’. Boekwinkels, bars, cafés en boetiekes liggen hier zij aan zij!

Dag 4 – Belfast: Vriendelijke mensen, cultuur en geschiedenis, dat is Belfast! Belfast is de stad die de Titanic bouwde en heeft een machtig scheepsbouwverleden. Een unieke stad waar u ook heerlijk kunt eten. Belfast combineert natuur met mooie musea en door de compactheid van de stad zijn verschillende activiteiten goed met elkaar te combineren.

Dag 5 – Liverpool: Wat ooit een stoere havenstad was is nu een bruisend cultureel centrum met rijke geschiedenis! Veel gebouwen in Liverpool staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Dit zijn veelal imposante historische gebouwen in het centrum van de stad. Dit gebied wordt ook wel ‘Albert Dock’ genoemd. We kunnen dit boeiende stukje verleden ontdekken door bijvoorbeeld musea in dit gebied te bezoeken.

Dag 6 – Greenock: De cruise terminal van Greenock is dé toegangsplek voor een bezoek aan Glasgow. Vanaf hier bent u op 35 min. rijafstand (auto/trein/bus) van Glasgow. Blijft u liever in Greenock dan ben je binnen 5 min. in het dorpje!

Dag 7 – Cruisedag op zee

Dag 8 – Invergordon: Het kleine Invergordon is een typisch Schots dorp met een aantal basis voorzieningen. De belangrijkste bezienswaardigheid in de buurt van Invergordon is uiteraard het Meer van Loch Ness in Inverness. Inverness ligt op 45 min. rijafstand (auto/bus) van Invergordon.

Dag 9 – New Haven: New Haven is een kleine vissershaven, weg van de drukte van de stad. Het is dé toegangspoort voor Edinburgh, de hoofdstad van Engeland. Edinburgh wordt gezien als een van de meest indrukwekkende en betoverende steden ter wereld. En door de vele middeleeuwse huizen en de prachtige oude stad (Old Town) zou dit zomaar eens waar kunnen zijn!

Dag 10 – Newcastle upon Tyne: Het meest kenmerkende beeld van Newcastle is de rivier de Tyne met haar 7 bruggen: the Quayside. Al de 7 bruggen hebben een andere uitstraling. Van modern tot oud! Bent u een liefhebber van architectuur? Dan moet u hier zeker naar toe. Maar niet alleen daarom; the Quayside leeft! Veel gezellige pubs en restaurants hebben zich aan de oevers gevestigd.

Dag 11 en 12 – Harwich: De volgende stop is Harwich, een gezellige kustplaats rijk een historische monumenten. De oude stad van Harwich is prachtig en ook het Maritime Museum van Harwich mag u eigenlijk niet missen. Harwich ligt op 100 KM afstand van London, wat een bezoek aan deze stad ook nog mogelijk maakt.

Dag 13 – Cruise dag op zee

Dag 14- Bremerhaven: Na een dag en nacht op zee komt u aan in de Duitse stad Bremerhaven. Hier is de Duitse zeevaartgeschiedenis begonnen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Bremerhaven de marinebasis voor het Duitse Leger. Na de oorlog is de stad herbouwd maar toch kent de stad nog vele interessante en historische bezienswaardigheden.

Dag 15 – Ontscheping: Aankomst in IJmuiden

Reissom

Voor actuele beschikbaarheid en prijs zullen wij, voordat een boeking wordt gemaakt, contact op moeten nemen met de betreffende rederij. Indien de actuele prijs hoger zal zijn dan de prijs die hier boven wordt aangegeven dan zullen wij dit uiteraard met u bespreken voordat wij uw boeking definitief maken.

 Inbegrepen bij de reissom

 • 15-daagse cruise op basis van volpension
 • Havengelden
 • Fooien
 • Entertainment aan boord
 • Deskundig team voor begeleiding

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Vervoer naar IJmuiden en v.v.
 • Consumpties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve excursies aan land
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering

Afwijkende boekingsvoorwaarden

Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:

 • Tot 90 dagen voor vertrek 35% van de kosten van de reissom
 • Van 89 tot 0 dagen tot vertrek 100% van de kosten van de reissom

Volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden heeft u geen herroepingsrecht bij het boeken van cruisereizen (Artikel 1.3 ANVR-Reizigersvoorwaarden). U kunt deze voorwaarden nalezen op www.anvr.nl.

Reisinfo

Bijzonderheden

 • Grensdocumenten: U dient voor deze reis in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • Tender bestemming: Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet wordt er in principe direct aan wal aangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat een haven als tenderbestemming wordt aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte/geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan. Op deze route is New Haven een tenderbestemming.

Mindervalide aanpassingen

Deze cruise naar Engeland & Ierland is een Avontuurlijke reis. Dit vraagt een flexibele en avontuurlijke instelling van onze reizigers. Indien u rolstoel gebonden bent, kan dit betekenen dat u af en toe ergens in en uit getild moet worden. Wat bieden wij:

 • De mogelijkheid om uw handbewogen hulpmiddel mee te nemen op reis
 • Mindervaliden hutten in verschillende categorieën beschikbaar op aanvraag

Hutmogelijkheden & extra’s

Voor meer informatie over de 1-persoonshuttoeslag, de verschillende hutmogelijkheden (waaronder toegankelijke hutten) en overige opties, verwijzen wij u graag door naar: bereken uw prijs of kunt u contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Foto's

 • Engeland & Ierland foto 1
 • Engeland & Ierland foto 8
 • Engeland & Ierland foto 3
 • Engeland & Ierland foto 4
 • Engeland & Ierland foto 5
 • Engeland & Ierland foto 7

Terug naar zoekresultaten

Engeland & Ierland foto 1Engeland & Ierland foto 8

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen