Navigatie

Adressen

 • Bezoekadres
  Noothoven van Goorstraat 11e Gouda
 • Postadres
  Postbus 109, 2800 AC Gouda
 • Informatie & Reserveringen
 • 0182-587056
  (MundoRado Reizen)
 • info@mundorado.nl
 • Kamer van Koophandel
  41149019
 • BTW-nummerNL
  61.73.305.B01

Groepsreizen

U kunt kiezen uit verschillende soorten groepsreizen: 

 

Avontuurlijke Reizen

Voor reizigers met een licht lichamelijke beperking en/of reizigers met NAH. De bestemmingen zijn niet per definitie rolstoelvriendelijk, waardoor wij niet altijd de gewenste mindervalide aanpassingen kunnen garanderen. Indien u rolstoelgebonden bent, kan dit dus betekenen dat u af en toe ergens in en uit getild moet worden (In veel gevallen mag uw gewicht maximaal 85 kg zijn). Dit betekent dat wij hiervoor aanspraak maken op de flexibele en avontuurlijke instelling van onze reizigers!

Op deze reizen kunt u een rollator of (handbewogen) rolstoel meenemen. U dient zelfredzaam te zijn in het verzorgen en voortbewegen van u zelf of u neemt iemand mee die u hierbij assisteert.

 

Vrijwillige begeleiding: 1 begeleider op 8 reizigers, aangevuld met lokale helpers.  

 

Toegankelijke Vakanties

Voor reizigers met een licht lichamelijke beperking en/of reizigers met NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • In staat zijn zichzelf voort te bewegen (lopend, of met een handbewogen of elektrisch hulpmiddel) of een valide reisgenoot meenemen die hierbij assisteert;  
 • ADL-zelfstandig zijn of iemand meenemen die hierbij assisteert

 Vrijwillige begeleiding: 1-op-5.   

 

Zorg Vakanties

Voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die afhankelijk zijn van begeleiding, zorg of verpleging. U kiest zelf de mate van begeleiding die u nodig heeft. 

 

1 op 2 begeleiding voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • In staat zijn zichzelf voort te bewegen (lopend, met een handbewogen of elektrisch hulpmiddel) of een valide reisgenoot meenemen die hierbij assisteert;
 • In de ochtend en/of avond zorg/verpleging nodig hebben, maar overdag in redelijke mate zelfstandig zijn.

1 op 1 begeleiding voor reizigers met een lichamelijke beperking en/of NAH die:

 • Op vakantie aangepast vervoer en een aangepaste accommodatie wensen of nodig hebben;
 • Afhankelijk zijn van duwhulp, maar wel in een bus- of vliegtuigstoel kunnen zitten;
 • Gedurende de dag en eventueel ook ’s nachts afhankelijk zijn van begeleiding, zorg of verpleging 

Op alle Zorg Vakanties van MundoRado Reizen gaat een verpleegkundige mee op reis.

 

Hulpmiddelen huren

Op een aantal bestemmingen kunt u hulpmiddelen huren zoals een scootmobiel, elektrische rolstoel of duwhulp.  In de  zoek en boek module kunt u hierop filteren. Bij iedere reis staat precies beschreven welke hulpmiddelen te huur zijn en wat de kosten zijn. 

 

Valide reizigers 

Op al onze reizen zijn valide reizigers ook van harte welkom! Bij iedere reis staat vermeld wat de korting valide reisgenoten is.  

 

Type reizen

Naast het onderscheid in soorten reizen, maken wij ook onderscheid in type reizen.

 

Jongerenreis

Deze reizen worden speciaal georganiseerd voor de doelgroep tussen de 18 en 35 jaar. Ook jongeren zonder beperking zijn van harte welkom!

 

Rondreis

U zult veel zien en beleven op deze reizen! Tijdens deze intensieve vakantie overnacht u in verschillende accommodaties en/of worden veel excursies ondernomen. Reizigers dienen een flexibele en avontuurlijke instelling te hebben, ook met betrekking tot de rolstoeltoegankelijkheid. 

 

Seniorenreis

Voor reislustige 65-plussers die in de loop der jaren steeds meer afhankelijk geworden zijn van een wandelstok, rollator of scootmobiel en graag met leeftijdsgenoten op reis gaan. Op al onze seniorenreizen zorgen wij voor reisbegeleiding met een verpleegkundige achtergrond.

 

Stedenreis

U verblijft tijdens deze reis in een aangepast hotel in het centrum van de stad en maakt gebruik van aangepast vervoer. Culturele bezienswaardigheden staan deze vakantie centraal, waarbij wij zoveel mogelijk letten op de toegankelijkheid. 

 

Zeecruises

Cruisen is een luxe manier van vakantievieren en ook met een beperking is dit heel goed mogelijk. In 2016 kunt u een aantal prachtige cruises maken: Noorse fjorden, Noordkaap, Amsterdam-Italië en Canada-Alaska. Aan boord zijn de geselecteerde hutten volledig toegankelijk. Ter plaatse zijn op de meeste plaatsen rolstoelvriendelijke buspendels beschikbaar. 


Zonvakantie

U verblijft in een aangepaste accommodatie en ook het vervoer ter plaatse is aangepast. Er zijn een aantal excursies in deze reis opgenomen, maar de nadruk ligt vooral op rustig genieten van zon, zee en/of zwembad. Uiteraard kunnen er wel optionele excursies ondernomen worden. 

 

 

 

© Buitenhof Algemene voorwaarden