Navigatie

Adressen

 • Bezoekadres
  Noothoven van Goorstraat 11e Gouda
 • Postadres
  Postbus 109, 2800 AC Gouda
 • Informatie & Reserveringen
 • 0182-587056
  (MundoRado Reizen)
 • info@mundorado.nl
 • Kamer van Koophandel
  41149019
 • BTW-nummerNL
  61.73.305.B01

Boekingsvoorwaarden

Reiskeuze

Een reiziger is verplicht bij de keuze voor een vakantie een goede afweging te maken of die reis wel past bij zijn/haar lichamelijke en geestelijke mogelijkheden. MundoRado Reizen vertrouwt erop dat u, alvorens u een vakantie boekt, bij uw arts/specialist navraag doet of er geen bezwaren zijn voor het deelnemen aan een reis.

 

Boeking

Aanmelden voor een reis is alleen mogelijk door het insturen van het aanmeldingsformulier. Hierop staat alle informatie die ons in staat stelt te bepalen of een reis bij u past en om u tijdens uw vakantie optimaal te begeleiden. Vult u dit formulier daarom zorgvuldig en volledig in.

Pas na ontvangst van het formulier wordt door ons bekeken of uw inschrijving definitief kan worden. Dit is afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen op de reis en van de geschiktheid van de kandidaat. Zodra de boeking definitief is, zijn de ANVR Reisvoorwaarden  van toepassing. Zie hiervoor ook Algemene informatie. Wij attenderen u erop dat u bij boeking een definitieve overeenkomst aangaat. U hebt nadat u geboekt heeft geen herroepingsrecht. 

 

Annuleren

Het annuleren van een reis kan alleen schriftelijk. Na ontvangst van de schriftelijke bevestiging wordt de reis geannuleerd conform de ANVR Reisvoorwaarden en worden onderstaande standaard annuleringskosten, naast eventueel verschuldigde reserveringskosten en kosten voor reeds afgesloten annuleringsverzekering, in rekening gebracht. Op sommige reizen gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Indien dit het geval is, worden deze afwijkende voorwaarden bevestigd op uw factuur.

 

Standaard annuleringskosten

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
 • Bij annulering vanaf de 42e kalenderdag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

 

Uitsluitingen

Indien er bij de organisatie gerede twijfel bestaat over de geschiktheid van een reiziger, behoudt zij zich het recht voor om in overleg met de reiziger de reiskeuze te wijzigen of de reiziger niet toe te laten op een reis.

Ook na boeking van een reis behoudt MundoRado Reizen zich het recht voor reizigers niet te laten vertrekken of vervroegd naar huis te doen afreizen. Redenen kunnen zijn:

 • Onvolledige of onjuiste informatie op het inschrijfformulier over gezondheid, handicap of medische gegevens;
 • Onaangepast gedrag waardoor het vakantieplezier van andere reizigers vermindert of verdwijnt;
 • Niet hebben voldaan van de financiële verplichtingen behorend bij de geboekte reis;
 • Niet beschikken over de juiste grensdocumenten.

Indien MundoRado Reizen genoodzaakt is een reiziger voortijdig naar huis te sturen, zijn wij ook genoodzaakt extra gemaakte kosten voor vervoer en (eventuele) begeleiding naar huis aan de reiziger door te belasten.

 

WTZi-beschikking

Onze Stichting heeft een WTZi-beschikking op grond van de Zorgverzekeringswet en de Wet Langdurige Zorg (WLZ) waardoor reizigers in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding. 

Dat betekent ook dat wanneer u thuis of in een zorginstelling gebruik maakt van WLZ of WMO-zorg, de mogelijkheid bestaat om uw indicatie te gebruiken voor uw vakantie. Het budget dat hoort bij de indicatie kan daarom gebruikt worden voor de (gedeeltelijke) betaling van de vakantie. Meer informatie over de procedure op Manieren van betalen vakantie

 

Bevestiging/betaling

Vanaf het moment dat een inschrijving definitief is, ontvangt u hiervan een schriftelijke bevestiging in de vorm van een factuur. Binnen 14 dagen na factuurdatum doet u een aanbetaling van 15% van de totale reissom + de reserveringskosten en de evt. annuleringsverzekering. Uiterlijk zes weken voor de datum van vertrek dient het restant van de reissom voldaan te zijn. Boekt u een reis die binnen zes weken vertrekt, dan dient u bij boeking het gehele bedrag ineens te voldoen.

 

Wijzigingskosten

Het kan voorkomen dat u een wijziging wilt aan brengen in uw reservering, bijvoorbeeld van opstapplaats, vertrekdatum of naam. In deze gevallen berekenen wij € 27,00 administratiekosten, naast de eventuele kosten die worden berekend conform de ANVR Reisvoorwaarden of in rekening worden gebracht door onze leverancier.  

 

Reisdocumenten

Welke reisdocumenten u nodig hebt, verschilt per reis. Meestal volstaat een paspoort of Europese identiteitskaart, maar soms is een visum nodig (eigen rekening). Per reis wordt aangegeven welke documenten vereist zijn. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.

 

Definitieve doorgang

Per reis en per aankomstdatum in dit programma geldt een minimum aantal mindervalide deelnemers. Dit staat vermeld in de betreffende prijskolom. Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren of om een toeslag voor te stellen, zodat de reis toch doorgang kan vinden. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek bericht.

 

Foto-/Videomateriaal
De leukste vakantiefoto’s gebruiken we onder andere in onze brochure, op onze website en in het reisverslag. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, verzoeken wij u dit binnen 14 dagen na aanmelding schriftelijk te melden of via e-mail info@mundorado.nl.

 

Zeecruises
Op de diverse bestemmingen die het schip aandoet (m.u.v. de aangegeven tenderbestemmingen) wordt er in principe direct aan wal aangelegd waardoor u gemakkelijk kunt ontschepen. De rederij behoudt zich echter te allen tijde het recht voor om enig onderdeel van een cruise op redelijke gronden te wijzigen of te annuleren. Zo kan het voorkomen dat ook andere havens als tenderbestemming worden aangemerkt, waardoor u met kleine bootjes vanaf het schip naar wal wordt gebracht. In dit geval is er beperkte c.q. geen mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om aan wal te gaan. Voor onze zeecruises gelden afwijkende betalingsvoorwaarden. Hierover wordt u geïnformeerd op de boekingsbevestiging.

 

Vroegboekkorting cruises
Indien u één van de genoemde cruises in deze brochure boekt vóór 10 januari 2017, ontvangt u een vroegboekkorting van € 100,- per persoon. Deze actie is alleen geldig op reizen met vertrek in 2017. Bij annulering of wijziging van uw boeking behoudt MundoRado Reizen het recht om de korting te laten vervallen. De gegeven korting is boekingsgebonden en niet inwisselbaar voor geld.​

 

© Buitenhof Algemene voorwaarden