Navigatie

Adressen

 • Bezoekadres
  Noothoven van Goorstraat 11e Gouda
 • Postadres
  Postbus 109, 2800 AC Gouda
 • Informatie & Reserveringen
 • 0182-587056
  (MundoRado Reizen)
 • info@mundorado.nl
 • Kamer van Koophandel
  41149019
 • BTW-nummerNL
  61.73.305.B01

Hoe het ooit begon

MundoRado Reizen is in 2003 opgericht onder de naam Stichting Gehandicaptenreizen.  De stichting is in september 2003 opgericht door Marc de Vries, Mark Wittebrood en Frans de Pater.  

 

De stichting is opgericht omdat uit persoonlijke ervaring van de oprichters was gebleken dat reizigers op reguliere groepsreizen niet ‘blij’ zijn met mensen met een licht lichamelijke beperking. De extra organisatie en aandacht die dit met zich meebrengt, wordt veelal als probleem of als vertragend ervaren en daarnaast is het meenemen van een rolstoel of rollator vaak niet mogelijk.

 

Om mensen met een licht lichamelijke beperking niet te weerhouden van het ondernemen van een dergelijke reis, organiseert MundoRado Reizen onder andere verre reizen die zo samengesteld zijn dat reis en excursies voor deze speciale doelgroep haalbaar zijn. Naast de verre reizen biedt MundoRado Reizen ook reizen aan binnen Europa. 

 

In 2003 gingen er nog maar 11 deelnemers op reis met Stichting Gehandicaptenreizen, in 2006 was dit aantal al ruim vervijfvoudigd. Er zijn reizen uitgevoerd naar onder andere Mexico, Costa Rica, Kenia, Turkije en Australië. De reizen worden begeleid door één of twee vrijwilligers (afhankelijk van de groepsgrootte). Daarnaast is er soms ter plaatse extra begeleiding: "handjes" om te sjouwen of te duwen en een gids/reisleider uit het land zelf.

 

Op 1 november 2007 heeft Stichting Gehandicaptenreizen zich aangesloten bij Stichting Het Buitenhof om zo verder te professionaliseren. Door deze aansluiting werd Stichting Gehandicaptenreizen lid van het NBAV, ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Verder profiteert Gehandicaptenreizen van de jarenlange ervaring en inkoopkracht van Het Buitenhof.     

Op 9 september 2013 is de naam Gehandicaptenreizen gewijzigd in MundoRado Reizen.

 

 

© Buitenhof Algemene voorwaarden