Ecuador & Galapagos Eilanden

13-daagse Rondreis - Quito - Ecuador

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Hotel
Hotel
Vliegreis
Vliegreis
Rollator
Rollator
Rolstoel
Rolstoel

Reissom vanaf 6.085,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 12-04-2020

Deze groep bestaat voorlopig uit 1 personen (0 mannen en 1 vrouwen), met een leeftijd tussen de 63 en 63 jaar.

12-04-2020 (Beschikbaar)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

MundoRado Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • bezoek aan het historische centrum van Quito
 • bezoek aan Baños ''de Toegang tot de Amazone'' 
 • ontdek de mysteries van de Amazone vanaf het water en off-road
 • binnenlandsevlucht naar Galapagos 
 • tropische dieren spotten bij Kicker Rock

Voor natuurliefhebbers is Ecuador zonder twijfel een van de mooiste bestemmingen ter wereld! Deze 13-daagse rondreis laat u kennismaken met een ongekende variëteit aan landschappen, planten en dieren. 

Verblijf

Accommodaties tijdens de rondreis

Tijdens deze bijzondere rondreis verblijven we in zeer comfortabele hotels. Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis dient u er wel rekening mee te houden dat de hotels niet (altijd) aangepast zijn aan mensen met een lichamelijke beperking.

Het verblijf in de hotels is op basis van logies en ontbijt. Op 7 dagen is er tevens een lunch inclusief en op 9 avonden een diner.

Activiteiten

Programma van dag-tot-dag:

Dag 1: Aankomst in Ecuador
Vanaf Amsterdam vliegen we met een rechtstreekse vlucht in ongeveer 12 uur naar Quito. Quito is de hoofdstad van Ecuador en is de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Bij aankomst op de luchthaven van Quito staat onze transfer klaar om ons naar ons eerste overnachtingsadres te brengen. Wanneer we hier gesetteld zijn genieten we met elkaar van een diner en wonen we een informatiebijeenkomst bij over het avontuur wat we tegemoet gaan.

Maaltijden inclusief: maaltijden tijdens de vlucht en diner in Quito.

Dag 2: Quito – Hooglanden – Baños
Na een laat ontbijt vertrekken we richting het zuiden. We rijden dwars door het Cotopaxi National Park en bewonderen we, met een beetje geluk, de met sneeuw bedekte top van de Cotopaxi vulkaan. Onderweg maken we een stop bij een rozen plantage waar we het proces van teelt van een van de mooiste rozen ter wereld aanschouwen. Even verderop vinden we Baños de Agua Santa, kortweg Baños genoemd. Baños is een kleine stad aan de voet van de actieve Tungurahua vulkaan en ligt in het dal van de Pastaza-rivier. De weg vanuit Baños door het Pastaza-dal naar Puyo is een veelgebruikte route naar het Amazone gebied. De stad staat dan ook bekend als ‘’de Toegang tot de Amazone’’. Na de incheck op ons tweede overnachtingsadres hebben we tijd om deze unieke stad te ontdekken. Vanavond genieten we samen van een diner.

Maaltijden inclusief: ontbijt en diner

Dag 3: Baños
Vandaag bezoeken we de lokale markt van Baños waar we de mogelijkheid hebben om verschillende lokale producten te proeven en te bekijken. Na het bezoek aan de markt is het tijd voor wat avontuur! We maken een rit in een kabelbaan met rolstoeltoegankelijke cabines. Deze rit brengt ons over de ravijnen van de Agoyán-rivier en over een waterval. Na dit avontuur rijden we naar verschillende, interessante uitkijkpunten in de stad. Ook vanavond genieten we samen van een diner.

Maaltijden inclusief: ontbijt en diner

Dag 4: de hooglanden van Baños – Amazone
Vandaag rijden we dieper in het Amazone gebied van Ecuador. We volgen het ravijn van de rivier totdat we de stad Tena bereiken. In Tena vinden we ons derde verblijfadres: Huasquila Lodge. Prachtige lodges midden in de jungle! Nadat we weer gesetteld zijn bezoeken we een inheemse gemeenschap en leren we over hun gebruiken en tradities. Ook laten zij ons zien hoe zij hun beroemde ‘’guayusa’’ (thee) en ‘’chica de jora’’ (zoete maisdrank) bereiden.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: Huasquila Lodge

Dag 5: raften door de Amazone
Vandaag starten we onze tour met een 1,5 uur durende rit naar de Anzu rivier. De Anzu rivier is een kalme rivier omringd door prachtige flora en fauna. Met een raft zullen wij de Anzu rivier bevaren: een van de beste manieren om de pracht van de Amazone te ervaren. Onderweg zullen we een aantal keer stoppen om foto’s te maken en om genieten van het uitzicht vanaf het water. Vanavond genieten we samen van een diner en is er tijd om te rusten, een spelletje te spelen of te genieten van de faciliteiten van ons verblijfadres.

Opmerking: hoewel de Anzu rivier erg kalm is, zullen we om veiligheidsredenen altijd de rivier afvaren met een ‘veiligheidskajakker’ naast ons. Bovendien draagt elke deelnemer verplicht een veiligheidsvest, en helm en overige veiligheidsuitrusting welke de gids nodig acht. Voor de transfer in en uit de boot worden de deelnemers handmatig geholpen door een glijplank te gebruiken en/of de deelnemer in de boot te tillen.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: Huasquila Lodge

Dag 6: Amazone – Tena en Archidona
Bereid je voor om off-road te gaan! Met gebruik van een off-road rolstoel gaan we wandelen door het secundaire regenwoud en leren we over de medicinale planten van een inheemse gids. Het pad naar het regenwoud wordt onderhouden door de Huasquila Lodge en biedt ons de mogelijkheid om onderweg even te stoppen. Als het weer het toelaat, zullen we een kleine waterval en een enorme Ceibo-boom bereiken om onze wandeling compleet te maken. Na de lunch bezoeken de knusse en gezellige stadjes Archidona en Tena.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: Huasquila Lodge

Dag 7: Papallacta – Quito
Vandaag verlaten we het tropische regenwoud om een halve dag te genieten van een van de beste thermale baden en van Ecuador, gelegen in Papallacta. In de namiddag arriveren we in Quito. Vanavond genieten we samen van een diner.

Opmerking: het bezoek aan de thermale baden is uit te breiden met een spa behandeling. Behandelingen moeten ter plaatse gereserveerd en betaald worden.

Maaltijden inclusief: ontbijt en diner

Dag 8: Quito
Deze ochtend verkennen we historische centrum van Quito en bewonderen we de unieke koloniale architectuur. We bezoeken een kerk en verschillende pleinen uit de Spaanse tijd. ‘S Middags bezoeken we de ‘’Mitad del Mundo’’ (het Midden van de Wereld): een monument voor de evenaar welke de geschatte locatie van de evenaar markeert. We zullen ook deelnemen aan verschillende experimenten in het naastgelegen, interactieve museum en hebben tijd om rond te dwalen, souvenirtjes te kopen of een kopje koffie te drinken.

Maaltijden inclusief: ontbijt en lunch

Dag 9: Galapagos
Ons Galapagos avontuur begint met een 2 uur durende vlucht van Quito naar het eiland San Cristobal. Na aankomst in het hotel genieten we samen van een lunch en wonen we een informatiebijeenkomst bij over ons verblijf op de Galapagoseilanden.
In de middag kunnen we snorkelen en uitrusten op het strand van Lobería. We zullen niet de enige bezoekers zijn van dit strand, want hier huisvest een zeeleeuwenkolonie! Daarnaast wordt het strand ook veelvuldig bezocht door pelikanen, andere zeevogels en zeeleguanen. En als u gaat snorkelen kunt u zomaar een zeeschildpad tegen komen!

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 10: schildpadden centrum – hooglanden – kajakken
Na het ontbijt bezoeken we het reuze schildpaddencentrum van Cristobal. Een mooi opgezet centrum met park, waar schildpadden (jong en oud) vrij rond lopen. Na het bezoek aan het schildpaddencentrum maken we een stop bij het El Junco-meer in de hooglanden van het eiland. Vanaf dit punt hebben we een prachtig uitzicht en kunnen we fregatvogels spotten. In de middag gaan we kajakken rond de baai van het meer in de hoop zeeleeuwen te spotten op de oevers.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 11: Kicker rock – Cristobal’s geschiedenis – Tijeretas
Vandaag genieten we van een van Galapagos hoogtepunten: snorkelen bij Kicker Rock! Na het ontbijt varen we in ongeveer 45 minuten naar de vulkanische formatie Kicker Rock, waar we de gelegenheid krijgen om te snorkelen. Snorkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De kleurrijke onderwaterwereld die we hier treffen is de thuisbasis van vele soorten tropische vissen, roggen, zeeschildpadden en zelfs hamerhaaien! Niet alleen onderwater heeft Kicker Rock veel te bieden, maar ook boven water valt er genoeg te zien. De rots is namelijk de thuis plaats van verschillende vogelsoorten, zoals iconische Galapagos booby met zijn blauwe poten, meeuwen en fregatvogels.
In de middag (na een rustmoment) bezoeken we het Interpretatiecentrum van San Cristobal om iets te leren van de geschiedenis, het heden en de uitdagingen voor de toekomst van het eiland. Om de dag af te sluiten brengen we nog een bezoek aan Tijeretas uitkijkpunt, waar we een prachtig uitzicht hebben over het eiland.

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 12: terug naar Quito – vlucht naar Amsterdam
Na het ontbijt hebben we nog een laatste kans om te genieten van het strand van San Cristobal. Vanmiddag vliegen we vanaf San Cristobal in ongeveer 2 uur terug naar Quito. Vanaf Quito vliegen we met een rechtstreekse vlucht in ongeveer 12 uur naar terug naar Amsterdam.

Reissom

Vertrekdatum: 12-04-2020

 • Ecuador & Galapagos Eilanden: 6.085,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Wereld: 46,41

Inbegrepen bij de reissom

 • Genoemde internationale en binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 11 overnachtingen op basis van logies en ontbijt (+ 7x lunch en 9x diner)
 • Begeleider MundoRado Reizen: Max. 1
 • Engelssprekende reisleider/gids en lokale helpers
 • Excursies en entreegelden volgens programma

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Reserveringskosten €20
 • Calamiteitenfonds €2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 8
 • Max. aantal reizigers: 11
 • Max. aantal begeleiders: 1

Opstapplaatsen

 • Schiphol

Bijzonderheden

 • Geldigheid paspoort: een paspoort is vereist en dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Ecuador.
 • Visum: een visum is niet nodig voor deze reis.
 • Vaccinaties: voor deze reis worden vaccinaties aangeraden. Maak voor een passend advies een afspraak met de GGD of uw huisarts.

Mindervalide aanpassingen

Deze rondreis door Ecuador is een Avontuurlijke reis. Dit vraagt een flexibele en avontuurlijke instelling van onze reizigers. Indien u rolstoel gebonden bent, kan dit dus betekenen dat u af en toe ergens in en uit getild moet worden. Wat bieden wij:

 • De mogelijkheid om uw handbewogen hulpmiddel mee te nemen op reis
 • De garantie dat kamers zich bevinden op de begane grond of dat er een lift in de accommodatie aanwezig is
 • Minimale deurbreedte van uw kamer en badkamer zijn 67 centimeter
 • Er zijn lokale helpers aanwezig die u waar nodig over letterlijke en figuurlijke drempels heen helpen

Hulpmiddelen & extra's

Tijdens deze reis is het helaas niet mogelijk om ter plaatse hulpmiddelen te huren.

Foto's

 • quito
 • Schilpad
 • Market
 • leguaan

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 12-04-2020 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
quitoSchilpad

De 9 zekerheden van MundoRado

 • Groep op eigen niveau
 • Locaties zelf bezocht
 • Persoonlijk advies
 • Zekerheid van zorg
 • 40 jaar ervaring
 • Avontuurlijk aanbod
 • Reizen op maat
 • Korting valide reisgenoot
 • Zeker van aanpassingen